Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 15. elokuuta 2016

Tissiraja

Näin Facebookissa statuksen, jossa eräs naispuolinen tyyppi toi ilmi ärsytyksensä siihen, että joka tuutti tursuaa tuoreiden äitien imetyskuvia. Häntä ihmetytti, että onko se kamera pakko kaivaa esiin joka kerta kun lapsi on tissillä? Hän sanoi kannattavansa imetystä, mutta olevansa varsin kypsä näihin imetyskuviin. 

En tiedä millainen on hänen sosiaalisen median fiidinsä, sillä omassani nuo imetyskuvat eivät ole olleet sen kummemmin etualalla - paitsi että kuulun taaperoimettäjien ryhmään, jonka kautta imetysasiat ovat jatkuvasti esillä, mutta ihan vain ryhmän jäsenien kesken. Toissa viikko taisi kuitenkin olla erityinen imetysviikko, joten ehkä niitä imetyskuvia on viime aikoina tosiaan ollut esillä enemmän kuin yleensä.Yleisesti ottaen minäkään en pahemmin välitä tissikuvista tai imetyskuvista, enkä myöskään kuvista joissa ihmiset lappavat ruokaa suuhunsa - siksi en myöskään näe tarvetta kuvata pienen lapsen tissihetkiä. Sen sijaan olen tässä viimeisten vuosien varrella tullut varsin voimakkaaksi imetyksen puolestapuhujaksi, sillä käytäntö on opettanut minulle miten paljon ihmisten käsitys imettämisestä viiraa. Olemme vieraantuneet niin paljon tästä luonnollisesta tavasta ruokkia pieniä ihmislapsia, että edelleen monilla nuorilla lääkäreilläkin on hyvin vääristyneet käsitykset imettämisestä.

Olen kuullut niin paljon pöyristyttäviä tarinoita siitä mitä imettävät äidit ovat saaneet kohdata, että minulle tulee aina niillä hetkillä kova tarve puuttua asiaan edes jotenkin. Itse kärsin yli vuoden verran aivan turhaan paineesta, että minun tulisi lopettaa lapseni imettäminen - vaikkei hän ollut edes täyttänyt kahden vuoden ikää, johon asti WHO suosittelee imetyksen vähintään jatkuvan.Nykyään en enää välitä enkä stressaa, mutten myöskään tuo asiaa mitenkään julki (tätä ja sitä ensimmäistä imetys-juttuani lukuunottamatta). En puhu imettämisestä kenenkään kanssa ellen koe sitä tarpeelliseksi. En myöskään imetä julkisesti enkä varsinkaan ota itsestäni imetyskuvia. Lapseni on täyttänyt jo kolme vuotta, eikä edes tarvitse rintamaitoa pärjätäkseen. Silti se on hänelle edelleen yksi tärkeimmistä asioista maailmassa, tärkeä ravintolisä sekä läheisyyden hetki. Kuitenkin yritän saada häntä vähitellen luopumaan tarpeesta roikkua minussa kiinni ennen nukkumaanmenoa sekä heti ensimmäisenä herättyään, sillä itse koen, että nyt alkaa olla hänen aika irrottautua. Tyyppi ymmärtää ja osaa ilmaista itseään jo niin hyvin, sekä alkaa olla sen verran isokokoinen, että meidän imetystaipaleemme alkaa olla finaalissa.Kannustan silti muita äitejä olemaan rohkeampia imettäjiä kuin minä, sekä puhumaan asiasta enemmän. Kannustan muitakin jatkamaan niin kauan kun lapsi itse kokee sen tarpeelliseksi. Äiti, joka tuntee lapsensa, tuntee myös hetken, jolloin lapsi luonnollisesti alkaa kasvamaan hänestä irti. Toivottavasti joskus pääsemme siihen, että imettäminen olisi niin luonnollista, ettei siitä tarvitsisi tällaisia juttuja kirjoittaa, tai mitään imetyssfelfieitä alituiseen jakaa.

Nämä olkoon minun ja O:n ensimmäiset ja viimeiset tarkoituksella otetut imetyskuvat. Minä ja kolmevuotias metsässä, silloin kun häntä pelotti. Kamera oli valmiuksissa, joten iskin sen C:lle käteen ja kuoriuduin O:n kanssa lähemmäs luontoa. Paljain varpain, paljain rinnoin, luonnon rauhassa. Nopeasti siinä unohtui kaikki pelot.¨
Las primeras y últimas fotos mías con O en la teta, sacadas a propósito. En este momento extraordinario en el medio del bosque, cuando le dio miedo. Ya nosotros por fin estamos llegando al final del largo camino de lactancia. Por mi parte quiero apoyar a todas las madres a lactar - cuando sea, donde sea y hasta que el niño lo quiera. A lo natural. 


Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

4 kommenttia

 1. Bien...!!!! u nunca conflé con 100% Rica :P

  VastaaPoista
 2. En ole pahemmin aiheesta perillä, mutta kuvat ovat taianomaisen kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Menninkäinen! Tuo Meiko on kyllä ihana paikka, todella taianomaisia spotteja täynnä... :)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig