Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Oslo sentrum

Katsellessani läpi Oslo-kuvia, moderaattorini tuolta taka-alalta totesi että "Etkai sä taas kirjoita Oslosta?!" Kyllä vaan, ainakin tämän yhden kerran. Yritän kuitenkin pitää virren lyhyenä ja kuvat pääosissa, sillä niitä on aivan liikaa yhdelle tekstille. 

Oslo on hyvä kaupunki turistille. Kävellen pääsee nopeasti kohteesta toiseen ja suunnistaminen on Helppoa. Jos vaikka saapuu päärautatieasemalle, siitä on hyvä lähteä pyörähtämään mihin ilmansuuntaan tahansa, karttaakaan ei pahemmin kaipaa. 


Karl Johans Gate


Ensimmäisenä voi vaikka ottaa suunnakseen Karl Johanin kadun, joka on osittain kävelykatu, ja jonka varrella sijaitsee niin kauppaa, ravintolaa kuin hotelliakin moneen lähtöön. 


Teinit parveilemassa paikallisen Kämpin, eli Grand Hotelin edustalla. Kuka lie teini-idoli ollutkaan samaan aikaan Oslossa?

Nainen viuhahtamassa kylpytakissaan Grand Hotel-huoneensa parvekkeella, hih...

Ravintolarivistöä Karl Johanin varrella, Spikersuppan puiston laidalla. 

Kansallisteatteri sijaitsee myös Spikersuppan laidalla, tai oikeastaan keskellä puistoa. 

 Näkymä alas Karl Johanille kuninkaallisen linnan edustalta. 

Det Kongelige Slott


Ryhmä pyöräileviä jenkkituristeja sarvipääoppaineen kohtaa japanilaisen matkaohjelman kuvausryhmän Oslon kuninkaallisen linnan edessä. 

Linnan takana sijaitseva puisto ankkalampineen on hyvä paikka levähtää ennen seuraavaa kohdetta. Väkeä Oslon keskustassa riitti keskellä lomakautta. Turisteja parveili huomattavasti enemmän kuin Helsingissä, muttei kuitenkaan niin paljon kuin eteläisemmän Euroopan pääkaupungeissa. 

Itse lähtisin kyllä ehdottomasti mieluummin pyöräturneelle halki Oslon, mutta menopelinsä kullakin... Tosin ne pyöräturistit olivat hieman vaarallisia huristellessaan joukkiona ympäriinsä :D. Café Cathedral Karl Johanin varrella. 
Jernbanetorget


Oslo Sentralstasjonin edusta on hyvä kohtauspaikka. Asemalta löytyy myös vaikka mitä kauppaa ja kioskia sekä Oslo Visitor CentreDen Norske Opera & Ballett


Keskusasemalta rannan suuntaan sijaitseekin Oslon Oopperatalo, joka on yksi perusnähtävyyksistä jota ei kannata jättää väliin, vaikkei ooppera tai arkkitehtuuri kauheasti kiinnostaisikaan. Oopperatalon päällä on kiva käydä kävelemässä ja katselemassa maisemia. Aurinkoisella säällä kannattaa tosin ottaa aurinkolasit matkaan, sen verran häikäisevä tuo rakennuksen pinta on. 
Oopperatalon edestä kulki ennen E18-valtatie, joka on siirtynyt maan alle ja tuonut tilaa uusille korkeille rakennuksille, jotka ovat muuttaneet Oslon ilmettä hurjasti. Vielä tällä hetkellä rakennustyömaat tylsistyttävätkin hieman maisemaa, mutta ainakin kameralla tsuumaillessa oopperatalon katolta näkyy hyvin Holmenkollenin kukkuloille asti. Tarkkaan katsoessa hyppyrimäen voikin bongata ylläolevasta kuvasta.¨
El centro de Oslo. 


Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

6 kommenttia

 1. Jes, pitää muistaa nää vinkit sitten joskus, kun omaki nokka suuntaa kohti Osloa. Pakko muuten kommentoida noita kuvia että vauu miten hienoja!! Nyt on kamera otettu haltuun ja kunnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Tosin en voi vastustaa kiusausta olla kommentoimasta: tai mitä jos se onkin vaan se Lightroom joka on otettu paremmin haltuun :P.. h eheh.

   Poista
 2. Äh, nyt tuli taas halu palata Osloon ja viedä ukkokin katsomaan tuota kaupunkia. Sinne kun on vähän väliä tosi edullisia lentojakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Lennot sinne on kyllä tosi halvat, mutta kaikkeen muuhun saakin sitten varata hieman enemmän ;). Suosittelen kyllä silti, Oslo on ihana.

   Poista
 3. Ihania kuvia Oslosta! Ja niin paljon ihania paikkoja esiteltynä, että pakkohan tuonne on joku päivä mennä:) Mä tuun avaamaan tämän postauksen myöhemmin ja hyödyntämään vinkit joskus kunhan lähden Norjaan... joku päivä:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosa! Ja kannattaa kyllä lähteä reissaamaan Norjaan! <3

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig