Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Norjalainen kotikatu


Luulen, että alue, jolla asustimme Oslon visiittimme aikana, on yksi Oslon kauneimpia paikkoja. Ystävämme on muuttanut tuolle kyseiselle Nordstrandin asuinalueelle hiljattain, emmekä siis olleet siellä aikaisemmin käyneet. Nuo huudit ovat aika varakasta seutua asumuksista päätellen, ja jostain luin että siellä asustaa myös aika palon norjalaisia näyttelijöitä, muusikoita ja muita taiteilijoita. Yksi Oslon kalleimmista kaduista asustaa, Solveien, kulkikin aivan kaverimme kodin kulmilta. 
Erityiseksi tuon alueen tekee se, että se sijaitsee korkealla rinteellä, josta on mahtavat näkymät Oslonvuonolle. Talojen takapihoilta voi ihailla auringonlaskua merta vasten, kauniiden puutalojen ja venesatamien tähdittämänä. 
Kaverimme sattui löytämään sieltä vuokrakämpän itselleen isosta omakotitalosta, joka on jaettu kolmeksi erilliseksi asunnoksi. Kolmas näistä asunnoista oli visiittimme aikana tyhjillään, joten arvatkaa tuliko useamman kerran todettua, että nyt olisi kämppä kohdillaan jos sattuisi työpaikka Oslosta eteen! No, se nyt oli vain haihattelua, sillä tuskinpa meitä ikinä Nordstrandin asukkaina oikeasti nähtäisiin. Maahanmuuttajia tuolla alueella (ylläri ylläri) onkin vähiten koko Oslossa. 
Ihmiset tuolla vaikuttivat kuitenkin ihan yhtä mukavilta kuin missä tahansa muuallakin Norjassa. Suomessa monesti kohtaa sellaista meininkiä, että kun raha haisee niin asenne haisee vielä enemmän. Kohtaamamme ihmiset tuolla ökykadulla olivat sen sijaan aidon kiinnostuneita meistäkin monen kulttuurin yhdistelmästä. Tuli vaihdettua mielipiteitä niin Helsingistä kuin Oslosta, maisemista sekä erityisesti Oliverista.  


¨
Nordstrand, probablemente uno de los lugares más bonitos para vivir en Oslo. Obviamente, también uno de los más caros... Fue una experiencia muy interesante pasar un tiempo allá, viendo como es la vida en aquellas colinas maravillosas, con vista al fiordo de Oslo, combinado con el atardecer, los pequeños puertos de veleros y las casas de madera. Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

6 kommenttia

 1. Olen viime aikoina lueskellut paljon ihmisten Norja-visiiteistä. Se on niin käsittämättömän kaunis maa, että pakko on kyllä itsekin päästä joskus käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, olen samaa mieltä! Minuun ainakin uppoaa niin täydellisesti se norjalaisen luonnon ja valkoisten puutalojen kombinaatio, että siitä on tullut joku sellainen idyllifiksaatio päähäni. Vielä on toki itsellänikin koko Norja näkemättä kun aina olemme jämähtäneet sinne Oslon seuduille... mutta ensi kerralla varmasti päästään jo pidemmälle luontoon!

   Poista
 2. Ihanan näköistä aluetta, katselin jo aiemmin sun postauksista kauniita auringonlaskukuvia...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Mä olen myös hurahtanut Norjaan tässä viime aikoina :) Kesällä käytiin Trondheimissa ja sekin oli todella upea kaupunki. Mutta tuo teidän Norjan kotikatu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tässä jo ehtinyt suunnittelemaan seuraavaa roadtrippiä sisältäen Bergenin ja Trondheimin ;)...

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig