Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kutsu miksi tahansa mutta älä rasistiksi / Llamame lo que quieras pero no me llames racista

Vaikken yleensä täällä blogissa ole kovin poliittisesti aktiivinen, enkä varsinkaan koe asiakseni puuttua kakkosmaani, Dominikaanisen tasavallan, kaoottiseen ja korruptoituneeseen politiikkaan (se on oranvanpyörä jossa häntä jäisi loukkuun ja pulssi nousisi huippulukemiin jo ensimmäisellä pyörähdyksellä), nyt teki mieli nostaa esille tuolla saarella puitava tilanne. 

On hämmentävää miten todellisuutta on niin helppo vääristää, kaikesta tästä informaatiotulvasta huolimatta. Sosiaalinen media tekee helposti tehtävänsä, niin hyvässä kuin pahassa. 

Niin paljon väärää tapahtuu tuolla saarella, johon ovat rahanahneet ihmiset syyllisiä. Sitä tapahtuu yhtälailla saaren itäpuolella kuin länsipuolellakin. Maahanmuutto Haitista Dominikaaniseen tasavaltaan on ollut ongelmallinen asia jo ikuisuuden, mutta nyt tilanne on kärjistynyt äärimmäisyyksiin, viisi vuotta Haitin maanjäristyksen jälkeen. Nyt haitilaisia maahanmuuttajia on tässä keskitason kehitysmaassa jo yli miljoona. 

Nyt siellä puolen palloa on alettu syyttämään Dominikaanista tasavaltaa rasistiksi, jota tulisi boikotoida. En väitä että asiat olisi hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta jos joksikin tuota kansaa tulee haukkua, se on kyllä aivan kaikkea muuta kuin rasisti. Boikottiyrityksen takana lienee vastapuolen ahneat taka-ajatukset, jolla on saatu koko tilanne vääristettyä aivan kummalliseksi. 

Tässä videolla tulee aika selkeästi esille mitä tapahtuu ja miksi, dominikaanisesta näkökulmasta (tekstitys englanniksi oikealta alareunasta):
¨
Quise compartir este video, en el que un dominicano explica lo que está pasando con la situación de inmigración haitiana en República Dominicana. Es una situación necia, lo de la imigración en general, pero sobre todo lo que está pasando ahora mismo. No pienso que las cosas se hayan hecho de una manera correcta, pero este boicot... Bueno, cada quien que haga sus conclusiones, pero si con alguna palabra fea quieren llamar a los dominicanos, habrán muchas otras que acierten más que racista. 

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku   Blogit.fi
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig