Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Lisää proteiinia

(Yhteistyössä Fast Sports Nutrition)

Nähtyään isot tonkat proteiinijauhetta keittiössäni, siskoni kysyi minulta että miten minä niitä oikein käytän. Kun joku asia on tullut itselleni arkipäiväiseksi tai itsestäänselväksi, tapaan unohtaa että kaikki eivät tee samoin. No, toki siskonikin on proteiinijauhetta syönyt, mutta se ei kuitenkaan taida olla yhtä pysyvänä osana ruokavaliota kuin itselläni. 

Minä olen syönyt lisäproteiinia noin kuusi vuotta. En jatkuvasti päivittäin, mutta ainakin aina silloin kun urheilen. Tämä talvi on tosin ollut tämänkin asian suhteen aika katastrofaalinen, sillä kaikista terveysintoiluistani huolimatta, lapsukainen on napannut kaikki mahdolliset taudit mukaansa päiväkodista, jonka seurauksena olen itsekin ollut kipeänä vähän väliä ja urheilu on jäänyt todella vähäiselle. Ruokailuun tulisi kuitenkin panostaa koko ajan, urheilisi tai ei, sekä etenkin kun defenssit ovat niin matalalla että jokainen päiväkotipöpö vetää lakoon. Minun tapauksessani asiaa hankaloittaa myös se, että mitkään vihersmoothiet (tai kasvikset ylipäätään) eivät vaan mene lapsen eikä miehenkään suusta alas. Niinpä saan järjestää terveyskampanjoita ihan yksikseni, sekä vetää proteiinipirtelöitäni aamupalaksi vasta sen jälkeen kun lapsi on (ehkä) suostunut syömään puuroannoksensa yhdessä minun kanssani. 

Puuro on toki hyvä aamupala ja syön sitä kovin mielelläni. Pelkkä puuro ei kuitenkaan riitä, vaan rinnalle pitäisi lisätä muutakin, kuten sitä proteiinia. Hyvänä vaihtoehtona toimivat kananmunat, tai sitten juurikin aamusmoothie, proteiinilla höystettynä. Jos tukeva aamupala ei vaan onnistu (en itsekään mielellään vetäisi mitään pihviä aamupalaksi), niin lisäproteiinilla on helppo lähteä liikkeelle. Itsensä kiduttaminen lounasaikaan asti ei vaan ole kovin järkevää. Proteiinivalikoimat ovat viime vuosina aivan räjähtäneet kauppojen hyllyille ja monet varmasti miettivät että mikä niistä nyt sitten kuuluisi valita. Itse olen syönyt soijaproteiinia, herneproteiinia, hamppuproteiinia, riisiproteiinia sekä tietenkin heraproteiinia. Kaikista yleisin protskulisä onkin heraproteiini ja jos ei halua kauhistua näiden muiden jauheiden koostumusta (esim. riisiproteiini on aika karvaista suussa), kannattaakin aloittaa heraproteiinilla. Hera imeytyy nopeasti ja se sisältää enemmän lihaskasvulle tärkeitä aminohappoja kuin proteiinit yleensä. Aminohapoista leusiini käynnistää proteiinisynteesin lihaksissa, eli auttaa lihasten kasvussa ja palautumisessa. Siksi heraproteiini on urheilijoille tärkeä, mutta se sopii oikein hyvin myös aamupalalle.

Vaikka heraisolaatti onkin yleensä vähälaktoosista ja sopii monille laktoosivammaisille, on itselleni ollut hyvä vaihtoehto soijaproteiini-isolaatti, joka toimii yhtä lailla kuin heraproteiini, mutta imeytyy hieman hitaammin, eli pitää myös nälkää vähän pitempään. Mieluiten kuitenkin vaihtelen näiden välillä ja tällä hetkellä olen tehnyt pirtelöni Fastilta testiin saamaani Hera 80-proteiiniinFast Sports Nutrition on suomalainen yritys, jonka herajauhe tulee irlantilaisilta sertifioiduilta maitotiloilta. Nämä lehmät mussuttavat ruohoa ulkona lähes ympäri vuoden, jonka vuoksi niiden maito on esimerkiksi antioksidanttipitoisempaa kuin rehulla ruokittujen lehmien maito. Hera 80-proteiinilisää on montaa eri makua, mutta omat suosikkini ovat maustamaton, jota käytän aina smoothiessani jotka makeutan itse hunajalla, sekä suklaa (makeutettu sukraloosilla ja fruktoosilla), jonka voin vetäistä sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna. Näitä purnukoita löytyy erikoisliikkeiden lisäksi isoista marketeista eikä hinta ole ollenkaan paha (19,95-21,95 €). Yksi purkki sisältää 600g, eli 24 protskuannosta (plus mittalusikan!).


http://www.fast.fi/tuotteet/hera80/

¨
Coman proteina! Para desayuno, almuerzo y cena :P. Yo por mi parte ya llevo seis años tomando batidas con proteina para facilitarme la vida y no tener que comer tanta carne, huevos etc. He probado de todo... proteina de soya, de arroz, de guisantes, de cáñamo y de suero, pero para alguien que nunca haya tomado ninguna, le recomiendo la proteina de suero. Es probablemente la mejor opción para los que se ejercitan, debido a que se absorbe rápido y contiene más aminoácidos (como la leucina) que las otras proteinas (lo cual es muy importante para el crecimiento y recuperación de los músculos), pero también su textura es más pasable para los que son más quisquiñosos con ese aspecto de la proteina... Mi opción de momento es la whey isolate (qué tan dificil puede ser decir esto en español?! el aislado de suero de leche?) de Fast, una compañia de nutrición deportiva finlandesa, que me mandó muestras de su nueva línea de proteinas.

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

3 kommenttia

 1. Aamu- (ja ilta-) puurot siemenillä ja/tai pähkinöillä ja lisäksi iso lusikallinen maapähkinävoita. (Ja tietty ne marjat ja/tai hedelmät kans.)

  Pitää nälkää. ;)

  VastaaPoista
 2. Vipen mielestä kyllä lapsille pitäisi opettaa että puuro on puuroa. Mutta. Nääh.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, no siitä en tiiä mutta mut on varmaankin lapsuudessa ehdollistettu siihen että puuro on puuroa kun kaikki muu sen seassa tuntuu ylimääräiseltä :D... yritän kyllä totutella marjoihin puurossa ja tänäänkin laitoin puolukoita. O:lle ei sit kelpaa mikään muu kuin maito puuron sekaan, mutta onneksi tosiaan edes se itse kaurapuuro. Pitäis varmaan ehdottaa C:lle tota maapähkinävoita? Pitääkin muuten tehdä ja koittaa vaikken ite kauheesti tykkää :).

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig