Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen roadtrip (koska on ihan pakko)!

Tähän asti jokaisena kesänä olemme tehneet edes yhden kunnon lomareissun. Viime vuosina nämä lomat ovat suuntautuneet Espanjan suuntaan, sillä siellä kaverit aina odottavat. Tällä kertaa oli kuitenkin selvää, että Barcelona saa jäädä, eikä muitakaan suunnitelmia oltu tehty. Koska minun työtilanteeni ja koska jäätävä lovi kukkarossa. 


Jotain on kuitenkin tehtävä, sillä pelkkä kotona olo vuodenajasta toiseen saa tällaiset "maailmanmatkaajat" (in our dreams) hulluuden partaalle. Omasta mielenterveydestä on siis pidettävä huolta, vai mitä? Niinpä päätimme että ensi viikon jälkeen, kun C:llä alkaa kesälomansa toinen osio, otamme ja lähdemme (vihdoinkin!) ihka ensimmäiselle ulkomaanroadtripillemme! "Nollabudjetilla" (hulluja, tiedän).
Kuva: Ola Ericson /imagebank.sweden.se


Matkasta ei siis ole tulossa mitään niin suurta kuin suuruudenhullun unelmissa on jo useamman vuoden ollut (se häämatka halki Euroopan saanee siis vielä odottaa), mutta jostain on hyvä aloittaa. Tutuista ja turvallisista, mutta silti niin tuntemattomista, nimittäin naapurimaistamme Ruotsista ja Norjasta. 


Varsinainen kohteemme tulee taas kerran olemaan hyvän ystävämme koti Oslossa, mutta ennen sitä toivomme näkevämme myös hieman enemmän Ruotsia. Jos säät ja rahapussi sen suovat. Vaihtoehtona tietenkin on hurrauttaa suorinta tietä Osloon, pysähtyen vain tankkaamassa ja ruokakaupassa ennen rajan ylittämistä... koska ne Norjan hinnat.


Kuva: Ola Ericson /imagebank.sweden.se

Suuntaamme kohti Tukholmaa Helsingin sijaan Turusta, sillä tällä kertaa kaikesta on vaan pakko pihistää. Kaikista halvimmat reitit löytyivät aamu aikaisen lähdöiltä (meno-paluu 100e A-hyteillä (koska Oliver)), joka tietenkin tarkoittaa sitä, että perillä Tukholman puolella olemme vasta iltasella, jolloin parasta olisi tietenkin jäädä yöpymään Tukholmaan. Muutenkin olisi mukavaa vihdoinkin jäädä tutkimaan tuota ihastuttavaa kaupunkia kiireettömästi, mutta hotelliöitä ei vain kovin montaa voi reissuun mahduttaa. 
Kuva: Tuukka Ervasti /imagebank.sweden.se

Olemme harkinneet myös telttailua leirintäalueilla, mutta koska makuupussi oli homeessa ja telttakin sen verran hapertunut, että pelkkiin retkivarusteisiin saisi uppoamaan enemmän kuin muutamaan hassuun hotelliyöhön, ovat suunnitelmat edelleen aika avoinna. Vinkkejä otetaan siis vastaan, kaikki Tukholman ja Oslon välillä reissanneet, mitkä ovat kivoimmat paikat pysähtyä ja yöpyä? 

Tällä kertaa yritän myös bloggailla tämän kahjon autoreissun varrelta, sillä sen verran olen ehtinyt matkaa valmistelemaan, että vaihdoin liittymäni sellaiseen, että nettiyhteys pitäisi toimia ongelmitta niin Ruotsissa kuin Norjassakin. Ilman sitä suunnitelmien pitäisi olla aika tarkkaan valmiina, mutta nyt teemana onkin mennä vailla kiirettä ja stressiä. Kunhan pääsemme Osloon asti ja takaisin kotiin 31. päivä heinäkuuta!  Omat kuvat Tukholman retkeltä vuodelta 2009 :D.


¨

Para cuidar nuestra salud mental, tuvimos que inventar un viaje para este verano también (demasiado tiempo en la casa vuelve a uno loco). Esta vez no brincaremos hasta España a visitar amigos, sino iremos en carro (y barco) hasta Noruega (a visitar a un amigo querido, por supuesto) por la ruta más económica. El tema del viaje será "cero cuarto, cero estrés". Veremos como esto será posible... pero de todos modos, el día 19 nos vamos! Si tienen sugerencias para la ruta Estocolmo - Oslo, cuéntenme! 


Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

15 kommenttia

 1. Ei Norja niin hirveän kallis ole :). Alkoholi, tupakka ja ravintolassa syöminen maksaa, mutta ei nämä hinnat mitään tähtitieteellisiä Suomeen verrattuna ole.

  Tuli mieleen: jos aikataulut sopii, niin hurauttakaa kaksi tuntia Oslosta sisämaahan Valdresiin ja voin tarjota teille romanttisen yön tai vaikka kaksikin vanhassa aitassa (mukavat sängyt), tai jos sattuu olemaan ihan kamala keli, niin vaikka täällä luonani. Toisaalta, jos kelit sattuu olemaan kamalat, niin kannattaa ehkä pysyä Oslossa :).

  Täältä on sitten mahdolista tehdä päivämatka Jotunheimenin kansallispuistoon, joka on todella näkemisen arvoinen.

  Laita sähköpostia, jos kiinnostaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän ne taida olla, tuskinpa me muutoin uskallettaisiin sinne edes matkustaa :D... mutta on se ravintolassa syöminen tosiaan aikas tyyristä puuhaa ainakin Oslossa.

   JA!!! Tottakai!!! Aivan mahtavaa!! Tietenkin tullaan jos meidät sinne mielelläsi otat! Ooh. Kiitos Hanne ja ihanaa! Laitan siulle huomenna postia asiasta!!! <3

   Poista
 2. Vitsi, tää kuulostaa meidän ekalta kesälomamatkavaihtoehdolta! (hieno sana) Mäkin ehdin jo katsoa kaikki laiva-aikataulut ja -hinnat, hotellit ja reitit jo läpi. Päätettiin ukon tän kesän lyhkäsen kesäloman vuoksi jättää tämä reissusuunnitelma tuleville kesille. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla kertomusta teidän reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistankin kun kirjoitit kesäsuunnitelmista ;). Mä oon lapsena kulkenut tuon reitin useampaan otteeseen, joten ihan uusi reitti ei tuu olemaan, mutta onhan se nyt ihan eri lähteä nyt, eli oon aika innoissani vaikka budjetti vähän huolettaakin :D. Mie pistän raporttia sitten heti matkalta!

   Poista
 3. Odotan enemmän ku innolla kuulla miten kaikki meni. :D
  Halvallakin voi matkustaa, halvat mökit ja teltat säästää (ellei tarvi ostaa telttaa ;) ). Me saatiin onneksi lainaan.
  Ihanaista matkaa sitten kun sen aika koittaa.

  VastaaPoista
 4. Äh! Jos oisitte ihan vähän myöhemmällä aikataululla, niin meidän Skandinavian-tripit menis ihan yksi yhteen! Me ollaan Tukholmassa 26.-27.7., sit pari päivää Ruotsin lounaisrannikolla ja sit viimeistään 31.7. Oslossa. Äh! Ois ollu niin hauskaa törmätä tien päällä. Ehkä sit Suomessa kuitenkin? Mua nauratti, kun varasin meidän Helsinki-Tukholma-risteilyä ja mietin, että tähänkö on maailmanmatkailussa tultu. Ja samaan aikaan oon kuitenkin ihan fiiliksissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin muuten viime kesänä juurikin tuolla edellä mainitussa Valdresissa ja kiivettiin Besseggenille, joka on yksi Norjan tunnetuimpia vaelluskohteita. Voi olla Oliverin kanssa vähän vaativa reissu, mutta mahtavia maisemia riittää kyllä muutenkin.

   Poista
  2. No hei! Ei oo totta! Just eilen muuten mietin että mitenköhän tää reissu nyt menee sun täällä olon kanssa päällekäin... mutta hei, täytyy viesteillä, ei sitä tiedä vaikka meidän paluumatkalla voitais tehdä treffit johonkin! Mutta jos ei, niin täällä sitten...
   Ja kiva tietää, odotan jo tosi innolla tuolla Hannen luona vierailua Valdresissa! :)

   Poista
  3. Ai niin, en jotenkin edes miettinyt, että pitäähän teidän päästä sieltä takaisinkin! Laittele ihmeessä viestiä. Me ollaan 27.7. eteenpäin Gunnarin vanhempien mökillä Uddevallan lähistöllä. Motari Oslosta tulee ihan siihen liepeille.

   Poista
  4. No hei! Katsotaan jospas poiketaan sitten käymään siellä! :D Hurjaa! Suunnitelmiahan alkaa kertymään! :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa mahtavalta seikkailulta! Mun pitäis saada painostettua Nicoa niin, että se hankkis ajokortin, koska en halua enää lähteä roadtrippailemaan ainoana kuskina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt ois kyllä hyvä hetki Nikon hankkia kortti ;). Tosin saa nähdä montako kilsaa mä pääsen tällä reissulla ajamaan :D. Luultavasti 2km... haha... mutta toivottavasti seikkailusta tulee tosiaan mahtava!

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig