Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Juoksin 55 km ja itkin - NUTS Ylläs Pallas

Todellisuudessa matka oli kai 56,3 km ja sen varrelta löytyi vertikaalista nousua yhteensä 1640m. Oli kiviä, mutaa, juuria, pitkospuita, puroja, märkää, risukkoa, vesisadetta, tuulta, porottavaa aurinkoa ja jopa lunta, mutta ennen kaikkea niin kauniita maisemia, että oli vaikea keskittyä askeliin. Hannukuru, Sioskuru, Pyhäkero, mitä niitä nyt oli, mutta vain yksi ajatus oli ylitse muiden: mä pystyn tähän

Ja pystyinhän minä. Maalissa olin ajalla 9 h 42 min 49 sek. Ylitin virallisen tavoitteeni kahdella tunnilla ja 18 minuutilla. Tämähän oli ensimmäinen yli 10 kilometrin juoksukilpailuni ja toinen ikinä juoksemani polkujuoksukisa. Tavoitteeni oli siis vain päästä maaliin ennen 12 tunnin aikarajaa - elossa. 

Minulla ei ollut mitään käsitystä miltä noin pitkän matkan taivaltaminen tuntuisi, sillä pisin matka jonka olin ikinä juossut (tai oikeastaan edes kävellyt) oli 20 km. En ole ikinä myöskään käynyt vaeltamassa, enkä noussut ylös tuntureita muuta kuin lasketteluvarusteissa. En siis tiennyt miltä tuntuisi tehdä nousua kilometri kilometrin perään, sitten alamäkeä ja taas ylämäkeä silmänkantamattomiin. Silti ajattelin, että ehkä pystyisin siihen kymmenessä tunnissa. Vilkuilin välillä kelloani ja laskeskelin riittäisikö vauhtini 10 tuntiin ja yritin pitää siitä kiinni. Se toimi täydellisesti, sillä maaliin viiletin kunnon juoksuaskelin ja hymy huulillani. Kädessäni oli tyhjä urheilujuoma, toisessa hyttysmyrkkypullo. Tunne oli niin mahtava, että itkuhan siinä tuli. Kuva: onevision.fi / Juha Saastamoinen

En tiedä oliko kyseessä aloittelijan tuuri vai olinko oikeasti osannut valmistautua koitokseen sopivasti, sillä mitään varsinaisia ongelmia ei matkallani ollut. Se oli jännää, uutta ja mahtavaa. Älkää silti luulko, että se olisi ollut helppoa. Ei todellakaan. Se sattui aivan maan perkeleesti (näin kauniisti sanottuna) ja tulihan se ihan ääneen todettuakin viimeistään Pyhäkeron huipulla (se viimeinen ja loputtomalta tuntunut nousu), kun ylämäen jälkeen yritti siirtyä kivikkoiseen alamäkeen. Lonkankoukistajat, vasen polvi, ulommat reisilihakset ja varpaat - ne olivat kaikki hajalla, mutta eivät kuitenkaan niin pahasti, etteikö se pelkkä ajatus itseni voittamisesta olisi saanut kipua pois mielestäni. Juokseminen tuntui itseasiassa paremmalta kuin kävely, sillä ilmassa lihakset saivat mukavan ravistuksen ja rentoutuksen. Tai siltä se ainakin tuntui. 

Lähdin matkaan yhdessä kahden crossfittaajakaverini kanssa. Jo ensimmäisessä nousussa tiemme erkanivat, kun minä pitkäaskelinen harppoja en vain osannut pysyä samassa vauhdissa. Halusin tehdä nousun mahdollisimman kevyesti ja päätin odotella heitä huipulla, mutta sinne päästyäni ei heitä näkynyt enää lähelläkään. Letka eteni ja minä kyselin Väinöltä (bussimatkalla tapaamamme juoksija) mitä minä nyt teen. Väinönkin todettua että eteenpäin vaan, jatkoin matkaani hänen tahdissaan ja kun Väinö sanoi että nyt pitäisi alkaa juoksemaan edessä olevaa suoraa, lähdin minäkin arasti hölkkimään. Juoksu tuntui kevyemmältä kuin koskaan. En tiennyt miten nopeasti uskaltaisin edetä, joten menin vain samaa tahtia kuin edessäolevani. Jossain vaiheessa tajusin kadottaneeni myös Väinön. 

Pelästyin kun huomasin, että matkalle varaamamme suolat olivat kaikki kaverini Suvin repussa. Eväistä minulla ei kyllä ollut puutetta, sillä olin varautunut geeleillä, suklaalla, pähkinöillä, marjoilla, kuivatuilla lihasuikaleilla ja taatelipatukoilla ainakin vuorokaudeksi. Minut tuntevat tietävät, etten siedä nälkää en sitten yhtään. Syön kuin hevonen ja syön jatkuvasti. Niinpä pidin reitillänikin korkeintaan puolen tunnin taukoa syömisestä. Vedin vuorotellen nestemäistä ja jotain kiinteää. Kofeiinipitoisia geelejä minulla oli matkassani kolme. Kuuntelin kroppaani ja kuuntelin korvienväliäni ja otin kofeiinishotin silloin kun eteneminen alkoi tuntua ilkeältä. Kun aloin tuntea suolavajauksen, ei auttanut kuin vetää niitä lihasuikaleita, hölmönä kun mukaan ottamani pussillisen pähkinöitäkin oli suolaton. Ne lihat olivat ainoat, jotka tuntuivat hieman epämukavalta vatsassa. Olin testannut geelien ja urheilujuoman sopivuuden aikaisemmin, joten niiden kanssa ei onneksi ollut mitään ongelmaa. 

Ostin matkaani varten viimetingassa Salomonin 12 litran juoksurepun, joka istui selkääni täydellisesti, eikä hölskynyt mihinkään. Ainoa ongelma oli, että se oli aivan ääriään myöten täynnä, eikä syömisten kaiveleminen selkäpuolelta eikä edes sivutaskuilta ollut kovin sujuvaa. Se välillä hidasti etenemistä turhaan, sillä jouduin sitomaan yhden pakollisista matkavarusteistani - kuoritakin - repun ulkopuolelle kiinni, ja se puolestaan teki repun avaamisestakin pienoista säätämistä. Minulla oli varmaankin muutama kilo turhaa tavaraa mukana, mutta eipä tuo etenemistäni pahemmin haitannut. Parempi liikaa kuin liian vähän. Halusin varautua pahimman varalle. Minulla oli avaruusviittojakin kaksin kappalein, sekä ideaalisiteen lisäksi kokonainen retkiensiapulaukku sekä urheiluteippirulla. Saksiakin taisi olla siis loppujen lopuksi repussani kahdet. Minulla oli kaksi puhelinta, sekä vielä vara-akku. Muutama johtokin löytyi, muttei kuitenkaan sitä oikeaa johtoa jolla olisin yhdistänyt iPhoneni kiinni tuohon akkuun. Jos olisin ollut viisas, olisin sen sijaan yhdistänyt siihen kelloni, sillä siitä loppui virta saavuttuani toiselle ja viimeiselle huoltopisteelle kahdeksan tunnin jälkeen. Tajusin sen kellonlatausmahdollisuuden tosin vasta jatkettuani matkaa, mutta siinä vaiheessa pysähtyminen tuntui jo aivan mahdottomalta. Tuntui että pysähtyminen olisi lopullinen. 

Nuo kaksi huoltopistettä, 24,8 kilometrin Hannukuru sekä 43,3 kilometrin Pyhäkero tulivat juuri oikeisiin aikoihin. Vedin molemmilla kerroilla kitaani niin monta suolakurkkuviipaletta ja sipsipalasta kuin ehdin. Molemmilla pysäkeillä täytin myös vesisäiliöni sekä pullollisen urheilujuomaa. Kävin myös molemmilla kerroilla vessassa, suihkutin itseni täyteen hyttysmyrkkyä (tosin hyttyset vaivasivat juurikin vain pysähdysten ajan sekä viimeisellä kymmenellä kilometrillä) ja vaihdoin sukat. Oli onni saada kaksi kertaa kuivat sukat jalkaan. Siitäkin huolimatta etteivät ne kauaa kuivina pysyneet. Ensimmäisellä pysäkillä vaihdoin myös housut sekä revin nilkkateippaukseni (varotoimi löysän nilkkani vuoksi)  irti. Jos totta puhutaan, olisi tehnyt mieli heittää kaikki nuo märät kamppeet roskikseen, pitkähihaista myöten, mutta siellä ne vain roikkuivat mukanani maaliin asti. Ainoa asia jonka kadotin matkan varrelle oli vessapaperirullani... mutta missä, minne? Siitä minulla ei ole aavistustakaan. 

Säiden puolesta meillä oli onni matkassa. Sadekuurot osuivat alkutaipaleelle ja aurinko lämmitti niiden päälle mukavasti. Vaihtohousut olivat myös aivan nappipäätös ottaa riesakseni, sillä märillä housuilla juokseminen tuntuu paljon raskaammalta, vaikka olisikin tekninen kangas kyseessä. Kuoritakki tuli myös muutamaan otteeseen tarpeeseen, sekä pitkähihainen, jonka sain kivasti kuivaksi nostamalla sen tuulisella taipaleella hetkeksi olalleni. Siellä se hetken liehui ja sain sen kuivana takaisin päälleni. Voin vain kuvitella kuinka hyinen ja kammottava tuo reitti voisi olla jos koko päivän sataisi vettä. En tiedä olisivatko kuoritakki, hanskat, sadeviitta ja ne kaksi avaruusviittaakaan riittäneet. 

Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että olisihan sen voinut nopeamminkin suorittaa. Alkumatka meni aika hitaasti, sillä en uskaltanut nostaa sykettä enempää, kun en osannut arvioida miten pitkälle jaksaisin. Mäkikuntoni oli huomattavasti surkeampi kuin viereisten taivaltajien, joten ylämäet nousin aika hitaasti. Muutoin kuntoni tuntui aivan riittävältä, joten olen tyytyväinen että jaksoin koko kevään painaa treeneissä, lenkillä, pyörällä, milloin missäkin Pallas mielessäni. Ehkä jossain  20 kilometrin paikkeilla tajusin, että minun oli nyt vain mentävä ihan omaa vauhtiani, ohitettava reippaasti muita polun ulkopuolelta ja antaa mennä. Kaikki nousut kävelin, kaikki laskut ja suorat juoksin.

Loppupeleissä minusta tuntuu kuitenkin siltä, että tuollaisella matkalla se suurin merkitys on sillä mitä siellä korvien välillä liikkuu. Minä olin henkisesti juuri oikeassa tilassa, oikealla asenteella matkassa ja siksi nautin ja tunsin itseni niin onnelliseksi. Nuo maisemat yhdistettynä fyysiseen stressitilaan - adrenaliiniin ja endorfiineihin ja ties mihin, saivat aikaan sellaisen tunteen, että ei siitä muuta voi kai todeta kuin että se oli aivan mahtavaa. Tekisin sen uudestaankin. Siitä on nyt viikko aikaa ja kroppani kyllä tuntee sen vielä. Mitään kipuja ei ole, ainoastaan kutina isovarpaasta jo kadonneen vesikellon venyneen ihon alla. Luulin, että kaikki kynteni lähtisivät irti, sillä varpaani olivat turvonneet ja kynnet aivan löysinä, mutta taisinkin selvitä vain kahdella mustalla kynnellä. Ruoka on maistunut vielä enemmän kuin yleensä ja uni on tullut aivan tajuttomana kaatoväsymyksenä muutaman työpäivän jälkeen. Nyt alkaa kuitenkin tuntua siltä, että olisi jo pakko päästä urheilemaan. Mitään kovaa rasitusta en kuitenkaan kestäisi, joten parempi on edelleen ottaa suhteellisen iisisti. 

Jälkeenpäin katsottuna tuon varsinaisen juoksumatkan kesto tuntuu hyvin hyvin lyhyeltä verrattuna siihen työhön minkä joutuu tekemään palautumisen kanssa. Viikko sitten tähän aikaan (klo 23:53) kun pelkkä kävely tuntui aivan naurettavan vaikealta. Seuraavana päivänä olo oli kuin kuolleella mustekalalla. Nuo kaksi pitkää lonkerojalkaa kun eivät vain nousseet koukkuun, vaan niitä piti kiskoa perässä. Kenkinäni toimi perjantaihin asti ihanan leveät Crocsit, mitään muita oli aivan turha kuvitellakaan. Toisena palautumispäivänäni tosin pakotin itseni jo pienelle kävelylle ja muutenkin liikkuminen on sen jälkeen (juoksemista lukuunottamatta) tuntunut hyvältä. Olin erityisen tyytyväinen siitä, että pohkeeni, jotka kipuilevat herkästi, eivät reagoineet koko reissuun mitenkään.

Hieman ehkä harmittaa, etten pysähtynyt matkalla ottamaan yhtäkään valokuvaa, sillä tuon reitin upeutta on jotenkin vaikea kertoa muille... Keskityin vain suoritukseeni sekä välillä kävelyosuuksilla tein reportaasia Instagramiin, mutta ehkä parempi niin, sillä osa siitä kauneudesta aukeaa vain siellä ollessa. Se ilma, ne tuoksut, äänet, se tuulenvire, porokellojen kilinä. Niin ainutlaatuisen puhdasta luonnon kauneutta että se täytyy jokaisen kokea ihan itse.

Kirjoitin tämän lähinnäkin mielessäni kaikki ne itseni kaltaiset hullut, jotka miettivät ensimmäiselle pitkälle polkujuoksulleen lähtöä. Minä selvisin siitä, sillä harjoittelin, varustauduin ja halusin. Halusin niin paljon pystyä siihen, että intoni kantoi yli jokaisen kilometrin. Itkin ainoastaan onnesta ja pystyin nauramaan kaikelle kivulle. Tuollaiselle matkalle on lähdettävä vain jos oikeasti haluaa ja vain jos rakastaa juoksemista.

Tässä vielä nuo Insta-pätkät:

SHARE:

26 kommenttia

 1. Hieno suoritus, nostan hattua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BETTERMENT FUNDING {bettermentfunding@gmail.com}
   Hi everyone, i am Alexis Ohanian am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email {bettermentfunding@gmail.com}, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: {bettermentfunding@gmail.com}

   Poista
  2. RAHOITUSKYKYISTÄ

   Elämä on todellakin GRACE, olen Daan Sophia tällä hetkellä Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Haluan jakaa kokemukseni kanssasi siitä, miten saan lainaa 185 000 dollaria Yhdysvaltain dollaria, jotta voisin tyhjentää pankkiluonnoksen ja aloittaa uuden liiketoiminnan. Kaikki alkoi, kun menetin kotiini ja omaisuuteni johtuen pankkiluonnoksesta, jonka otin kompensoimaan laskut ja henkilökohtaiset tarpeet. Olin niin epätoivoinen ja aloin etsiä varoja kaikin keinoin. Onneksi olin kuullut, että kollegani puhui tästä yrityksestä, kiinnostuin minua, vaikka pelkäsin huijausta, olin pakotettu minun tilanteellani ja minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pyytää ystäväni neuvontaa tästä yrityksestä ja hänelle annettiin heidän yhteyshenkilönumero, saada intouch heidän kanssaan todella sai minut epäileväksi kokemani kokemukseni online-lainanantajien kanssa, vähän tiesin tämän aivan yrityksen "PROGRESSIVE LOAN INC. oli jumalallinen minulle ja perheelleni ja koko Internet-maailmalle, tätä yritystä on suuri apu minulle ja kollegalleni, ja olen tänään ylpeä omistaja hyvin järjestäytyneestä liiketoiminnasta ja vastuusta, käsitellään hyvin kaikki Josef Lewisin (progresiveloan@yahoo.com) ansiosta. Joten jos todella tarvitsette todella lainaa joko laajentaa tai aloittaa oman yrityksenne tai minkäänlaisissa taloudellisissa vaikeuksissa, kehotan teitä antamaan Josef Lewisille Progressive-lainan mahdollisuutesi taloudelliseen kohentamiseen elämässäsi Sähköposti: (progresiveloan@yahoo.com) OR Cal l / Teksti +1 (603) 786-7565 ja ole joutunut huijauksen lainaan. Kiitos

   Poista
 2. Upeeta! Muksu haluaa alkaa juoksemaan, ja minut juoksukaveriksi. Itse olen aina kulkenut mielummin pyörällä tai vesitse. Mutta josko sitä itsekin tästä innostuisi, juttusi ainakin oli inspiroiva!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi mun ensimmäisiä harrastuksiani lapsena oli maastojuoksu. Siitä lähtien oon rakastanut juoksemista. Koittakaa! ;) Ja tuollainen pitkä hullu suoritus oli todellakin kaiken harjoittelun arvoista! Niin siistiä!

   Poista
 3. Toi videon loppuilme kertoo kaiken! Hyvä sinä, huikeaa. En pistäis pahaksi KÄVELLÄ ton saman reitin joskus. Kauniit maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin haluisin kyllä kävellä tuon reitin ja yöpyä siellä jossain Hannukurun kulmilla. Carloskin on hueman innostunut ideasta... :)

   Poista
 4. Apua, oot ihan hullu :) Mutta wau mikä suoritus! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut hienosta juoksusta! Näin jälkikäteen melkein harmittaa, että juoksin itse "vain" sen 30 km lenkin Ylläksellä. Mutta toisaalta, on sitten tavoitetta ensi vuodellekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta siitä oli varmasti hyvä hakea potkua ensi vuodelle!! ☺️ Ja kiitos Tanja!

   Poista
 6. Onnea ihan hurjasti! Ymmärsinkö siis oikein, että pisin juoksumatka ennen tätä 55km oli 20km? Miten treenasit ennen tapahtumaa? Kyselen, koska hulluna polttelee nimenomaan Ylläs-Pallakselle lähtö. Ehkä sprinttimatkalle ensin ja sitten seuraavana vuonna vähän pidemmin - you never know:)

  Mulla on kolme puolikasta juostuna ja huvikseni joskus lenkkeillyt 24km. Pitkän ja kellottoman polkupeikkoilun jälkeen olen taas vähän tarkemmin katsonut harjoitusmääriä, ottanut tunkkauksen viikko-ohjelmaan ja samalla olen vaihtanut five fingerseistä peruslenkkareihin/polkukenkiin, koska puolikkaan ajattelin syksyn mittaan käydä hölkyttelemässä ja en ole ihan ihanne juoksijapainossa;).

  Että uskaltaiskohan sitä tuonne tunturiin, hirvittävästi maisema ja haaste houkuttaa, eikä asiaa kyllä yhtään helpota nämä mahtavat kertomukset teidän seikkailuista:) Respect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :)
   Jep - pisin lenkkini on ollut 20 km, senkin olen tehnyt vain pari kertaa.
   Harrastan crossfittia ja olen käynyt treeneissä suhteellisen säännöllisesti keskimäärin 3 kertaa viikossa. Välillä 5 kertaa viikossa, mutta toisinaan tulee viikkoja kun ei ehdi/pysty sitä kolmeakaan kertaa. Panostin voimatreenien sijaan enemmänkin kestävyystreeneihin. Lenkkini ovat sellaisia 7-15 km lenkkejä. Tavoitteeni oli käydä kolme kertaa viikossa lenkillä, mutta en oikeasti käynyt sitäkään. Minulla oli penikat kipeät keväällä, pidin viikkojen taukoja välillä sen takia jotta saisin ne kuntoon ja onnistuin. Lisäksi olen pyöräillyt kerran, korkeintaan kaksi kertaa viikossa töihin 30km suuntaansa. Sain näillä kyllä sen peruskunnon nousemaan ihan huomattavasti. Toki täytyy myös ottaa huomioon että teen fyysisesti haastavaa työtä, eli kuntoilen myös työpäivien aikana ihan reippaasti.
   Se mitä suosittelen on mäkitreeni. Ylös alas ylös alas mäkiä!! Ja varsinkin poluilla jotta jalat tottuu siiheen poikkelehtimiseen ja kivien ja juurien väistelyyn sekä nousuun ja laskuun. Kyllä sie siihen pystyt! :)

   Poista
 7. Tervetuloa Chester Brain Loan Service -palveluun ... (Brianloancompany@yahoo.com)

  Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa talousongelmassa tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainan käynnistämään mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla matala luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Lainamme ovat hyvin vakuutettuja maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Ensisijainen tavoitteemme on auttaa sinua saamaan palvelusi, jonka ansaitset , Ohjelmamme on nopein tapa saada mitä tarvitset hetkessä. Pienennä maksuja, jotta helpotat kuukausittaisten kulujen rasitusta. Vähentää joustavuutta, jota voit käyttää mihinkään tarkoitukseen - lomat, koulutus, ainutlaatuiset ostot

  Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, jotka sisältävät liiketoiminnan suunnittelu, kauppa- ja kehitysrahoitus, kiinteistöt ja kiinnitykset, velkojen konsolidointi lainat, yritysluotot, yksityiset lainat, kotimaiset jälleenrahoituslainat, joissa on alhainen korko @ 2% per henkilö, yritys ja yritysjärjestöt. Hanki parasi perheellesi ja omasta unelmakodusta myös yleisen lainaohjelman avulla.

  Kiinnostuneita hakijoita pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostitse: {Brianloancompany@yahoo.com} TAI Whatsapp ja teksti (803) 373-2162

  Kiitos yhteistyöstä
  Chester Brain ..

  VastaaPoista


 8. ÄLÄ KÄYTÄ RAHOITUSRYHMÄSTÄ OTA YHTEYTTÄ NYT TÄMÄNÄ KAIKKI LAATU ALLE 2%...

  Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1-50 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvallinen ja vakuudettomaksi).

  Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja
  paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu sinun
  taloudellinen ongelma on PROSPER LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia
  ja huomaavainen. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluja, joihin kuuluvat: yrityslaina, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat, joilla on alhainen korko @ 2% per henkilö, yritys ja yhteisö.

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: (prosperloanfirm@hotmail.com) tai (prosperloanfirm1@gmail.com).

  VastaaPoista
 9. BETTERMENT FUNDING {bettermentfunding@gmail.com}
  Hi everyone, i am Alexis Ohanian am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email {bettermentfunding@gmail.com}, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: {bettermentfunding@gmail.com}

  VastaaPoista
 10. Hyvää päivää,

  Olemme laillinen ja hyvämaineinen rahanantaja. Me lainamme rahaa yksilöille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea, antavat lainoja ihmisille, joilla on huono luotto tai jotka tarvitsevat rahaa maksamaan laskujaan investoimaan liiketoimintaan. Joten etsit kiireellistä lainaa? Sinun ei tarvitse huolehtia, koska olet oikeassa paikassa tarjoamme lainoja alhaisella korolla 2%, joten jos tarvitset lainaa, olet vain odottaa ottavan yhteyttä meihin tämän sähköpostiosoitteen kautta: mobilfunding1999@gmail.com

  LÄHETTÄMINEN SOVELLETTAVA SOVELLUSTIEDOT.

  1) Täydelliset nimet: ............
  2) Sukupuoli: .................
  3) Ikä: ........................
  4) Maa: .................
  5) puhelinnumero: ........
  6) Ammatti: ..............
  7) Kuukausitulot: ......
  8) Tarvittava laina: .....
  9) Laina-aika: ...............
  10) Lainan tarkoitus: ...........

  Kiitos

  VastaaPoista
 11. TERVETULOA PATRICIA KINGSMAN patriciakingsman.loans2016@gmail.com Tavoitteenamme on tarjota erinomainen ammattitaitoinen palvelu.

  Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa talousongelmassa tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainan käynnistämään mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla alhainen luottokelpoisuus ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta?

  Lainamme ovat hyvin vakuutettuja maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Ensisijainen tavoite on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelut. Ohjelmamme on nopein tapa saada tarvitsemasi apu nopeasti. Pienennä maksuja, jotta helpotat kuukausittaisten kulujen rasitusta. Vähentää joustavuutta, jota voit käyttää mihinkään tarkoitukseen - lomat, koulutus, ainutlaatuiset ostot

  Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, jotka sisältävät: Henkilökohtaiset lainat, Debt consolidation lainat, Yritysten lainat, Koulutus lainat, Mortgage Secured Loan, vakuudettomia lainaa, kiinnelainoja, payday pois lainoja, opintolainoja, kaupallisia lainoja, auto lainat, investoinnit lainat, Kehityslainat, hankintalainat, rakennusluotot, joilla on alhainen korkotaso 2 prosentilla yksilöille, yrityksille ja yhteisöille. Hanki parasi perheellesi ja omasta unelmakodusta myös yleisen lainaohjelman avulla.

  Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja - Sovelletaan maksullisia lainoja.

  Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Ystävällisesti kirjoittaa meille takaisin laina tiedot;

  LASKURIEN TIEDOT

  1) Täydelliset nimet:
  2) Maa:
  3) osoite:
  4) Valtion:
  5) Sukupuoli:
  6) Siviilisääty:
  7) Ammatti:
  8) Puhelinnumero:
  9) Kuukausitulot:
  10) Kinin seuraava:
  11) Tarvittava lainan määrä:
  12) Lainan kesto:
  13) Lainan tarkoitus:
  14) Tietty päivämäärä, jona tarvitset lainaa:

  Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa niin ystävällisesti kirjoittaa meille lainan vaatimus.
  Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Vilpittömästi sinun,
  Rouva Patricia Kingsman
  patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Odotamme innokkaasti kuullessamme sinua ASAP

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Nimeni on rouva Patricia Kingsman olemme uusi laillista lainanantajaa vuonna 2018 ja haluamme auttaa mitä tahansa elintä, joka tarvitsee taloudellista apua, jota tarjoamme 500.000,00 euroa ja 5.000.000,00 euroa ja me myös antaa lainoja euroissa yli, joten jos tarvitset apua ystävällisesti lähetä meille sähköpostia osoitteeseen patriciakingsman.loans2016@gmail.com niin, että lainaasiirto voi tapahtua nyt kun olet lainaasi seuraavien kahdeksan tunnin aikana, se on nopea siirto ja turvallinen ilman viivytystä. Joten email: patriciakingsman.loans2016@gmail.com jos kiinnostaa

  Sähköposti: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja - Sovelletaan maksullisia lainoja.

  Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa talousongelmassa tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainan käynnistämään mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla alhainen luottokelpoisuus ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Lainamme ovat hyvin vakuutettuja maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Ensisijainen tavoite on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelut. Ohjelmamme on nopein tapa saada tarvitsemasi apu nopeasti. Pienennä maksuja helpottaaksesi kuukausittaista jakautumista kulut. Vähentää joustavuutta, jota voit käyttää mihin tahansa tarkoitukseen lomat, koulutus, ainutlaatuiset ostot. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, jotka sisältävät: liiketoiminnan suunnittelu, kauppa- ja kehitysrahoitus, kiinteistöt ja kiinnitykset, velkojen konsolidointi lainat, yrityslainat, yksityiset lainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat, joiden korot ovat alhaiset 2,00% per henkilö, yritykset ja yritysjärjestöt. Hanki parasi perheellesi ja omasta unelmakodusta myös yleisen lainaohjelman avulla. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja - Sovelletaan maksullisia lainoja.

  Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Ystävällisesti kirjoittaa meille takaisin laina tiedot;
  - Koko nimi:
  - tarvittava laina:
  - Lainan kesto:
  - lainan tarkoitus:
  - Kaupunki maa:
  - Puhelin:
  - Kuinka kuulit meistä:

  Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa niin ystävällisesti kirjoittaa meille lainan vaatimus. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Vilpittömästi sinun,
  Rouva Patricia kingsman

  Odotamme innokkaasti kuullessamme sinua ASAP

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Terveisiä..
  Ota yhteyttä turvalliseen ja vakuudettomaan lainaan 2%
  ........................................

  Onko talouden vaikeus vaikuttaa sinuun tänä vuonna, onko pankkisi kieltäytynyt antamasta lainaa chrismasta? Jos vastauksesi on kyllä, tarvitset lainan. Olen luottolaitoksen omistaja Patricia Kingsman. Tarjoamme turvallisia ja luotettavia lainoja 2 prosentin korolla.

  * Oletko taloudellisesti puristettu?
  Pyydätkö varoja luottojen ja velkojen maksamiseen?
  * Haluatko rahoittaa oman yrityksen perustamiseen?
  * Tarvitsetko yksityisiä tai yritystalouksia eri tarkoituksiin?
  * Haluatko lainoja tehdä suuria hankkeita?

  Jos sinulla on jokin edellä mainituista ongelmista, voimme auttaa sinua, mutta haluan sinun ymmärtää, että annamme lainoja 2 prosentin korolla.

  * Lainaa kaikkea jopa 95.000.000 euroa.
  * Voit maksaa takaisin 1-20 vuotta.
  * Valitse kuukauden ja vuotuisen takaisinmaksusuunnitelman välillä.
  * Joustavat lainat.
  Ole hyvä, jos olet kiinnostunut, tarkista meille tämän sähköpostiosoitteen kautta: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Lupaamme 100%: n takuun siitä, että saat lainasi tämän lainaoperaation lopussa. Ei ole turvatarkastusta, luottotarkistusta

  Terveiset
  Patricia Kingsman
  Patricia Kingsmanin lainayhtiö

  VastaaPoista
 15. Huomio

  Olemme taloudellinen konsultti, joka hoitaa kansainvälisen talouden mihin tahansa pankkitoimintaan. Yhtiömme (Patricia Kingsmanin lainayhtiö) ja muiden TOP PRIME AA -PALVELUIDEN, kuten Aktia Säästöpankin, BNP Paribas Fortisin, Danske Bankin, Bank of Alandin, Bestin Suomen pankit Lainat jne.

  Voit vapaasti sitoutua vuokraaviin toimintoihimme kaupallisissa ohjelmissa, projektirahoituksessa, luottorajan parantamisessa, yrityslainoissa (yritystoiminnan lainoissa tai liiketoiminnan laajentamislainauksissa) ja paljon muuta.

  Olemme toimittaneet yli 1 miljardin euron yritysluottoja yli 17 000 euron yrityksille aivan kuten sinä. Käytämme omaa nimettyä riski-teknologiaa antamaan sinulle oikeanlaisen yrityslainan, jotta voit kasvattaa liiketoimintaasi. Palvelumme ovat nopeita ja luotettavia, lainoja hyväksytään 8 tunnin kuluessa onnistuneesta sovelluksesta. Tarjoamme lainoja vähintään 10 000 eurosta enintään 500 miljoonaan euroon.

  Löytätkö sinusta hieman ongelmia maksamattomien laskujen kanssa ja et tiedä mihin suuntaan mennä tai mistä kääntää? Entä löytää hyvämaineinen velan konsolidointi yritys, joka voi auttaa sinua vähentää kuukausittain erän niin, että sinulla on edullinen takaisinmaksu vaihtoehtoja sekä tilaa hengittää, kun on kyse kuukauden lopussa ja laskut täytyy maksaa? Patricia Kingsmanin lainayhtiö on vastaus. Pienennä maksuja, jotta helpotat kuukausittaisten kulujen rasitusta. ota yhteyttä sähköpostilla (patriciakingsman.loans2016@gmail.com)

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaitaan ja 100% suojattuja. Täydellisessä luottamuksessa toimimme yhdessä kaikkien osapuolten eduksi. Älä pidä taloudellisia ongelmia itsellesi, jotta et voi olla velan päällikkö tai taloudellinen stressi ylös, minkä vuoksi sinun täytyy ottaa meihin yhteyttä nopeasti ratkaisuun taloudellisia ongelmia. Meille tulee olemaan suuri ilo, kun olet taloudellisesti vakaa.
  Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Terveiset
  Patricia Kingsman
  Sähköposti: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Motto: Tarjoamme nopeimmat ja luotettavat rahoituspalvelut

  VastaaPoista
 16. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Lainat velan selvittämiseksi tai lainojen lainaamiseksi. Liiketoimintasi parantamiseksi kaikki pankit ja muut rahoituslaitokset ovat hylänneet? Tarvitsetko lainaa tai kiinnitystä? Tämä on paikka, jossa etsimme, olemme täällä ratkaisemaan kaikki taloudelliset ongelmat. Lainamme rahaa yleisölle. Tarvitsetko taloudellista apua huono velkoja, joka tarvitsee rahaa. Jos haluat maksaa liiketoiminnan investoinneista kohtuullisella 2%: n korolla, haluan käyttää tätä tietovälinettä ilmoittamaan teille, että tarjoamme luotettavaa ja hyödyllistä apua ja olemme valmiita antamaan sinulle. Ota meihin yhteyttä tänään sähköpostitse: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Lainatarjous

  VastaaPoista

 17. Hakee helppoa henkilökohtaista tai yrityslainaa 2 prosentin korolla, saat lisätietoja, jos olet kiinnostunut sähköpostitse: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Lainatarjous.

  You need an urgent loan? Contact: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) For further information on the loan.

  Loan Offer.

  VastaaPoista
 18. We are able to finance your signatory
  projects and help you enhance your
  business plan. Furthermore, our
  financial instrument can be used for
  the purchase of goods from any
  manufacturer irrespective of their
  location. It can also serve as
  collateral with any bank in the world
  to secure loans for your project or to
  activate credit line to finance your
  business plan. We have {BG}, Standby
  Letter of Credit {SBLC}, Medium Term
  Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft
  {CBD} as well as other financial
  instruments issued from AAA Rated bank
  such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank
  London, Deutsche Bank AG Frankfurt,
  Barclays Bank , Standard Chartered Bank
  and others on lease at the lowest
  available rates depending on the face
  value of the instrument needed.


  Email : nat.mandate18@gmail.com
  Skype : nat.mandate18@gmail.com


  Regards
  Nat

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig