Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Missä kannattaa käydä Oslossa? - Aker Brygge & Tjuvholmen

Nyt Oslo-visiittimme jälkeisinä viikkoina minulta on satuttu kysymään jo kolmeen otteeseen, että mitä kannattaisi tehdä tulevalla Oslon reissulla. Kaikki tietenkin riippuu kävijästä, eikä minusta varmasti ole kertomaan yhtään sen paremmin tai nopeammin kuin esimerkiksi Visit Oslon sivusto, jonka kautta itse olen tutustunut kyseisen kaupungin tarjontaan, mutta koska näitä kuvia nyt sattuu olemaan koneella aivan liikaakin, niin eiköhän pistetä muutamassa osassa jakoon vähän vinkkejä niistä paikoista, joissa nyt ainakin kannattaa käydä Oslossa pyöriessä. 

Aker Brygge ja TjuvholmenAivan Oslon keskustan kulmilla, suuren laatikkomaisen kaupungintalon edustalla on Pipervikan lahti sekä satama, jossa näkee jos jonkinmoista laivaa ja paattia, joiden kyytiin voivat myös turistit hypätä meriretkeilemään. Lahden toisella puolella sijaitsee Akershusin linnoitus (ja linna) ja toisella puolen Aker Bryggen alue, joka varsinkin kesäaikaan käy kuumana, sillä alueen arkkitehtuuri sekä ravintolat, rantabulevardi ja kaupat vetävät puoleensa niin turisteja kuin paikallisia hengailemaan. Aker Bryggen merenpuoleisessa päässä sijaitsee Tjuvholmen, tuo kumma niemennokka, joka on ainakin arkkitehtuurin sekä taiteen ystäville käymisen arvoinen paikka. Siellä sijaitsee asuinrakennusten lisäksi Renzo Pianon suunnittelema Astrup Feanleyn nykytaiteen museo sekä veistospuisto. Osa Tjuvholmenista on rakennettu keinotekoisen saaren päälle. 

Muistan itse katsoneeni videoita tuon alueen, tai etenkin museon rakentamisesta ja 3D-suunnitelmista (tein töikseni 3D-kuvia) ja kävimme rakennusvaiheen aikana paikalla pällistelemässä, joten tällä kertaa oli mukava käydä katsomassa ihan valmista maisemaa. Sisälle museoon emme siis vielä tälläkään kertaa päässeet, sillä museot ovat tuon päättömänä juoksevan kaksivuotiaan kanssa aika turhaa puuhaa, tai ainakin näin pennittömänä hieman turhanpuoleisia kuluja. Täten emme myöskään tällä kertaa käyneet missään ravintolassa istumassa iltaa, mutta kuluuhan se aika tuolla ihan vain katsellessakin, sekä meidän tapauksessa ICA Gourmetin (ruokakaupan) herkkuja mussutellessa. Maarudin Kultakala-suolakeksejä ja Tinen Sprett-kettumehua olikin eräällä pikkureissaajalla vähän ikävä matkan jälkeen, samoin kuin itselläni niitä jokaisen kaupan kassojen läheisyydestä löytyviä suklaalaku- ja salmiakkipötköjä, joita oli niin helppo vaivihkaan vetää muutama mukaan hihnalle muiden ruokaostosten joukkoon...
¨
Sitios que definitavemente valen la pena visitar en el centro de Oslo: El area de Aker Brygge y Tjuvholmen. Arquitectura contemporánea de punta, restaurantes, cafés, bares, tiendas, el museo de arte contemporáneo Astrup Feanley (diseñado por Renzo Piano) y su boulevard con la vista a la bahía Pipervika, con barcos y veleros transitando y el castillo de Akershus en el fondo... 


Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig