Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 17. lokakuuta 2015

Sverige roadtrip: Örebro

Palaan ajassa taaksepäin. 

En ole vielä ehtinyt kirjoittaa mitään heinäkuisen maantieretkemme paluuosuudesta, joten nyt kun tuntuu että postaukset alkavat kiertää samaa kehää syksyisine metsäkuvineen, on hyvä hetki palata albumeissa taaemmas ja lähettää ilmoille muutamia matkamuistoja reitiltä Oslo - Tukholma. 

Reissumme loppuosuus ei sujunut ihan suunnitelmiemme mukaan, sillä jouduimme skippaamaan kaikki kolme kaverivisiittiä joiden olin suunnitellut tapahtuvan niin Norjan kuin Ruotsin puolella. Ilmat olivat vesisadetta ja lompakkokin ammotti lähestulkoon tyhjänä. Olimme päättäneet lähteä paluumatkalle hieman aikaisemmin ja ottaa noinkin lyhyelle matkalle jopa kaksi yöpymistä, sillä halusimme välttää kaikki mahdolliset stressit ja raivarit sekä vaaratilanteet johtuen siitä että armasta taaperoamme ei vain mitenkään saa pysymään autoistuimessaan kovin montaa tuntia päivän aikana. 

Paluureitiksi Oslosta otimme tien E18. Pysähdyspaikoiksi valikoituivat Årjäng (koska olen viettänyt Årjängin huudeilla aikaa lapsuudessani ja siellä oli vain pakko pysähtyä), Örebro, Mariefred ja Södertälje. Karlstad putosi pois pysäkkilistalta kaatosateen vuoksi ja Södertäljen lisäsimme vain siksi että se osoittautui halvimmaksi yöpymispaikaksi tarpeeksi lähellä Tukholman satamaa ja aamulaivaa ajatellen. 

Vaikka eräs ystävämme sanoikin E18-reitin olevan hyvin tylsä, oli se minun mielestäni maisemien ja pysähdyspaikkojen puolesta ihan yhtä hyvä vaihtoehto kuin kiertää sieltä järvien alapuolelta. 

Örebro osoittautui yllättävän sympaattikseksi kaupungiksi, vaikka hotellimme olikin hyvin keskiverto. Jos vielä joskus tulee tarvetta yöpyä Örebrossa, valitsisin ehdottomasti hotellin kaupungin keskustasta, enkä Eurostopilta valtatien varrelta... vaikka olihan tuokin mielenkiintoinen kokemuksena. Hotellimme oli Quality Hotel, jonka plussat olivat ilmainen parkki, leikkihuoneet (2 kpl) sekä hyvä aamupala, mutta ehdoton miinus haisevat kokolattiamatot. Carlos ei tosin edes huomannut mitään hajua, mutta minua herkistelijää tuo lemppa otti niin paljon hajuhermoon että olin ihan tuskissani ajatellessani että joutuisin vielä koko laivamatkankin sietämään tuota samaista likaisen maton leuhkaa...

Paras juttu tuossa hotellissamme oli kuitenkin se, että huoneemme sijaitsi tornitalon yläkerroksissa, jossa saimme kokea hitchcockmaisia hetkiä naakkalaumojen syöksyessä kohti ikkunaamme iltahämärässä. Ne pitivät ilmeisesti suurkokousta tornin katolla... tai lieneeköhän ollut vakio yöpymispaikka linnuillekin kyseinen hotla. Jokatapauksessa, se näkymä jäi kyllä todella hyvin muistiin! 
Tuhtien aamupalahetkien jälkeen meillä olikin runsaasti aikaa ennen kuin jatkoimme matkaa, joten kävimme kiertelemässä pitkin Örebron keskustaa, joka oli täynnä toinen toistaan omalaatuisempia taideinstallaatioita. Jotkut taideviikot olivat juuri silloin siis meneillään, mutta itse kaupunki oli muutenkin ihan vierailemisen arvoinen. Tässä hieman kuvamateriaalia:
Loppumatkasta sitten seuraavalla kerralla!  


¨
Volviendo al tema del roadtrip del julio pasado. Aquí algunas fotos de la etapa de Örebro, Suecia, del camino de regreso. 

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig