Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 17. marraskuuta 2015

Toivoton tulevaisuus?

Satuin tänään aamulla kuulemaan uutisia radiosta samalla kun tein eteisessä lähtöä. Äitini sattui olemaan myös lähdössä ja totesin hänelle, että nyt kyllä tekisi mieli ihan oikeasti lähteä sinne korpeen mökittämään eikä kuunnella enää yhtään enempää. Pommittakoon sitten aikanaan sen metsänkin, kunhan siihen asti saisi oleskella rauhassa. 

Tämä mökittäytyminen oli hiljattain mietteissä luettuani Hesarin sivuilta Pentti Linkolan haastattelua 
Vaikken voisikaan elää Pentti Linkolan tavoin askeettista elämää (ellei olisi pakko), enkä pidä lajisolidaarisuutta pahana asiana, alkoi tuo kyseinen artikkeli aika mielenkiintoisesti: 

"Aina sanotaan, että meidän pitää olla mukana kansainvälisessä kilpailussa. En ymmärrä, kuka sellaisen kilpailun on julistanut, ja miksi meidän pitäisi kilpailla toisten kansakuntien kanssa.

Kasvun sijaan talouden pitäisi antaa romahtaa. Mitään talouskasvun kaltaista ei olisi saanut olla 1950-luvun jälkeen. Elintasomme ylittää kaikki järjelliset mitat, ja se pitäisikin pudottaa pieneen osaan nykyisestä. Ihmiset ylläpitävät väkisin öykkärimäistä elintasoa, jossa ei ole järjen hiventä.

Esimerkiksi hallituksen kesälomaleikkauksilla ei ole mitään merkitystä. Ostovoima pitäisi pudottaa toisiin lukemiin, jotta saisimme lisäaikaa tälle maailmalle. Jo suuren markettihallin ovelta näkee, ettei ihmisellä ole tulevaisuutta. 90 prosenttia marketeissa myytävistä tavaroista on joko turhia tai vahingollisia."

Talouskasvu ja "öykkärimäinen elintaso" ovat minunkin mielestäni täysin järjettömiä asioita. On todella surullista miten vieraantunut ihmiskunta on luonnosta ja yksinkertaisesta elämisestä, noin yleisesti ottaen. Normaalina pitämämme arki vaatii aivan liikaa energiaa ja kulutusta, sekä epäinhimillisiä aikatauluja. Suuriin kaupunkeihin rakennetaan tekorantoja ja tekometsiä, kun oikeaa luontoa ei ole enää tarpeeksi jäljellä. Ihmismassa alkaa vyöryä yli äyräiden.


Minusta ei olisi laittamaan rajoja kenenkään lisääntymiselle, mutta onhan se silti totta, että meitä ihmisiä on aivan liikaa. Suuri osa ongelmistamme johtuu suorasti tai epäsuorasti vain siitä, että meitä on liian paljon. En siltikään ottaisi ja tekisi linkoloita ja lähtisi erakoksi keskelle metsää, vaikka muuten metsähullu olenkin. Eihän sillä mitään ratkaistaisi. 

En myöskään toivoisi elämää, jossa esimerkiksi yksityisautoilu, lentäminen ja ulkomaanmatkat olisivat täysin kiellettyjä. Arkipäiväistä kulutusta pyrin kuitenkin vähentämään niin paljon kuin mahdollista. Käyn suurissa marketeissa ruokaostoksillani, mutta olen aivan samaa mieltä siitä, että suurin osa siitä tavaramäärästä on aivan turhaa. Niin usein ihmiset ostavat tavaraa vain siitä syystä että "sai niin halvalla". Vaikka inhoankin sanaa talouskasvu ja kaikkia siihen liittyviä asioita, en silti haluaisi myöskään että ihmisen kehitys pysähtyisi. Koulutus, tiede, tutkimukset, kansainvälinen yhteistyö, ihmisoikeudet jne... kaikki ovat jollain tapaa sidoksissa rahaan ja talouteen. 

Aika toivottomalta silti tuntuu kun ajattelee tulevaisuutta ja lukee uutisia. Juuri töissäkin eräs asiakkaani, vanhempi professorimies, päätyi aivan muista asioista puhuttuamme toteamaan, että ei tällä ihmiskunnalla oikein ole enää tulevaisuutta. 

Vai onko?


¨

La humanidad, la cancer de la tierra. Tendrá futuro o no?

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

2 kommenttia

 1. Valitettavasti Linkola itse elää toisin kuin opettaa. Takavuosina Linkola kritisoi nykyistä lääketiedettä ja oli sitä mieltä että ihmiset saisivat kuolla pois kun tulee vakavia sairauksia. Ei siis saisi uhrata yhteiskunnan resursseja ihmisten elossapitämiseen.

  Nykyään, sairastuttuaan diabetekseen ja aloitettuaan insuliinlääkityksen, Linkola onkin kummasti "unohtanut" vanhat puheensa. Valehteleva luuseri sanoo anonyymi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tuo Linkola taitaa olla monessa mielessä aika överi tyyppi, en allekirjoita moniakaan hänen aatteita tai sanomisia, mutta on sillä jotain hyviäkin ajatuksia... mutta niinhän se tosiaan tuossakin Hesarin jutussa myönsi syöneensä sanansa monessa jutussa... mutta eikös me kaikki jossain vaiheessa elämää :D ja hyvä vaan.

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig