Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 5. marraskuuta 2015

Muistilista reppureissulle Dominikaaniseen tasavaltaan

Voi kun voisinkin sanoa, että hei, nyt alkoi mun "kesäloma" ja lähden tästä neljäksi kuukaudeksi Karibialle reppureissaamaan! Minä kuitenkin jään odottelemaan innokkaana talvea, kun taas erään naapurini kohdalla tuo ensimmäinen lause pitää paikkaansa. 

Vaikka matkakateus helposti ottaisikin vallan, en voi muuta kuin olla ihan superinnoissani tämän tytsyn puolesta, joka on tehnyt duunia niska mullassa ansaitakseen tämän kohta alkavan seikkailun. Toivon niin kovasti, että hänen reissustaan tulisi mahtava ja ikimuistoinen! 


Karibia ei ehkä kuitenkaan ole ihan helpoin kohde reppureissailuun. Vaikka saaria on pienellä etäisyydellä paljon, on matkanteko aika kallista, sekä osittain myös hankalaa. Minun kokemukseni tosin ovat melkeinpä yksinomaan Dominikaanisesta tasavallasta, mutta juurikin samaisesta syystä. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja matkan onnistuminen on paljolti itsestä kiinni. Epäkohtia löytyy varmasti joka kulmasta, mutta jos pitää tietyt asiat mielessä, voi löytää itsensä elämänsä matkalta!


Tässäpä siis pieni spontaani lista asioista, jotka ajattelin kirjoittaa reppureissaajallemme muistiin, sillä hän tulee viettämään matkastaan pitkän pätkän juurikin Dominikaanisessa tasavallassa: 

1. Ole avoin, juttele reippaasti vastaantuleville, mutta älä luota keneenkään.

2. Älä kiinnitä huomiota huuteleviin miekkosiin. Kun pidät niiden vislailuja ja letkautuksia taustameluna, saatat jopa tottua niihin niin paljon, että Suomeen palattuasi kaipaat että edes joku kiinnittäisi sinuun huomiota!3. Keneltä vaan voi kysyä neuvoa ja apua, kaikki auttavat hyvin mielellään, tuntemattomille puhuminen on tapa eikä poikkeus.

4. Unohda oma reviirisi, on normaalia että ihmiset tunkevat aivan kiinni.5. Kättelyn sijaan pussaa poskelle, eli kosketa poskea poskella. Yhtä poskea. 

6. Esim. ihmisten kotona tervehdi kaikkia paikallaolijoita. Hyvästele lähtiessäsi kaikkia... uusi poskipusukierros siis myös lähtiessä!

7. Älä oleta, että kaikki suunnitelmat toteutuvat. Jos joku sanoo että lähdetään huomenna rannalle, lähdette rannalle ehkä 50% todennäköisyydellä.8. On normaalia olla tunnin tai kaksi myöhässä.

9. Jos sataa, ei ole normaalia kävellä ulkona.. ihminen muuttuu Karibialla sokeriksi!10. Älä väitä ettei haittaa kastua, koska tulet kuitenkin itse ensimmäisenä kipeäksi...

11. Älä syö salaatinlehtiä, edes ihmisten kotona. Niistä saa helpoiten ameeban... ellei niitä ole pesty klooratussa vedessä.

12. Äläkä syö mistään katukojusta oikeastaan mitään jos haluat oikeasti välttää ameebat ja kumppanit.13. Älä liiku ainakaan Santo Domingossa pimeällä kävellen yhtään minnekään.

14. Vältä myös Santo Domingossa busseja ja carro públicoja (kimppakyytiauto), käytä mieluiten taksia, se on suhteellisen halpaa. 

15. Älä ota taksiakaan lennosta. Pyydä jotain paikallista soittamaan taksi ellet itse ymmärrä hyvin espanjaa. Kysy taksin yksikkönumero (Qué unidad?). Mene kyytiin vain jos taksilla on kyseinen numero esillä.16. Älä kulje kassien kanssa jos ei ole pakko. 

17. Tarkkaile ympärillesi koko ajan. 

18. Väistä kaikki mopoilijat mahdollisimman kaukaa. 19. Muista että autoilijat eivät ikinä väistä kävelijää.

20. Käytä reissaamiseen isoja busseja (Caribe Tours ja Metro).21. Älä hermostu jos sinua kohdellaan macho-kulttuurin mukaisesti hienohelmana joka ei kykene kantamaan edes omia kassejaan... älä silti anna kassejasi lentokentällä tippiä kaipaaville kantomiehille!22. Älä mene Boca Chican tai Juan Dolion rannalle kuin korkeintaan käymään.23. Hotelliretket kannattaa siis suunnata kauas pääkaupungista! Samaná, Las Terrenas, Punta Cana ja Bávaro ovat ykkösiä, Cabarete, Sosúa ja Puerto Plata samasta syystä halvempia... La Romanan seutu on myös kaunista! 24. Käy jollain saarella! Isla Saona, Cayo Levantado...

25. Käy myös sisämaassa vuoristoseudulla! Constanza, Jarabacoa...26. Kansallispuistot! Älä jätä väliin jos saat jonkun mukaasi! Bahía de las Águilas, Los Haitises, Lago Enriquillo...

27. Muista että kaikki juomat ovat vahvempia kuin kuvittelit - varsinkin Cuba Libre ja Presidente!28. Ole kärsivällinen!

29. Odota...

30. Ota rennosti ja nauti!
Koska minun on nyt pakko mennä nukkumaan, listaa saa jatkaa ken haluaa kommenttiboksin puolella! 
Hyvää matkaa, ole varovainen mutta älä huoli, pidä hauskaa! Buen viaje, cuidate mucho pero no te preocupes, disfruta!

¨
Una "pequeña" lista de cosas para recordar para mi vecina en su viaje a República Dominicana. Quizás mejor ni traducirla? :D 


Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

11 kommenttia

 1. Haha, ihan loistava lista vaikka en olekaan itse Dommareihin menossa :) Nauratti erityisesti tuo kuinka ne drinksut on oikeasti vahvempia :D

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä hyviä ohjeita! Toi poskipusu-juttu on jännä, onkohan lattareissa kaikkialla vaan yksi pusu, eikä kaksi, kuten Espanjassa? Ja ihana tuo "mejor ni traducirla"... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää poskipusuhommat taitaa olla ihan maakohtaisia juttuja, osat lattareistakin siis tuplapusuttelee.. ties vaikka tripla? :D

   Poista
 3. Hyvia vinkkeja! Sopis varmasti moneen muuhunkin lattarimaahan :) Dommarit oli vahvana vaihtiksena ens vuoden alun vuosilomalle, mutta Aasia voitti talla kertaa. Toivottavasti saaret odottaa mua! Nimittain nuo kuvat ei yhtaan auttaneet armotonta matkakuumetta... Drinkeista voin sanoa, etta odotan jo Brassien joulucaipirinhoja, mutta talla kertaa aion opetella sanomaan, etta laittavat vaikka vetta sekaan tai vahemman alkoholia. Viime reissulla jai caipi juomatta, koska laimentavat jaat ei ehtineet sulaa ennen illallisaikaa ja rantapaivan jalkeen drinkittely on erityisen vaarallista :D Se siita huolimatta, etta taalla olen jo tottunut hieman vahvempiin sekoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin osittain varmasti sopii kaikkiin lattareihin! Aasia kuulostaa mahtavalta ja kyllähän sinne Dommareihin ehtii sitten myöhemminkin! ;) Suosittelen kyllä! Mä sain itse kokea tuon juomien vahvuuden kantapään kautta :D Ihmettelin eräänä iltana että miten ihmeessä se espanja nyt yhtäkkiä kuukauden maassaolon jälkeen alkoikin sujua niin hiton hyvin :P...

   Poista
 4. Vau mitä kuvia ja hyviä vinkkejä! Pieni matkakuumehan tästä postauksesta tuli... :D

  VastaaPoista
 5. Tuossa oli sellaisia jotenkuten tuttuja neuvoja jotka pätivät myös kun asuin Caracasissa;D Älä luota kehenkään;Osa Venezuelastahan on myös Karibiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän Venezuela on monilta osin tosi läheinen Dommareiden kanssa, sen oon saanut todeta moneen otteeseen vaikken Venezuelassa ole itse vielä koskaan käynytkään... :)

   Poista
 6. Ihana reissufiiliksen nostatus. Ensimmäinen sääntö on näistä varmasti se kaikkein tärkein ja sopii kaikkialle Suomen ulkopuolella :P

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig