Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 28. toukokuuta 2016

Enjoy the Ride - Pyörällä Santo Domingossa

Aika helposti voisi päätyä toteamaan, että pyöräily Santo Domingossa on hullujen hommaa. Silti minulla on useampikin kaveri, jotka pyöräilevät ympäri kaupunkia, sekä ympäri maata. Kuumuuden lisäksi Santo Domingon ruuhkat sekä pyöräteiden puuttuminen tekevät täällä pyöräilystä sen verran epämukavaa, että siitä on joko tykättävä todella paljon, tai vaihtoehtoisesti kuulua niihin, joille se on ekonomisuuden tai ekologisuutensa vuoksi ainoa oikea vaihtoehto. No, ekonomisuudestaan huolimatta, luulen että aika suuri osa täällä pyöräilevistä tyypeistä ovat paremminkin kuntopyöräilijöitä ja muita hörhöjä, kuin pakon edessä pyöräileviä. Oman ajoneuvon puutteessa lähestulkoon kaikki valitsevat mieluummin julkisen liikenteen. 


Kuumuutta pelkäämättömälle turistille löytyy kuitenkin aika mahtava vaihtoehto pyöräilyyn Santo Domingossa. Suurin osa pääkaupunkiin eksyvistä turisteista pyörivät lähinnä vain Zona Colonialilla, eli vanhassa kaupungissa. Osa heistä luuleekin, että koko kaupunki on juuri sitä, mitä Zona Colonial ja sen rähjäisemmät lähikulmat edustavat. Todellisuudessa tuo vanhan kaupungin arkkitehtuuri ja elämä on aika kaukana tämän tornitaloja, ostoskeskuksia ja autoja pursuavan kaupungin todellisuudesta. Zona Colonial on monelle paikallisellekin kuin pieni breikki arkeen, jonka kujilla voi tehdä jotain niinkin hullua kuin pyöräillä! 


Jos siis on liikkeellä Santo Domingon vanhassa kaupungissa muulloin kuin juuri keskipäivän aikaan (kuuma, ainakin näin kesällä!), suosittelen vuokraamaan pyörän ZonaBiciltä (Calle Salomé Ureña esq. José Reyes) ja tutustumaan noihin värikkäisiin kulmiin pyöräillen. Pyörävaihtoehtoja Zona Biciltä löytyi tandemista kolmipyöräiseen, eli jopa meidän kanssa liikkunut pyöräilytaidoton (!) New Yorkin serkku onnistui löytämään itselleen sopivan vaihtoehdon. Oliverkin pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan roomalaista kärryä tavallisen pyöräistuimen sijaan (niitäkin tosin oli tarjolla) ja tykkäsi niin paljon, että meinasi ihan nukahtaa vauhdissa eikä olisi millään halunnut palauttaa menopeliään. ¨
La mejor manera de conocer la Zona Colonial de Santo Domingo? En bicicleta! En una ciudad donde se necesita un poco de agallas para andar en bicicleta, se encuentra una alternativa perfecta para darse el gusto de andar más libremente: alquilarse una bici en ZonaBici (Calle Salomé Ureña esq. José Reyes). Las pequeñas calles y las plazas de la Zona Colonial son suficientemente tranquilas para uno andar sin tanta preocupación y al mismo tiempo es la manera perfecta para poder recorrer por toda la zona y así conocerla un poco mejor que la mayoría de los visitantes. Para evitarse el calor del mediodía, recomiendo llegar temprano en la mañana, o en las horas antes del atardecer...

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

2 kommenttia

  1. Katoinkin jo aiemmin, että onpa ihanan näköisiä pyöriä :) Mulle selvisi just viime viikolla, että mun vajaa 50 espanjalainen kollega ei osaa ajaa pyörää. En ollut aiemmin tavannut ketään, joka ei osaisi. Nyt mun toinen espanjalainen kollega yrittää suostutella tätä vanhempaa opettelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin kieltämättä aika hämmentynyt kun tajusin että tuo jenkkiserkku ei ollut koskaan pyöräillyt... mutta joo, nyt kyllä pistätte sen pyöräilemään, niitä citypyöriäkin kun näyttää olevan aika hyvin saatavilla ;)!

      Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig