Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 4. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 ostokset - Älä osta mitään-vuoden yhteenveto

Kirjoitin viime huhtikuussa ihmetyksestäni ihmisten ostoholismiin. Älä osta mitään-juttu sai alkunsa siitä, kun ahdistuin lukiessani jostain blogikirppiksestä, jossa tavaran ja ihmisvirran määrä oli ollut jotain käsittämätöntä. 

Lupasin samalla tehdä vuoden lopulla lista asioista, joita olin itselleni ostanut. Nyt, kun vuosi on takana, harmittaa hieman etten pitänyt tästä paremmin kirjaa, mutta koska ostokseni pysyivät kuitenkin suhteellisen vähässä, ei niiden listaaminen käynyt kovin vaikeaksi. Kunhan vain kaivoin tavarat esille. 

Olen nyt eilisestä asti miettinyt mitä muuta olen mahtanut vuoden aikana ostaa näiden kuvaan keräämieni tavaroiden ohella, mutten ole muistanut kuin kolme muuta asiaa: pipo, mikroneulausrulla ja sukkapuikot. Ehkä tästä vielä joku asia puuttuu, mutta hygieniatuotteiden lisäksi muistan siis ostaneeni vuoden aikana itselleni 20 asiaa:

Lumilaudan (käytettynä)
Lautailukengät (käytettyinä, enkä itseasiassa ole vielä edes maksanut näitä, apua, anteeksi E!)
Laskettelulasit
2 pipoa
2 urheilutoppia
3 t-paitaa
3 paria sukkia
Lökärit
Jumppatrikoot
2 lenkkarit
Talvikengät
Mikroneulausrulla
Sukkapuikot 

Näiden ostosten turhuudesta voi olla montaa mieltä. Olisin toki pärjännyt oikein hyvin, jos olisin jättänyt pois kaiken muun paitsi talvikengät ja juoksulenkkarit. Olisi ollut aika mahtavaa sanoa, että 20 asian sijaan ostin vuoden aikana itselleni vain 2 asiaa. Silti tuo 20 on ihan ok, sillä niin monet ostavat helposti itselleen 200 asiaa. 

Itselleni urheilu oli hyvin tärkeä osa viime vuotta. Uudenvuodenlupaukseni oli pistää kroppani kuntoon, sillä vanha urheilullinen minäni oli vajonnut mammautumisen jälkeen aivan kuntorappiolle. Siksipä suurin osa hankinnoistani olikin urheiluun liittyviä, enkä pidä niitä turhina, koska ne ovat auttaneet minua selviämään arjesta paljon paremmin.

Sen myönnän, että materian karttelu on johtanut siihen, että vaatekaappini on tällä hetkellä aivan surkeassa kunnossa. En tiedä pystynkö pidättäytymään tänäkin vuonna näin pienessä määrässä, mutta aion silti jatkaa samalla linjalla ja tällä kertaa yritän muistaa pitää listaa, joka omalta osaltaan toimii varmasti hyvänä hälytysmerkkinä. Mitään muuta tavaraa en ole kauheasti kaipaillut, uuden tietokoneen ohella. 

Onko siellä joku, joka on onnistunut pitämään ostosmääränsä pienempänä? 

¨
Todo lo que me compré en el año 2015. Me faltaron tres cosas de la foto y juntos hacen 20. 20 cosas está bien, pero hubiera sobrevivido solo con 2. No sé si este año pueda lograr lo mismo, pero lo trataré. 

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

5 kommenttia

 1. No nyt on kunnioitettavan pieni ostosmäärä! Mä häviän sulle aika pahasti. Tosin en oo mäkään (onneksi) enää viime aikoina löytänyt kaupoista mitään (tarpeellista tai tarpeetonta) ostettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä löytäisin vaikka mitä, sillä nyt tosiaan tuntuu että kaikki nykyinen on jo niin käytettyä että kaikki lahoaa käsiin - elektroniikasta vaatteisiin... mutta onneksi sitä on tämän myötä tullut hyvin paljon kriittisemmäksi, osaan hillitä itseni aika pitkälle, en tunne tarvitsevani murto-osaakaan siitä mitä kuvittelin ennen tarvitsevani.

   Poista
 2. Mulla ei ole hajuakaan omasta ostosmäärästä, mutta on se varmasti sun 20 suurempi, vaikken ihan hirveästi mitään minäkään ole viime vuonna ostellut. Tämän innoittamana päätin nyt yrittää pitää listaa vuoden 2016 ostoksista, katsotaan miten käy :)

  VastaaPoista

 3. ÄLÄ KÄYTÄ RAHOITUSRYHMÄSTÄ OTA YHTEYTTÄ NYT TÄMÄNÄ KAIKKI LAATU ALLE 2%.

  Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1-50 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvallinen ja vakuudettomaksi).

  Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja
  paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu sinun
  taloudellinen ongelma on PROSPER LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia
  ja huomaavainen. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluja, joihin kuuluvat: yrityslaina, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat, joilla on alhainen korko @ 2% per henkilö, yritys ja yhteisö.

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: (prosperloanfirm@hotmail.com) tai (prosperloanfirm1@gmail.com).
  /.

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig