Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 15. joulukuuta 2015

Jouluperinteitä

Jo useamman vuoden ajan olemme kokoontuneet isosiskojeni ja vanhempieni kanssa yhteisille piparitalkoille vanhimman siskoni kotiin. Näistä piparitalkoista on muodostunut kiva pikkujouluperinne hyvän ruoan ja joulumusiikin merkeissä. Samalla aina suunnitellaan yhteistä joulunviettoa ja jaetaan tehtäviä jouluruokien valmistukseen ja muuhun tarpeelliseen.

Minä itse olen kovin laiska kaikenlaisten juhlapäivien ja niitä ympäröivien perinteiden suhteen, enkä myöskään vielä tähän asti ole koskaan inspiroitunut esimerkiksi jouluruoan valmistukseen. Omaksi tehtäväkseni jääkin yleensä vain joulutortut ja rosolliainesten pilkkominen. Jokaisena Suomessa viettämänäni jouluna olen kuitenkin saanut nauttia kunnon perinteistä joulua puuroineen, jouluillallisineen ja joulupukkeineen. 

Nyt kun Oliver on jo siinä iässä, että joulun juhlimisella on hänellekin jotain merkitystä, osaan arvostaa entistä enemmän kaikkia näitä jouluperinteitä, joita perheeni on pitänyt yllä. Jotenkin silti tunnen itseni hitusen ulkopuoliseksi kaikessa perheen yhteisessä jouluhääräilyssä, sillä  oma jouluni olisi ehkä jotain tämän Suomi-joulun sekä Dominikaanisen joulun välimaastosta. Vaikka oma perheeni on täällä, on joulu myös vähän melankolista aikaa, sillä silloin tulee ajateltua normaalia enemmän myös sitä kovin rakasta suurta sukua siellä meren takana, sekä heidän yhteistä joulunviettoa sikäläisine jouluruokineen muineen. 

Ehkä meidän pitäisikin hieman enemmän panostaa Carloksen ja Oliverin kanssa tähän kaksikulttuurisuuteemme ja tehdä tänä jouluna aloite muutamalle uudelle jouluperinteelle, jotka toisivat Carloksellekin enemmän sitä kotijoulun fiilistä... erityisesti nyt kun viimeisestä siellä vietetystä joulusta on jo viisi vuotta aikaa!

Tässä vielä kasa kuvia tämänvuotisilta kivoilta ja tunnelmallisilta piparitalkoilta!

 ¨
Ambientandonos para la navidad en casa de mi hermana, con motivo de preparar galletas de jengibre. Esto se ha convertido en una tradición de la familia. Por mucho que me gustan todas estas preparaciones de navidad por estos lados, al mismo tiempo me da un poco de tristeza por tener que estar tan lejos de nuestra familia dominicana, especialmente en los tiempos de navidad...

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

2 kommenttia

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig