Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Yhteiselon helmiä

Yhteiselo vanhemman sukupolven kanssa samassa huushollissa tuottaa väkisinkin pieniä muutoksia arkikäyttäytymiseen sekä omiin tapoihin. Jos tosin tuolta vanhemmalta sukupolvelta itseltään kysyttäisiin, niin toivottomia kaaoksen keskellä eläviä huithapeleita me siltikin olemme, mutta siitä huolimatta toisten ja toisenlaisten elämäntapojen huomioiminen on iso osa nykyistä arkeamme. Itse en näe sitä ollenkaan huonona asiana, vaan kasvattavana ja elämää rikastuttavana. Voisin sanoa, että elettyäni aikuisiälläni sekä omien että mieheni vanhempien, hänen sisaruksiensa sekä omien sisaruksieni ja vieläpä ystävieni kanssa samassa taloudessa (eri aikoina siis), olen muokkautunut ihmisenä paljon ja koen tulevani toimeen erilaisissa sosiaalisissa kuvioissa paljon keskivertoa paremmin.


Yksi niistä hauskoista asioista tässä vanhempieni kanssa taloa jakaessa on juhlapyhien vietto. Omassa kämpässämme emme tuskin koskaan tekisi juhlapyhäsiivouksia, kattaisi pääsiäisaterioita ja valmistaisi sesonkiruokia (joulua tosin emme koskaan ole edes viettäneet keskenämme) tai koristelisi kotia pajunoksilla tai vappupalloilla. Tämänkaltainen kotipuuhastelu ei ole minua, mutta silti olen osannut nauttia tästä kodin koreaksi laittamisesta sekä torstaisista siivouspäivistä, vaikka kaikki ylimääräiset rutiinit ovatkin yleisesti ottaen inhokkilistallani. 


Tänä vuonna kuvittelin viettävämme pääsiäistä jossain hieman lumisemmissa maisemissa, mutta näin kotona ollessakin on kivaa, varsinkin kun on siistiä ja toiset jo kattaa pöytää ennen kuin itse olen ehtinyt edes miettimään mitä syötäisiin. Niistä pääsiäispupuista tai rairuohosta puhumattakaan.


¨
Resultado de la convivencia con personas de otra generación y forma de vida muy diferente a la tuya: mente más abierta, capacidad de socializar y lidiar con personas que ven las cosas de un punto de vista opuesta a la tuya... y al mismo tiempo casa más limpia, días festivos con decoraciones de la ocasión, comida preparada y mesa servida antes de que yo ni llegue a pensar qué vamos a comer hoy!
SHARE:

9 kommenttia

 1. Hmmm… Missäköhän vaiheessa me tullaan siihen ikään, että aletaan siivoamaan torstaisin ja kaivetaan pääsiäiskoristeet esiin..? Kuulostaa nimittäin ihan omalta lapsuudenkodiltani, mutta silti ne ei vielä ainakkaan ole monistuneet omaan kotiin asti. Siisteys on ollut periytyvää jo monessa sukupolvessa, mutta eipä sitten muut rutiinit tai edes siivouspäivä. Tai en sitten tiedä menisikö meidänkään siisteysstandardi oman äidin seulan läpi! Ei mennyt ainakaan silloin kun 3 kuukautta kylppärirempan takia asuttiin saman katon alla :D Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Musta tuntuu että mä en ainakaan koskaan tuu siihen ikään... luulen että sukupolvenvaihdos on ainakin meidän tapauksessa tehnyt tehtävänsä... vaikka eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka nyt lapsen kasvaessa asiat muuttuu... pääsiäismunista ja pupuista kun taitaa jo ens vuonna tulla isompi juttu hälle :S. Hyvää pääsiäistä myös teille! :)

   Poista
 2. Mulla taas tuli pari vuotta sitten hirveä tarve omistaa joulu- ja pääsiäiskoristeita ja kaipaus siihen, että vuosijuhlat olis olleet olemassa jotenkin muutenkin kuin vapaapäivinä. Hankin koristeet, mutta joulu-sellaiset hukkui heti ja pääsiäis-sellaiset jäivät kellariin jo tänä vuonna.

  Tää vuosijuhlakaipuu liittyi sekä lapsen kaipuuseen että jonkinasteiseen Suomen kaipuuseen ja kukamääoon-identiteettikriisiin. Miehen kotimaassa ihan kaikki juhlapyhät menee samalla kaavalla : Hieno ilma, braai (=grillausta) ja olutta shortsit jalassa.

  Nyt kun tytär vihdoin on ja mietitään muuttoa takaisin tai muuten vaan muualle, olen vakuuttunut että yksi pikku osanen mun mielenterveyden säilymiseen tulee siitä, että teen itsepäisesti kotiin joulun ja pääsiäisen. (Ja ehkä juhannuksenkin, hmm, no ehkä ei.)

  Myös siksi, että luulisin sen olevan kivaa lapselle. Lapsiperheissä oon itse asiassa Macholandiasakin nähnyt muovikuusia ja tipuja.

  Hyvää pääsiäistä! Ihkua että saatte viettää juhlaa ja myös oikeaa arkea vanhemman polven kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Hups. No johan kannatti poistaa oma kommentti, voi rähmä... mutta uusiksi siis:
   Ymmärrän niin hyvin tuon, sillä itsellänikin tuli kova tarve laittaa joulua Dommarissa asuessamme... ja itseasiassa tuo tarve tuli kyllä täällä Suomessakin toissa jouluna, viruttuamme kuukauden sairaalassa... mutta pääsiäinen on sitten kyllä jo juttu erikseen. On kuitenkin kiva miten Suomessa on niin paljon näitä kausiruokia ja muita ja suosittelen kyllä niiden juhlien (juhannuksenkin, hah) ylläpitämistä ainakin jotenkin ja osittain jos sinne kauas taas päätätte lähteä - se pitää jotenkin varmaan sitä omaa identiteettiä yllä ettei tulisi niin kovin irtonainen olo...
   Saapa nähdä olenko itsekin ensi vuonna istuttamassa rairuohoja lapsen vuoksi... itse ainakin muistan miten iso ja kiva juttu ne silloin lapsena oli!

   Poista
 3. Näyttää kivalle teidän pääsiäinen! =) Vuosi vuodelta olen itsekin huomannut tykkääväni laittaa juhlapyhiä yhä enemmän kotiin meille kahdelle. Hyvä (tai huono puoli) siinä että ollaan vain kahdestaan on, että ei välttis tarvitse tehdä kunnon siivousta. Voi tehdä vaan silmälumesiivouksen ja koristella kivan näköiseksi :D

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sulla olikin ihan mahtava jenkkikuusi jouluna! :D Ja siivotahan ehtii arkenakin, eli mitäs sitä turhaan juhlan aattona siivoilemaan, lumesiivous on hyvä ;)!

   Poista
 4. Onneksi meillä ei ole lapsuudenkodissakaan koskaan ollut tollasta siivouspäivää - ei tule niin huono omatunto! ;) Äiti on kyllä kova koristamaan kotia jouluna ja pääsiäisenä ja tavallaan kyllä arvostan suuresti niitä perinteitä mitä näihin juhliin liittyy. En siltikään näe itseäni hankkimassa niitä kymmeniä koristeita ja ripustelemassa ympäri kämppää. Ainakaan niin kauan kun on vielä kotikoti, jonne suunnata joulu- tai pääsiäismaailmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, ehkä sekin hulluus vielä joku päivä koittaa... tai sitten ei ;)!

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig