Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 3. elokuuta 2015

Vigelandsparken Oslo (taaperon kanssa matkustamisesta)

Yksi Oslon (ja Norjan) tunnetuimmista nähtävyyksistä on Vigelandin puisto. Vaikkei kiviveistokset olisikaan se oma juttu, tai muutenkaan kohteet jotka vilisevät täynnä turisteja, olisi vähän hassua jättää se väliin Oslossa käydessä. Nuo kiviset ihmismuodostelmat ovat kyllä näkemisen arvoisia. Herra Vigeland on tehnyt uskomattoman työn niitä yksin veistellessään, joten ainakin minulle Vigelandin puisto oli todella hieno kokemus silloin ensimmäisellä (ja toisella ja varmaan kolmannellakin) kerralla Oslossa, mutta tällä kertaa itse veistoksien ihaileminen jäi hieman vähemmälle. 

Tällä kertaa suuntasimme tuonne valtavan kokoiseen puistoon piknikille. Olimme kaavailleet, että Oliver voisi vetää päikkärinsä puistossa vilttien päällä, riehuttuaan ja syötyään ensin tarpeeksi, mutta koska taaperon kanssa harvoin asiat menee niinkuin on suunniteltu, ei puistopäikkärit ottaneet onnistuakseen, vaikka viltin päällä olikin kiva kölliä. Halusimme kuitenkin käydä edes pienellä pyrähdyksellä veistoksien luona, räpsimässä muutaman kuvan muistoksi Oliverin ensimmäiseltä Vigeland-visiitiltä. 

Tuo hetki oli kuitenkin aivan loistava esimerkki siitä, millaista taaperon kanssa matkustaminen välillä on. Väsynyttä lasta on aivan turha yrittää saada yhteistyöhön, joten kipuaminen ylös kivitornille asti oli aikamoinen urakka minulle, joka niitä kuvia yritin ottaa. Mamma kantaa mamma kantaa mamma kantaa on tuttu hokema tuolle pikku mamikselle, jonka päättäväisyys on vailla vertaa. Mamman sylissä oli varsin mukava olla, mutta hyviin yhteiskuviin ei energia enää riittänyt. Yhdessä tyyppi kaivaa nenää, toisessa rimpuilee pois kainalosta. 

Tällä kertaa sillä ei ollut väliä että Vigelandin puiston ihailu jäi vähän vähemmälle, mutta uusia matkakohteita ajatellessa on hyvä muistaa, että mielenkiintoisissa paikoissa käyminen tulisi sijoittaa heti aamuun tai heti päikkäreiden jälkeen. Jos haluaa kikkailla niin, että lapsi vaikka nukkuisi rattaissa sillä aikaa kun itse katselee maisemia, täytyy muistaa pysyä tyynenä jos homma ei sujukaan suunnitellusti. Tämä tosin pätee ihan kaikkeen matkailuun pienen lapsen kanssa. Kaikki menee varsin hyvin, kunhan on valmiina siihen että suunnitelmat muuttuvat jatkuvasti. 

Meillä homma luistaa parhaiten niin, että mamma jumppaa lihaksiaan ja keksii aina jotain jännää mitä odottaa, olisi se sitten iso kivinen torni, iso nosturi, iso laiva tai muumikeksi. Herkkujen avulla rattaissakin jaksaa istua paljon kauemmin ja turistiretket käyvät toisinaan kuin rasvattu. Huutoa ja kitinöitä on parempi välttää niin paljon kuin mahdollista, sillä raivarit helposti johtavat aikuistenkin kiukutteluun, josta seuraa ihan turhaan huono reissumieli koko perheelle. Kasvatustaisteluita ehtii käymään kotonakin. 
¨
En el parque Vigeland de Oslo. Un buen ejemplo de lo que no se debe hacer en el viaje: ir a ver una atracción turística con un niño que se negó a dormir su siesta (luego de hacer un picnic en el mismo parque). Sin embargo, esta vez no importó, porque ya habíamos visto las esculturas anteriormente y pudimos volver al carro después de tirar par de fotos para quedarnos por lo menos con un recuerdo de que ya pasamos por allí con Oliver también. 

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

6 kommenttia

  1. Hienoja kuvia (kaikesta huolimatta) Vigelandin puistosta. Niin on pikkumies tomeran näköisenä joissain kuvissa!

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia ja ihana mammanpoika <3 :D

    VastaaPoista
  3. Ihania noi kuvat, joissa pidät Oliveria sylissä. Ootte ihan kuin Vigelandin veistoksia itsekin! (Vertaan nyt niihin herkkiin vanhempiin ja lapsiin, en esim. tähän: http://www.panoramio.com/photo/73430463 ;))

    VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig