Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Reitti Tukholma - Jönköping - Göteborg - Oslo

Matka Tukholmasta Osloon reittiä E4-40-E6, eli Göteborg-kiepin kautta oli ihan mielenkiintoinen, mutta maisemien puolesta suurimmaksi osin aika tylsä. Parhaat pätkät olivat ennen Jönköpingiin saapumista (näkymä Vätternille oli mahtava) sekä Göteborgin ja Oslon välillä, kun maisema alkoi vähitellen muuttua mäkisemmäksi. Pari hurjaa siltaa ja auringonlasku maaseudulla olisivat olleet pysähtymisen arvoisia, mutta taapero kyydissä ei olisi ehkä arvostanut enää yhtään ylimääräistä reissuminuuttia, joten pysähdykset suoritettiin ainoastaan sellaisissa paikoissa, joissa onnistui syöminen, vessakäynnit ja ympäriinsä juoksentelu. 

Turhaa aikaa meillä paloi Ruotsin puolella Boråsin liepeillä noin tunti, sillä metsästimme isoa markettia josta olisi löytynyt Oliverille Hipp-merkkisiä mehupulloja (joo, ihan oikeasti), sillä yllätykseksemme totesimme alkumatkalla että yksi ainoa matkaan lähtenyt Hipp-mehu osoittautui sellaiseksi sukseeksi että se oli pakko uusia (ne jotka tuntevat tyypin valikoivan maun ja juomistottumukset, ymmärtävät...). 

Ajettuamme hutilenkin yrittäessämme ICA Maxin pihaan, löysimme lopulta uuden tuttavuuden, City Grossin, jonka sisäänkäynniltä Oliver bongasi pienet lasten kauppakärryt (suurinta huvia), jotka olisi ollut aivan pakko saada. Ainoa ongelma oli että ne olivat kiinni kärryjonossa eikä meillä ollut käteisenä kuin euroja (ei kovin fiksua, mutta eipä niitä kruunuja olisi mihinkään muuhun tarvinnut). Siinä sitten taisteltuamme ja etsittyämme jopa raha-automaattia (jep), tyypin huutaessa ja repiessä kärryjä, bongasin kaupan puolelta megakokoisen superpallon, jonka avulla saimme tahtojan unohtamaan kärryt. Loppumatka kulkikin sitten superpallo tiiviisti kädessä Osloon asti. 

Boråsia ennen olimme jo tehneet pysähdyksen Jönköpingissä. Ajoimme auton juna-aseman pihaan parkkiin ja kävelimme ympäriinsä. Kaupunki oli han kiva, muttei kuitenkaan niin erityinen. Vähän kuin Jyväskylä.
Sen sijaan Göteborg yllätti positiivisesti. En tiedä miksi minulla oli jotenkin tylsä mielikuva Göteborgista, mutta heti kaupunkiin saapuessa tunnelma oli hurjan aktiivinen. Lisebergin huvipuisto näytti auringonpaisteessa todella houkuttelevalta, mutta meidän aikamme riitti vain siihen, että ajoimme summassa suoraan Nordstan-ostoskeskuksen katolle, bongasimme Turisti-infosta kartan ja haahuilimme sen kanssa hetken aikaa ympäriinsä. Oli maanantai-iltapäivä ja joka paikassa kävi kova kuhina. Kaupungin yleisilme ei ollut läheskään niin siisti kuin Tukholman, mutta mielelläni palaisin vielä Göteborgia tutkimaan paremmalla ajalla. 

Paluumatkamme kulkeekin sitten sitä lyhintä mahdollista reittiä, kahdella yöpymisellä. Sen verran haastavaa oli kuitenkin tuon pikkumatkalaisen viihdyttäminen sekä autoistuimen kanssa taistelu, että nyt sitten otetaan vielä astetta iisimmin kotiinpaluun kanssa. Sitä ennen kuitenkin seikkailut Oslossa jatkuvat... 


¨
La ruta por las vías E4-40-E6 de Estocolmo a Oslo, pasando por Gotemburgo, estuvo bien, pero un poco aburrida. Las mejores vistas fueron antes de llegar a Jönköping (con la vista al lago Vättern) y después de Gotemburgo. Acercando a Noruega el paisaje se convierte más variado con todas esas colinas. Nosotros nos paramos en Jönköping, Borås y Gotenburgo, de las cuales la más interesante fue definitivamente Gotemburgo. La cantidad de gente hispana se notó de una vez, escuchamos español por todos los lados y solo pasamos allá un ratico! La ciudad no es tan organizada como Estocolmo, pero me quedé con ganas de conocerla más. Las dos primeras fotos son de Jönköping, el resto de Gotemburgo. Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

8 kommenttia

 1. Hah, Jyväskylässä opiskelleena ja kaupungista tarpeekseen saaneena (sori Jykyläläiset...) toi lause: "Kaupunki oli ihan kiva, muttei kuitenkaan niin erityinen. Vähän kuin Jyväskylä." oli niiiiiin huvittava! Ja mäkin olin kuvitellut Göteborgin olevan jotenkin tavallinen... Mutta kuvista vaikuttaisi tutustumisen arvoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha. No mut Jyväskylä on kiva paikka, se on itseasiassa ainoa sisämaakaupunki jossa voisin ehkä kuvitella asuvani... mut joo, on se silti vaan sellanen "ihan kiva". Ja Göteborg oli ainakin aurinkoisena kesäpäivänä tosi mielenkiintoinen!

   Poista
 2. Hah, niin tuttua. Me käytiin tuo pikku ostoskärry episodi just pari pvää sitten Haaparannan Coopissa. Tilanne kyllä meillä laukesi ihan einytsaada:an. Siis sen jälkeen kun olin jopa yrittänyt euron kolikolla (ja sitten hetken aikaa kaivellut sitä euroa auton avaimella).. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee! Juu, euron kolikkoa ehti Carloskin sinne tökkiä mutta ei onnannut ei. Toivottavasti O:llekin vielä joku kaunis päivä tässä einytsaat riittää :D! Tai no, ehkä vähän liioiteltua, eihän se nyt (ihan) aina raivohaluumiseksi mee ;).

   Poista
 3. Norjassa ostoskärryihin pääsee käsiksi paitsi 10 kruunun niin myös 50 centin kolikolla - oliskohan sama toiminut ruotsissa?

  Ruotsin läpi kannattaa tosiaankin ajaa pienempiä teitä pitkin. Ruotsi on täynnä hurmaavia kyliä, joiden pienet punaiset talot ruusuköynnöksineen ovat kuin suoraan Lindgrenin kirjoista. Tiet hyviä, hiljaisia, loivasti mutkittelevia ja mukavia ajella. Kun olen matkustanut täältä Ouluun, niin puuduttavin ja ikävin osuus on ehdottomasti se "paras" osuus, eli E4.

  Göteborgissa olen käynyt kauan sitten, mutta seuraamistani ruotsalaisista blogeista olen saanut käsityksen tosi kivasta ja vireästä ja trendikkäästä kaupungista. Pitäisi joskus hurauttaa sinne - en ole ihan viellä sisäistänyt, että asun automatkan päässä Ruotsista :).

  Ruotsiin matkaaville suosittelisinkin ehdottomasti Lovely life -blogiportaalin city-guidea (ruotsiksi) . Sieltä löytyy myös Göteborg. Vähän erilaisia ja kivoja kohteita. http://www.lovelylife.se/city-guides/

  Hyvää kotimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne näistä vinkeistä!! Mekin vielä varmasti myöhemmin tulemme tänne jotain vaihtoehtoista reittiä pitkin, nyt kun nuo päätiet tulee tällä reissulla nähtyä! Ja kiitos! Huomenna aamulla onkin jo kotimatkan aika, huh!

   Poista
 4. Göteborg on kiva. Ystävä asuu siellä ja muutamaan otteeseen tullut koluttua kaupunkia.

  Laitan tähän nyt yhteisen kommentin kaikkiin reissupostauksiin: Ihania kuvia. Vautsi mikä Norja. Huippua, että kaikki meni hyvin.

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig