Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 7. tammikuuta 2016

Pohjoinen reissuvuosi

Kun ajattelin vuotta 2015, tuli ensimmäisenä mieleeni sana "kaamea". Kun tarkemmin ajattelen, ei viime vuosi kuitenkaan ollut monellakaan tapaa kaamea, vaan oikein hyvä. Se oli paljon helpompi kuin edeltäjänsä eli vauvavuodet 2013 ja 2014. Kaameus tuli ehkä lähinnä mieleen siitä, että työelämän ja perhearjen yhdistäminen, tiukat aikataulut ja huono työtilanne johtivat siihen, että vapaa-aikaa ja rahaa oli niin vähän, että elämän parhaat asiat, kuten matkustelu, jäivät vähemmälle. 

Vuosi 2016 tulee varmasti olemaan tälläkin saralla hieman antoisampi, kunhan sairastelut eivät pidä meitä kotisohvalla kuten nämä vuoden ensimmäiset päivät, mutta jos nyt tarkasti ajatellaan, niin eipä tuo viime vuosi matkailunkaan suhteen ollut mikään ihan surkea. Kaikesta huolimatta ehdin nähdä ja kokea paljon uutta:

1. Laskureissu Ruotsiin


Helmikuussa pääsin ensimmäiselle kunnon blogimatkalle ikinä, Visit Swedenin kutsumana Åreen. Samalla tuo oli myös ensimmäinen poissa kotoa viettäni aika sitten Oliverin syntymän. Se teki erittäin hyvää, vaikka olikin samalla pelottavaa ja ikävää. Nautin kuitenkin myrskyisestä laskureissustamme niin paljon, että se on jäänyt erityisen elämäntilanteeni vuoksi mieleeni hyvin elävästi. Kokemiani hetkiä voi myös kutsua niin monella tapaa sanalla "extreme", etten voi kuin hymyssä suin muistella tuota neljän päivän tehoreissua. Oli myös aika huvittavaa olla matkassa kunnon bloggareiden kanssa, tuntien itseni hetkittäin hieman ulkopuoliseksi, sillä en vain saanut itsestäni irti räpsiä yhtä ahkerasti esimerkiksi ruokakuvia tai tilannekuvia.2. Kotimaanmatkailu


Suurimmaksi osaksi matkailumme oli tietenkin vain pienimuotoista kotimaanmatkailua, joka on onneksi alkanut kiinnostaa ihan yhtä paljon kuin ulkomaanmatkatkin. Suomessa on niin monta mielenkiintoista kohdetta, että on niin paljon houkuttelevampaa pakata oma auto täyteen ja lähteä matkaan kuin hermoilla ulkomaille menoa ruokaongelmineen muineen lapsukaisen kanssa. Raasepori-Hanko-akseli on edelleen kesäsuosikkini, mutta esimerkiksi juhannuksena löysimme itsemme hyvinkin eksoottisista maisemista niinkin läheltä kotiamme kuin Lohjansaaresta!
3. Naapurimaat


Kotimaan rajat tuli kuitenkin ylitettyä muutamaan otteeseen. Tallinnasta on jo tullut vanha kaveri, mutta tänä kesänä pääsimme myös ottamaan enemmän tuntumaa automatkailuun ensimmäisellä ulkomaanroadtripillämme Ruotsin läpi Norjaan. MariefredVadstena, Örebro, ja Göteborg ihastuttivat, mutta kaikista parhain oli kuitenkin majapaikkamme Norjassa Oslonvuonon rannallaTänä vuonna tavoitteemme on matkustaa Dominikaaniseen tasavaltaan, sekä siinä samalla napata mukaan pari muutakin kohdetta. Reissaaminen parivuotiaan kanssa rapakon taa subtrooppisiin olosuhteisiin ei kauheasti houkuttele (itselläni kun on kokemusta yhdestä jos toisesta trooppisesta sairaudesta), mutta muuten olemme olleet jo aivan liian kauan pois niistä maisemista... ja tottakai koko suku siellä jo odottelee kärsimättömänä Oliverin tapaamista. Jos kaikki menee hyvin, niin tästä vuodesta on tulossa oikein jännä! Loppuvuodesta en uskalla vielä mainita mitään, mutta eiköhän sinnekin saada vaihtelevia maisemia ujutettua...

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogiTravellover ja Muru mou.

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

13 kommenttia

 1. Musta on ihailtavaa, että te olette pienen lapsen kanssa matkanneet noinkin paljon. Monelle kaverille, joilla on ton ikäinen lapsi, tuntuu ylitsepääsemättömältä päästä edes etuovesta ulos... ja tsemppiä mannertenväliselle lennolle! Eiköhän se ihan hyvin mene. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Heheh, no, kieltämättä joskus on hyvin vaikeaa päästä edes etuovesta ulos, meilläkin, mutta tosiaan, olemmehan me jo jonkun verran päässeet reissailemaan lapsenkin kanssa :). Ja kiitos, eiköhän se lentokin tosiaan ihan hyvin mene, nyt kun ei rytmihäiriöt niin kauheasti pelota ja ikää on sen verran että itkutkin loppuu lyhyeen kun viihdykkeitä on tarjolla...

   Poista
 2. Kuvien perusteella näyttää mahtavalta reissuvuodelta. Sun kuvat on vaan niin ihanat!
  Mahtavaa, että lähdette Dommareihin. Mäkin voisin lähteä ;)

  VastaaPoista
 3. Mä niin tiedän ton tunteen "pakko päästä kotiin"... Toivotaan myötätuulia teidän Dommarireissulle joka suhteessa!
  Se on muuten hauska, kun ensin ajattelee itsestään, että en mä oo paljon missään käynyt ja sitten kun alkaa muistella (ja ottaa tämän kotimaan reissailunkin mukaan), niin kyllähän sitä loppupelissä ehtii paljonkin ja pienelläkin budjetilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näin se menee! Sitä ehkä vähän perspektiivi vääristyy kun lukee muiden matkakertomuksia blogeista jne... Ja kiitos, toivotaan että meidän reissu nyt vihdoinkin toteutuu! :)

   Poista
 4. Tulee ihan Suomi-ikävä näistä kuvista, jopa naapurimaista otetuista! Ihania tunnelmia, kauniita paikkoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän näistä välittyy kunnon pohjoismainen fiilis, ymmärrän hyvin Ansku! ;)

   Poista
 5. Meidänkin oli tarkoitus tehdä Norjan ja Ruotsin roadtrip viime kesänä, mutta kesä olikin pelkkää työntekoa, eikä juuri mitään reissuja ehtinyt tekemään.
  Toivotaan, että teidän Dommareiden reissu toteutuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehtiihän sitä vielä toisena kesänä! ;) Kannattaa kyllä lähteä autoilemaan!
   Ja toivotaan tosiaan, vielä on lippuhommat avoinna, mutta eiköhän se nyt vihdoinkin toteudu!!!

   Poista
 6. Paljon seikkailuja vuoteen näyttää mahtuneen. Toivottavasti vuonna 2016 olisi vähemmän huolia ja reipasta reissumieltä ja ihanaa lämpöä Karibialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, oikea asenne vaan kehiin niin eiköhän se onnistu! :)

   Poista

 7. ÄLÄ KÄYTÄ RAHOITUSRYHMÄSTÄ OTA YHTEYTTÄ NYT TÄMÄNÄ KAIKKI LAATU ALLE 2%.

  Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1-50 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvallinen ja vakuudettomaksi).

  Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja
  paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu sinun
  taloudellinen ongelma on PROSPER LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia
  ja huomaavainen. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluja, joihin kuuluvat: yrityslaina, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat, joilla on alhainen korko @ 2% per henkilö, yritys ja yhteisö.

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: (prosperloanfirm@hotmail.com) tai (prosperloanfirm1@gmail.com).

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig