Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Sverige roadtrip: Ihana Mariefred

Vaikka Ruotsi onkin naapurimaa ja monien mielestä tylsä matkakohde, minulle se on jotenkin kovin kiehtova paikka. Ehkä juurikin se samanlaisuuden ja erilaisuuden vertailu kaikissa pienissäkin asioissa tekee ruotsireissuista omaleimaisia. Vaikka olen käynyt Ruotsin puolella niin monta kertaa etten osaa enää edes laskea, tunnen tuota maata harmittavan vähän. Siksi minulle olikin tosi tärkeää päästä tänä kesänä pysähtymään paikoissa joissa en ennen ollut käynyt. Tässä niistä viimeinen, Mariefred:


Vaikka sää oli taas kerran pilvinen, oli visiittimme Mariefrediin täysosuma. Juuri sellainen unelmieni pikkukylä, jollaisia yritän napata haaviini. Paikan suurin nähtävyys on Gripsholmin linna, jonka ympäristö sopii täydellisesti kesäpäivän viettoon. 

Alkuperäinen suunnitelmamme oli viettää yksi yö Mariefredin leirintäalueella, mutta aikataulujen vuoksi päädyimmekin vaihtamaan viimeisen majoituksen leirintäaluemökkiäkin halvempaan vaihtoehtoon, Vindeus hotelliin Södertäljeen. Sijainti oli meille loistava, mutta muuten aivan  kuusessa. Hostelli oli kuitenkin mahdottoman siisti ja asiakaspalvelu loistavaa, joten olin hyvin tyytyväinen. Tosin Ikean kerrossängyn alapeti taaperon kanssa jaettuna ei ehkä ole sellainen vaihtoehto josta mielelläni maksaisin yhtään mitään, mutta minimibudjetilla toimi hyvin. Sitäpaitsi herätys oli jo ennen kuin kukko kiekaisi, joten sänkyäkin tärkeämpi oli hyvä ja lämmin suihku. 


Ennen kuin kävimme kerrossänkyymme pitkäksi, ehdimme vielä käydä moikkaamassa Södertäljen keskustaa. Taapero tuuppasi vaippansa täyteen tavaraa juuri kun löysimme parkkipaikan, joten löysimme itsemme hyvin pian Mäkkärin vessasta. Södertäljen McDonald'silla olikin aivan aitiopaikka isossa rakennuksessa kaupungin parhailla näkymillä (tai mitä nyt ehdimme nopealla kierroksellamme nähdä), eli eipä siinä sitten muuta ruokapaikkaa enää jaksanut hakea. 

Södertäljeläisillä oli laulukarkelot rannassa meneillään, joten meno oli hyvin ruotsalaista, vaikka muuten Södertälje avautuikin aivan totaalisena maahanmuuttajakaupunkina. Siinä olikin hyvä hetki mietiskellä tätä nykyistä kulttuurien sekametelisoppaa... 
Tässä vielä tuo kiva näkymä Södertäljestä, sillä kaikki muut kadut olivatkin aika perustylsiä.¨
Mariefred (y Södertälje en la última foto), Suecia, en julio. 


Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

8 kommenttia

 1. sus fotos son siempre geniales ♥

  Ruotsi on kylla kaunis maa, siella haluaisin kayda joskus "ihan kunnolla", kun en ole Tukholman satamaa pidemmalla koskaan kaynyt. :l Ehka seuraavalla Suomi-reissulla kerkeaisin Ruotsinkin puolelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias Nisha!! <3
   Ja suosittelen todellakin! Jo Tukholmasta löytyy vaikka mitä katselemisen arvoista :).

   Poista
 2. Mulla on ihan samat fiilikset Ruotsista! Tykkään, vaikka oon käyny miljoonasti. Mä voisin vaikka muuttaakin sinne, joku siinä niiden meiningissä on ihan ykköstä.

  Hauskaa, että pääsitte näkemään myös Södertäljeä.Mulla on sieltä kivoja muistoja ja kavereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samat! Mäkin voisin kyllä muuttaa sinne... tai Norjaan, ellei tarttis C:n opetella taas uutta kieltä ja yrittää pärjätä työelämässä... mua ei haittais ;).

   Poista
 3. Mekin on pörrätty Tukholmassa ja pohjois-Ruotsissa, mutta etelä-Ruotsiakin voisi olla kiva koluta. Usein tuntuu, että matkalle pitää lähteä jonnekin kauas, vaikka ihan lähelläkin on kivoja paikkoja nähtävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niinhän se menee! E-Ruotsissa on kyllä kauniita paikkoja :).

   Poista
 4. Oih Mariefred on lumonnut meidätkin. Jopa siinä määrin, että ollaan joskus puolitosissaan palloteltu ajatusta, että muutettaisiin sinne, pois täältä kiireisestä Tukholmasta :) Ainut miinus taitaa olla sitten melkoisen pitkä työmatka...mutta maybe one day :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uuh, joo, mäkin voisin kyllä muuttaa sinne... mutta pitkä työmatka on kyllä melekoiset tylsä homma, siitä juuri tällä hetkellä kärsitään vaikkei asuinpaikka ookaan yhtä söpö kuin Mariefred, vaikka ihana tietty omalla tavallaan :).

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig