Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Parisuhteesta ja perhearjesta

Kävelimme tänään sateisessa metsässä, kun Carlos yhtäkkiä kertoi aloittaneensa kirjaamaan ylös toivomuslistaa. Listaa asioista joita haluaisi lähivuosina saavuttaa. Siinä hänen luetellessaan näitä asioita, olin oikeastaan aika yllättynyt kuinka paljon samoja asoita voisin kirjata omaan listaani. Oli mukavaa huomata, että tulevaisuuden toiveemme kulkevat edelleen samoja linjoja, vaikka välillä arjen pyörteissä tuntuisikin, ettei aikaa yhteiselle haaveilulle kovin paljoa jää. 
Inspiroiduin kirjoittamaan tästä, sillä juuri tänään satuin myös lukemaan samasta aiheesta jutun Ku ite tekee, saa mitä tulee-blogissa. Minna nimittäin kirjoitti hyvän parisuhteen salaisuudesta.  Ne yhteiset unelmat nousivat hänelläkin yhdeksi tärkeäksi asiaksi, yhteisen ajan, oman ajan ja toisen huomioimisen ohella. 

Niin usein se aika, jonka me vietämme yhdessä kahdestaan lapsen jo nukkuessa, jää siihen että kukin katsoo omalta ruudultaan omia juttujaan, toinen selaa blogeja ja toinen urheilu-uutisia. Löhötään sohvalla vierekkäin, kommentoidaan sitä sun tätä, muttei varsinaisesti keskustella mitään. Sekin on silti tärkeää aikaa ja on ihanaa, että se toinen kuitenkin on siinä vieressä läsnä, vaikka tekisikin niitä omia juttujaan. 
Me olemme viettäneet viimeiset vuodet hyvin tiivistä perheaikaa, eikä omia menoja tai kahdenkeskisiä treffi-iltoja ole mahtunut mukaan lähestulkoon ollenkaan. Tämä on kuitenkin ollut oma valintamme, emmekä koe, että lapsi olisi mitenkään pilannut parisuhdettamme. Pidämme toistemme seurasta myös silloin, kun kaikki on yhtä kaaosta ja kiukuttelua.

Yksi tärkeimmistä asioista yhteisessä arkielämässä on mielestäni se, että antaa toiselle tilaa olla sellainen kun on. Kun hyväksyy ne pienet rasittavat epäkohdat toisessa, osaa nähdä paljon paremmin sen täydellisen kokonaisuuden. Aikaa on paljon parempi käyttää siihen, että jutellaan päivän aikana koetuista asioista, keskustellaan vakavia, vaihdetaan mielipiteitä, kuin siihen että nalkutetaan turhista. Ilmapiiriä on aivan turha tappaa asioilla, joilla ei ole mitään syvällistä merkitystä. Niistäkin voi toki keskustella oikealla hetkellä.
Vaikka siis sanoinkin, että iltaisin aika kuluu usein omien ruutujen äärellä, on meille hyvin tärkeää, että kaikesta keskustellaan. Olemme käyneet vuosien varrella läpi monta huippua ja pohjamutaa, mutta jokaisesta niistä olemme selvinneet puhumalla asiat puhki. Tunnemme toisemme läpikotaisin, mutta siltikään mitään ei voi olettaa, vaan toisen ajatukset ja tunteet on aina otettava huomioon. Tiuskimme toki toisillemme, muttemme koskaan mökötä ja jätä asioita omaan päähän muhimaan. 

Koska alkumme oli niin intensiivinen ja polkumme on ollut täynnä hetkittäisiä tiiviitä yhteiseloja sekä erossaoloja, tiedämme myös miltä tuntuu olla ilman toista, eikä se pitemmän päälle ole yhtään kivaa. Koska ehdimme viettää yhteistä kahdenkeskistä elämää jopa vuosikymmenen ennen kuin lähdimme perustamaan perhettä, ei toista ehdi unohtaa vaikka juuri nyt  energia kuluisikin enemmän pieneen lapseen ja arjen pyörittämiseen. 
Hyvä pitkäaikainen suhde on kiinni siitä, miten paljon arvostaa toista ja toisen ajatusmaailmaa. Hyvä parisuhde perhearjen keskellä riippuu siitä, miten hyvin toisen kanssa tulee toimeen niiden varsinaisten parisuhdehetkien ohellakin. Hyvä perhearki muodostuu siitä, miten hyvin molemmat toimivat yhdessä omasta tahdosta. 

Läheisyyskin on hyvin tärkeää, mutta kunhan muistaa mieluummin todeta kuinka kivalta parta näyttää tänään sen sijaan että raivoaisi karvasta lavuaarissa, irtoaa se spontaani pusukin paljon herkemmin... kun rakastaa ja muistaa miksi rakastaa, joka päivä, tulee kaikki muu luonnostaan. 

¨
Hoy hablando del amor, del respeto en la relación, de la importancia de dejar al otro ser como es... de no gastar energía en quejarse por pequeñeses, de concentrarse en lo esencial, en la comunicación y cooperación... de tomar al otro siempre en cuenta, no dar las cosas por hecho. De recordar el amor y las razones por amar diario.

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

2 kommenttia

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig