Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 25. kesäkuuta 2015

Ihana (tylsä?) Helsinki

Kun nyt päästiin taas aiheesta puhumaan, niin jatketaanpa vielä toisen peräkkäisen postauksen verran tästä turisti-asiasta. 

Kävimme tosiaan ulkomaanvieraidemme kanssa Tallinnassa, joka on kaupunkina kovin erilainen kuin Helsinki, vaikka välimatkaa on niinkin vähän. Itselleni on tuon pienen visiitin jälkeen jäänyt hieman ristiriitainen tunne, sillä ensimmäistä kertaa Tallinna tuntui jopa mielenkiintoisemmalta paikalta kuin oma rakas Helsinki. Kävellessämme samana iltapäivänä Länsisatamasta Helsingin keskustaan ja siellä Tornin näköalakahvilaan, tuntui oma pääkaupunki jotenkin niin kovin kolkolta ja tylsältä värikkään Tallinnan vanhankaupungin jälkeen. En tiedä olisiko aika ottaa itsekin hieman enemmän etäisyyttä Helsinkiin, jotta osaisin taas löytää sen kauneuden, sillä onhan Helsingissä paljon mahtavia paikkoja, jotka miellyttävät myös paljon muita kaupunkeja nähneen ulkomaalaisturistin silmää. Ehkä itseäni rassaa eniten se sama vanha juttu, josta olen ennenkin täällä avautunut, että helsinkiläinen arkkitehtuuri on niin kovin tylsää ja rakennukset pääosin niin uusia lyhyen historiansa vuoksi että väkisinkin minun kirkkaita värejä ja vanhoja rakennuksia rakastava silmäni jää kaipaamaan jotain lisää Helsinkiä kierrettäessä. 


Ehkä paras asia myös kaupunkikierroksella on se luonnon läheisyys, se että merta ja metsää löytyy ympäri pääkaupunkiakin. Luonnon avulla myös Helsinki saa paljon plussapisteitä ja kuvankauniita kohteita on helppo löytää eripuolilta kaupunkia. 

Aiemmin laitoin kuvavinkkejä pääkaupunkiseudun turistikierroksille tässä postauksessa, mutta voisinkin ottaa ensi kuun tavoitteeksi käydä itse turisteilemassa Helsingissä ja tehdä vaikka tämän hetken top 15 listan paikoista joissa kannattaa kesäisessä Helsingissä käydä. 

Mitkä ovat teidän ehdottomat suosikkipaikat Helsingissä? ¨
Helsinki es una ciudad bonita pero al mismo tiempo un poco aburrida... Comparado con otras ciudades con una historia más larga, los edificios son relativamente nuevos y con una arquitectura más simple. Los edificios no son tan coloridos y la vista desde arriba no es tan encantadora como la de muchas ciudades europeas, pero sin embargo tiene cosas en las que las gana facilmente. La naturaleza está en todas partes, el mar y los bosques entran en toda la ciudad y se encuentran muchos lugares que valen la pena visitar. Hace unos años hice un recorrido visual por sitios que vale la pena visitar con turistas (también salen Tallinn y Estocolmo por las conexiones en barco) pero para buscar otra vez el encanto de Helsinki, tendré como meta en julio hacer una lista de los 15 mejores sitios para visitar en Helsinki. 

Cuentenme cuáles son los favoritos suyos? 

Seuraa Blogia:    Bloglovin'   Facebook    Blogipolku
SHARE:

5 kommenttia

 1. Asuimme vuoden verran Oulunkylässä ja ne maisemat käydään melkein aina kurkkimassa uudelleen, kun Helsingissä pyörähdetään. Monesti auto jääkin sinne ja matka jatkuu junalla keskustaan. Vantaanjoen vartta pääsee myös kävellen Vanhankaupunginkoskelle, joka oli yksi suosikkejamme. Listalle voisi laittaa myös Kauppatorin ja Espan puiston. Toinen kiva kuljeskelupaikka on Hesperianpuisto ja nähtävyyksistä Korkeasaari. Ai juu, ja Suomenlinna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä kaikki pääsee myös mun suosikkilistalle.. paitsi ehkä Korkeasaari. Mä pyöräilin Tapanilassa asuessamme tosi usein sieltä Vantaanjoen vartta ja Vanhankaupunginkosken vierestä Vallilaan koululle... sen jälkeen ei ookaan muuten tullut siellä suunnalla käytyä! Pitää korjata asia.

   Poista
 2. Olen itse alkanut nähdä Helsingin uusin silmin, kun en ole siellä kymmeneen vuoteen asunut, ja Helsinki on mielestäni nykyään tosi kiva, vaikkakin aika "moderni" kaupunki. Helsingissä ei kannatakaan haikalla kovin vanhan historian perään, koska sitä ei ole - ehkä Suomenlinnaa lukuunottamatta.

  Kun mietin, mitä on ne parhaat ja "helsinkiläisimmät" muistot, niin mieleen tulee valoisat kesäyöt mielellään meren äärellä ja kauppatori. Muutenkin se paras Helsinki on ydinkeskustan laitamilla tai ulkopuolella, niin kuin varmaan joka kaupungissa. Täkäläisissä sisustuslehdissä on muuten ollut useitakin Helsinkiä ylistäviä juttuja - Helsinkiä pidetään hienona design-kaupunkina. Omasta mielestäni yksi iso moka siellä tehty: Stockman on pilattu. Sen vanha ja ainutlaatuinen charmi on hävinnyt ahneessa laajentamisvimmassa.

  Ja ihana Tallinna sitten. Se nyt on vain niin paljon vanhempi ja eurooppalaisempi, että sitä ei kannata Helsinkiin edes verrata. Molemmilla on ihan oma sielu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. …ja Stockmann kahdella ännällä - on pakko korjata...

   Poista
  2. Joo, niin siinä käy että kun on kauempana niin viehätys on paljon helpompi nähdä... mäkin muistan kuinka haltioissani olin Helsingin suhteen sillon kun muutin takaisin Suomeen. Nyt on tunne ehtinyt vähän väljähtyä, eli pitääpä lähteä treffeille Helsingin kanssa! ;)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig