Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Raaseporin linnanraunioilla

Viimeviikkoisella retkellämme Hankoon teimme useamman stopin, joista ensimmäinen sijoittui Snappertunaan. Olemme käyneet monet kerrat Raaseporin alueella, mutta emme olleet vielä kertaakaan vierailleet Raaseporin linnanraunioilla. En ollut etukäteen ottanut selvää linnasta millään tavalla, olin vain tietoinen sen olemassaolosta.

Meidän lisäksemme paikalla ei ollut oikeastaan ketään. Saimme kiertää aluetta ja tutustua linnaan ihan rauhassa, joka oli aika täydellistä. Itse linnasta (rakennettu 1370-luvulla) ei tosin ihan kauheasti ole jäljellä, mutta paikka oli silti vierailun arvoinen. Oli kivaa vähän mietiskellä Suomen historiaa pitkästä aikaa. Minusta oli myös jotenkin kovin jännää katsoa paikkaa, sillä ennen linnan muureille asti on päässyt meriteitse. Nykyään lähellä virtaa vain pieni Raaseporin joki.

Linnan lähelle on muuten rakennettu Suomen matkailuliiton ensimmäinen matkailumaja, joka toimii nykyään kahvila/ravintolana. Paikka toimii siis erittäin hyvin myös pysähdyspaikkana, hieman mielenkiintoisempana vaihtoehtona Karjaan ABC:lle, jossa tosin myöskin pysähdyimme vetämään ranskiksia nassuun sadekuuron aikana...

Joen rannalla oli tosi romanttisen näköinen pieni istumapaikka. Ehdin jo kaavailemaan söpöjä perhepotretteja puiden juurella, mutta jouduinkin toteamaan penkin varatuksi. Voi kamala kun niskavillani nousivat pystyyn huomatessani että kyseessä oli naakan tai minkä lie linnun pää, siis pelkkä pää! Oli vielä pakko ottaa kuvakin ja näyttää Carlokselle joka juoksi kauempana Oliverin perässä. Poistu siis sivulta ellet halua katsoa kuvaa linnunraadosta. En tiedä miksi se nyt piti tännekin tunkea... piti kuitenkin.

¨ 
Visitando las ruinas del castillo de Raseborg, construido en la década 1370. No encontramos a nadie en las ruinas, a parte de la cabeza de un pobre pájaro. Comoquiera, un sitio interesante para visitar. 
SHARE:

15 kommenttia

 1. Ja tämä on toinen paikka, jonne kesällä haluan; varmaan sillä Hangon retkellä. En ole itsekään käynyt täällä, enkä edes tiennyt tällaisesta ennen kuin kuukausi pari takaperin siitä luin eräästä blogista. Oliko pääsy tuonne linnan raunioille ihan ilmaista ja oliko paikka helppo löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heh, onpas Raaseporin linna saanut blogihuomiota! Kuka on kirjoittanut aiheesta, ois kiva lukaista? Ois vissiin muuten pitänyt mainita tekstissä, linnalle maksoi 5e aikuiselta. Perille oli helppo löytää, Hangontieltä kääntyy Snappertunaan ja sen tien varrella onkin sitten kyltit linnalle.

   Poista
  2. No niinpä tietysti... Etsin ja etsin... lukemieni blogien joukosta ja googelistakin, mut enhän mä enää muista, kuka se oli... :P

   Poista
  3. No höh, mutta kiitos vaivasta Menninkäinen, ei se mitään! :)

   Poista
 2. Toi on kyllä just sellainen paikka jonne olis kiva viedä kaukaa tulleita vieraita pöllistelemään Suomen historiaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voipi olla että mekin kohta eksymme sinne uudestaan kaukomatkalaisten kanssa... ;)

   Poista
 3. Hahah, opinpa tästäkin jotain uutta, vaikka toi on melkein (noh, melkein) naapurissa ;) Raaseporin linnalla on tullu käytyy kesäisin, koska siinä vieressä on Raaseporin kesäteatteri. Tosi kiva aina, mutta ruotsiksi, tietty.
  Mua olis ainakin ärsyttänyt, jos et olis näyttänyt sitä linnun päätä tähän. Hyi, kuitenkin! Mua huvittaa tää Tammisaaren suosio, mitä oon nyt Instassa ja joissakin blogeissa nähnyt. Onhan se hieno kesäkaupunki, mutta ei kai sitä arvosta samalla tavalla kun on aina asunut siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa! No mut hauskaa... Mikä oli uutta? Ja juu, kesäteatterilla oli remppa meneillään, joku äijä siellä yksinään paukutteli menemään... Ja voi vitsit, säkin oot lukenut siis näitä Tammisaari-juttuja... Mä en oo mähnyt missään blogissa :D Mutta ymmärrän ton tunteen, onhan se hassua kun yhtäkkiä omaa kotikaupunkia aletaan hehkuttaan! Mulla ei kyllä sitä vaaraa oo, eli oo vaan ylpee hienosta kotpaikastas! ;)

   Poista
 4. Käyty on, tosin vaan jotain 40+ vuotta sitten jollain luokkaretkellä Turusta käsin! Näyttävät rauniot olevan edelleen paikallaan ja suunnilleen entisellään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, no mut nyt ois sit aika jo uudelle visiitille, eikös Pirkko? ;)

   Poista
  2. Kävimme jo eilen aika lähellä, mutta emme sittenkään vielä ihan rauniolla asti. Suosittelinkin lukijoilleni Sinun juttuasi!

   Poista
 5. Ihana luonnon rauha. Noihin paikkoihin pitäiskin suunnata just nyt, eikä odottaa heinäkuun turistibuumia :D
  Mua olis kans hämännyt enemmän, jos et olisi laittanut kuvaa tekstin jälkeen vaan jättänyt mysteeriksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, no hei kiitos kun kerroit, hyvä tietää ettei kaikki pidä mua siis kauheena kun postailen kuolleiden eläimien kuvia.... Oon meinaan joskus viime vuosisadalla postannut kuvan kuolleesta torakasta sekä liskosta joka oli muurahaisten valloittama. Niillä ei tainnut olla kovin hyvä vastaanotto :D. Yök.

   Poista
 6. En voinut poistua sivuilta, kun halusin kommentoida, mutta suljin kyllä silmät ja skrollasin :D Yök… Olisi varmaan syytä pysähtyä itsekin noille raunioille ohi ajellessa. Jos kuusi kertaa vuodessa suurinpiirtein tuosta ohi kaahataan, niin on ehkä jopa vähän häpeä tunnustaa ettei sitä pysähdystä ole yli kymmenen vuoden aikana vieläkään tehty….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah. No kiva kun kuitenkin kommentoit! :D
   Ja juu - kyllä nyt varmaan ois aika tänä kesänä sitten käydä piipahtamassa niitä kivikasoja pällistelemässä ;)!

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig