Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

perjantai 4. syyskuuta 2015

Mitä jos ainoa vaihtoehto olisi matkustaa?

Juuri tänään on tuntunut erityisen kurjalta hehkuttaa yhtään mitään.
Jo vuosia sitten lopetin lukemasta sanomalehtiä, osaksi siitä syystä, että siitä tuli vain niin paha mieli. Tänään jo pelkkä Facebookin selaaminen on ollut liian tuskallista.

Tänään on Instagram Travel Thursday, mutta varsinkin matkustamisen ajattelemisesta tulee sellainen tunne, kuin olisi juuri syönyt hirveän määrän pullaa, vaikka tietää että siitä tulee vain kaikin puolin etova fiilis.
Vaikka omassa arjessamme on monia huolia, eikä elämä etene sellaisia polkuja kuin toivoisi, ei voi muuta kuin olla kovin kiitollinen kaikesta tästä hyvästä ja rauhallisesta elämästä jota olemme saaneet viettää. 

En ole koskaan joutunut matkustamaan minnekään, vaan olen saanut matkustaa minne vaan... ja minulla on aina ollut koti jonne palata. En ehkä osaa edes kuvitella miltä se tuntuisi, jos minulla ei olisi minne mennä... Mitä jos paras vaihtoehtoni olisi hypätä pieneen purkkiin ja lähteä avomerelle?En kestä edes kuvitella, että tekisin sen oman pienen lapseni kanssa. Lapsen, jolla ei ole osaa eikä arpaa aikuisten ihmisten vallan halulle, typeryydelle, pahuudelle. Lapsen, joka ei voi itse päättää omasta tulevaisuudestaan. Samalla kun niin monet ihmiset niinkin lähellä meitä sulloutuvat salakuljetettavaksi suljetun rekan kyydissä, paremman elämän (tai pelkän elämän) toivossa, meillä on mahdollisuus miettiä minne lähtisimme seuraavaksi. Junalla, lentokoneella, laivalla tai omalla autolla.On niin väärin, että niin monet ihmiset, joilla on mahdollisuus tehdä mitä vain, käyttävät aikaansa puhuakseen niitä vastaan, joiden paras vaihtoehto on paeta. Paeta omaa elämää. Tunnen itseni niin etuoikeutetuksi. Oma talouteni on niin kuralla, että tänä kesänä pystyimme juuri ja juuri matkustamaan "vain" naapurimaihimme Ruotsiin, Norjaan ja Viroon. Maihin, joissa saimme matkustaa huoletta, vailla passia, vailla pelkoa. Aika surullisen hupaisaa. Silti, omaa normaalia arkea on jatkettava. On osattava olla onnellinen kaiken tämän vääryyden keskellä. 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.¨
Hoy me he sentido especialmente mal por la injusticia del mundo. Mientras unos viajan porque quieren, otros viajan porque no tienen otra opción... y como quiera los juzgan por hacerlo. 
No podría sentirme más afortunada por no tener que vivir la vida en condiciones tan extremas, de no tener que afrontar ese tipo de peligros con mi hijo... un ser inocente, sin ninguna culpa por la maldad del mundo. 

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

28 kommenttia

 1. <3 Samoja fiiliksiä täällä, kauniisti kirjoitettu... Omat surut ja murheet ovat tällä hetkellä hyvin pieniä verrattuna siihen mitä maailmalla tapahtuu...

  VastaaPoista
 2. Hyvä että joku nostaa matkailublogeissa myös tällaisia puolia esiin. Kaikki eivät tosiaankaan olen tien päällä huvin vuoksi. Toivottavasti me joilla on kaikki hyvin, saamme kanavoitua turhautumisemme auttamiseen ja muutokseen. Ehkä uutisten seuraaminen tekee hyvää, vaikka tuntuukin välillä pahalta. Kunhan ei ala kantaa harteillaan koko maailman painoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo... ja toki juuri siksi pitäisikin itsekin seurata maailman tapahtumia ettei tulisi mitään kamalan vääristyneitä käsityksiä asioista kuten monilla näyttää olevan... mulla tosin on vähän sitä vikaa etten tahdo kestää kaikkea sitä epäoikeudenmukaisuutta mitä uutiset ovat pullollaan...

   Poista
 3. Kaunis postaus kaikin puolin <3

  VastaaPoista
 4. Totta, olemme etuoikeutettuja ja sen vuoksi elämää tulisi kunnioittaa ja olla kiitollinen näistä ylellisyyksistä, mitä kaikilla ei ole. Täytyy vain toivoa, että tekemällä hyvää ja oikeita valintoja tämä meininki muuttuu paremmaksi vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Väliilä tuntuu että pitäisi yrittää itsekin vaikuttaa niin paljon enemmän asioihin... mutta sitten sitä niin helposti sortuu ajattelemaan että mitäs minäkään millekään voin, ihmiset on mitä on... mutta eipä sekään oikea asenne ole... Kai sitä pitää uskaltaa tuoda oma mielipide edes julki niiden kaikkien omasta mielestä väärien ajatudmaailmojen rinnalle...

   Poista
 5. Kaunis kirjoitus! Antaa ajattelemisen aihetta.

  VastaaPoista
 6. Hyvä teksti! Olin viime vuonna kuuntelemassa kurditaustaisen miehen luentoa monikulttuurisuudesta ja hän sanoi, että vaikka onkin todella kiitollinen kaikesta siitä, mitä Suomi on hänelle tarjonnut, niin ei yksikään ihminen jätä kotimaataan, ystäviään, sukulaisiaan, ihan kaikkea, jos ei oikeasti ole pakko. Todella vaikea on kuvitella tilanne, että ei ikinä voisi palata Suomeen, kun täältä kerran matkustaa pois, joten me olemme kyllä todella etuoikeutettuja siinä, että matkustaminen on valinta, ei pakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, ihmiset eivät osaa katsoa asioita toisten näkökulmasta... ja on niin helppoa unohtaa, että ihan yhtä hyvin asiat voisivat olla toisin päin, ettei tämä meidän hyvä elämä täällä pohjoisessa ole mikään itsestäänselvyys...

   Poista
 7. Todella hyvä ja koskettava postaus. Tässä on monelle, myös ei-matkustavalle ajattelemisen aihetta. Kyllä meillä on niin pirun hyvin asiat täällä Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina... niinhän meillä on. On myös hyvä että osaamme vaatia sitä, mutta olisi hyvä myös muistaa ettei se ole mikään itsestäänselvyys tai vain meidän oikeus..

   Poista
 8. Tää postaus tarjosi aika tervetulleen näkökulman alleviivauksen just tähän hetkeen. Empatiakykyä me tarvitaan nyt eniten.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia:) Hyvä teksti,tärkeää juuri nyt.Mun on muuten ihan pakko kysyä miten saat nuo instakuvat laitettua tänne tuollaisena.Kun yritän tallentaa kuvan instasta (tietokoneella) niin se tallentaa vain kokonaisena verkkosivuna mutta ei kuvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael :). Kun klikkaat Instagramin selainversiossa kuvan oikeesta alareunasta niin siihen tulee sellanen "embed"-ikkuna niin siitä lisäät vaan koodin blogitekstin html-näkymään :). Ma laitoin tällä kertaa noin kun en jaksanut ladata kuvia koneelle minkään ohjelman kautta...

   Poista
 10. Hyvä teksti Eve! Alkaa väkisin miettiä, että aika pumpulissa sitä on kasvanu ja saanu elää...

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä ja kaunis postaus. Harva tajuaa kuinka etuoikeutettu on, kun on saanut syntyä Suomeen eikä välttämättä todellakaan mitenkään sitä ansainnut. Sattuman kauppaa vain.

  VastaaPoista
 12. Hieno kirjoitus, koskettava! Minäkin koen olevani todella etuoikeutettu, kun on ollut mahdollisuus matkustaa.

  VastaaPoista
 13. Kaunis kirjoitus. Itsekin tullut nyt näitä juttuja mietittyä, itkettyä ja kirjoitettua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Joo, hyvä että niin monet myös asiasta kirjoittaa... täytyy toivoa että siitäkin edes vähän on apua.

   Poista
 14. Niin kaunis, osuva postaus! Juuri tällaista tarvitsin kaiken juuri nyt netissä päälle hyökyvän ajattelemattomuuden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirje! :) Ja niinpä - ajattelemattomuuden juurikin...

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig