Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 11. lokakuuta 2016

Aikuisten trampoliinivoimistelua - Might as well jump?

I get up - and nothing gets me down!
Kliseistä Van Halenin lainailua, mutta juuri näin siinä vaan kävi. Kun kerran hyppäsin, en enää päässykään alas.

Voimistelua Taitoliikuntakeskuksessa

Sain elokuussa Voimisteluliitolta kutsun tulla Taitoliikuntakeskukselle tutustumaan voimisteluun muiden bloggareiden seurassa, sekä muutaman asiantuntijan opastuksella. Vaikka ne suosituimmat voimistelun harrastemuodot, kuten tanssillinen ja rytminen voimistelu sekä aerobic, ovat lajeja joista minua tuskin saisi oikeasti innostumaan, niin telinevoimistelu sen sijaan on aina kiinnostanut minua.


Ennen harjoituksia katselimme ihaillen Suomen mestari Maija Leinosen esitystä permannolla. Totesin, että vaikka näin kolmekymppisenä on turha haaveilla moisista taidoista, niin tuollaisten hienojen suoritusten katseleminen innostaa ja motivoi itseäkin liikkumaan ja yrittämään asioita, joihin ei heti uskoisi pystyvänsä. Niinhän siinä sitten kävi, että yllätin itseni kokeilemalla volttia trampoliinilla ja innostuin niin paljon, että lähdin mukaan aikuisten trampoliinivoimisteluun! 


Alla pieni videopätkä tästä hauskasta iltapäivästä. Voimistelu on niin monipuolista, että jos joku muukin kaipaa uutta harrastusta tai muuten vaan uusia haasteita elämäänsä, niin kannattaa tutkia mitä mahdollisuuksia lähiseudun voimisteluseuroilta löytyy! Videon loppupätkästä nimittäin voi huomata, että itsekin olen kuin kala kuivalla maalla tuolla tanssillisen voimistelun osuudella, mutta silti sitäkin oli hauskaa koittaa! Parhaimmat kiksit sain trampoliinilla, enkä varmasti olisi tajunnut lähteä edes moista hommaa koittamaan ellen olisi ennakkoluulottomasti vain lähtenyt tähänkin juttuun mukaan!


Aikuisten trampoliinivoimistelua BounCessa

Tapahtuman jälkeen otin yhteyttä BOUNCE Espooseen, eli samaan seuraan, jossa meitä trampoliinilla opastanut Pedro Beato valmentaa edustusryhmien lisäksi myös aikuisharrastajia. Lähdin mukaan lauantaisin pidettävään aikuisryhmään ja heti ensimmäisen kerran jälkeen olin aivan täpinöissä siitä, miten hauskaa trampoliinilla hyppiminen oikeasti onkaan, eikä ollenkaan niin pelottavaa kun sen tekee jonkun osaavan valmennuksessa! Trampoliinivoimistelu on myös todella hyvä liikuntamuoto, sillä syke nousee ja lihakset joutuvat kunnon koetukselle tunnin aikana! Olin aivan hiestä märkä ensimmäisen tunnin päätteeksi. Hikijumpan ohella trampoliinilla hyppiminen ja volttien harjoittelu opettaa hallitsemaan kehoa paljon paremmin ja liikkuvuus kasvaa kuin huomaamatta. En olisi uskonut että vielä tässä iässä opin tekemään esimerkiksi ilmassa taaksepäin voltin! Ihan mahtavaa!BounCen tunnit pidetään Leppävaarassa Ruusutorpan koululla, jossa käy harrastelijoita aina 6-vuotiaista ylöspäin. Aikuisten ryhmät ovat maanantaisin, keskiviikkoisin sekä lauantaisin. Itselleni ainoa haaste tuleekin eteen juuri aikataulujen suhteen. Crossfittaajana olen ehkä tottunut liian helppoon, sillä tunteja on pitkin päivää lähes joka päivä, mutta tramppatunnilla pitäisi pystyä käymään joka viikko samaan aikaan. Myöhäinen arki-ilta ei oikein onnistu, joten toistaiseksi olen päätynyt lauantaihin. Nyt olenkin ollut poissa viikonloppumenojen vuoksi kaksi peräkkäistä lauantaita ja jalkani oikein kutiavat kaipuusta trampoliinille!

Ihan allaolevan ryhmäläisen tasolla en kylläkään vielä ole, sillä noin rennon näköiseen ilmassa pyörimiseen en kykene. Vaatii paljon harjoitusta pystyä hallitsemaan itseään trampoliinilla. Ehkä juuri sen vuoksi tämä laji onkin minulle juuri sopiva - hyvin haastavaa, muttei mahdotonta! 
¨

La Asociación de Gimnasia de Finlandia me invitó a probar diferentes tipos de gimnasia. Encontré el trampolín y ahora no quiero dejarlo! Que divertido es y al mismo tiempo muy buen ejercicio. Uno aprende a controlar el cuerpo y mejora la movilidad. Los músculos se ejercitan como si uno ni estuviera haciendo ningún esfuerzo, ya que es tan divertido saltar! Al final de la clase uno termina todo sudado pero contento por tanta sensación de volar por los aires :D.

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

1 kommentti

  1. Itse harrastan tramppavoikkaa senioreissa Tampereella ja voi kuinka paljon sitä lajia rakastankaan, koko ajan haluis vaa men verkoil ja hyppii. Onneks Tapanin päivän jälkeen treenit alkaa taas. Suosittelen sinuakin liittymään senioreiden harrasteryhmään ja sit jos innostut lisää ja taitoa sekä kokemusta löytyy niin kilparyhmään messiin. Uskomaton laji, suuri rakkaus:))

    VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig