Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Karkuretkellä

Jos olisin hiihtolomalainen, en varmaankaan pysyisi liitoksissani näiden mahtavien ulkoilusäiden vuoksi! Silti asiat ovat omalta osaltani vieltä toistaiseksi niinkin onnekkaasti, että olen saanut päivisin nauttia ulkoilmasta ja lähiseudun tarjoamista retkipaikoista. Jos oikeasti olisin hiihtolomalainen, saattaisin olla tuskissani siitä etten ole missään kauempana pohjoisessa, viilettämässä pitkin suuria alamäkiä, tai vaihtoehtoisesti ulkomailla nauttimassa eteläisestä lämmöstä. Hyvä siis näin, sillä vaihtoehdon ollessa toimisto loisteputkivaloineen, tuntuvat Kirkkonummen ja Espoon luontokohteetkin suurilta etuoikeutetuilta seikkailuilta!


Tänään karkasimme metsäretkelle Nuuksion maisemiin, mutta ennen kuin pääsimme ulkoiluun asti, ehdimme jo viettää tunnin jos toisenkin Suomen luontokeskus Haltiaan tutustuen. Paikka oli aivan mainio, enkä voi muuta kuin harmitella etten ollut siellä ennen käynyt, vaikka se jo pelkän arkkitehtuurinsa vuoksi on ollut hyvin tiedossani suunnitelma-vaiheestaan asti. Nyt kun olemme asettuneet tänne lähimaisemiin asumaankin, olen aivan varma että reitti Haltiaan käy meille tänä vuonna varsin tutuksi. Tuohan on loistava paikka myös ulkomaanvieraillemme esitellä!


Haltian luontokeskuksesta ja sen tämänhetkisistä näkymistä voi muuten käydä lukaisemassa enemmän Kaukokaipuu matkablogista, sillä tuo sama paikka samoine näyttelyineen oli myös Nellan helmikuisen retkipäivän kohteena. Nellalla oli mahtavia kuvia lumikenkäkävelyltään sekä itse luontokeskuksen sisältä. Minulla itselläni kun aika kului kuvaamisen sijaan enimmäkseen Oliverin perässä juoksemiseen, jolloin pelkkä kameran esille ottaminen on hyvin haasteellista puuhaa. Pikkuinen kuitenkin viihtyi luontokeskuksen videoinstallaation parissa niinkin hyvin, että ehdimme katsella maisemia kaikilta vuodenajoilta, lintuja, lehmiä, leppäkerttuja, käärmeitä ja ties mitä muita eläimiä bongaillen. Nuo mahtavat luontomaisemat ja äänet saivat taaperon innostumaan niin paljon, että ensimmäisen vuosikierron aikana hän juoksi sukkasilteen ja kuola valuen ympäri hämärää salia ja seuraavalla kierroksella malttoi jopa istua tuolissaan katselemassa, hengitystään tasaillen. En voi myöskään jättää mainitsematta Haltian luontokeskuksen ravintolaa! Juuri kun pääsin kirjoittamasta ruotsalaisten paremmuudesta hiihtokeskusruokailuissa, löytyi ainakin yksi kehuttavan arvoinen ruokailupaikka keskellä ulkoilualuetta sekä vielä Swinghill-hiihtokeskusken kupeesta! Haltian lounas nimittäin osoittautui varsinaiseksi ylläriksi, sillä ainakin kokeilemani alkuruokapöytä, keitto, leivät sekä jälkkärit olivat niin hyviä, että voisin suunnata tuonne ihan pelkästään ruokailemaan. Sitäpaitsi maisemat ravintola/kahvilan lasiseinän läpi olivat aivan upeat. 
¨

Esta semana el sol nos ha estado saludando y hemos podido disfrutar la naturaleza a lo máximo. Hoy visitamos El Centro de la Naturaleza Finlandesa Haltia que se situa en un parque natural a unos veinte minutos de la casa. Allá dan exposiciones, información sobre los alrededores, excursiones, alquilan saunas, cabañas etc. El edificio en sí es algo que vale la pena visitar, con su diseño bioclimatizado en madera y también tienen un restaurante que me sorprendió con su buffet almuerzo delicioso!
SHARE:

8 kommenttia

 1. Mansikkamustikkarahka, mmmmm!! Lounaalta jai yli 20 minuuttia ja tahan sopis niiiin hyvin tuollainen jalkkari :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvää oli! Meikä otti aika reilun annoksen :P

   Poista
 2. Upealta näyttää! Ihanaa, että siellä on vielä noinkin paljon lunta :) mansikkamustikkarahka maistuis mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne Haltiaan voitais mennä yhdessä muuten käymään... ja lunta on tosiaan riittänyt täällä mutta nyt alkaa kyllä näyttää jo aika paljaalta :(

   Poista
 3. Hienoja kuvia oot ottanut! Haltia on kyllä ihan huippu paikka. :)

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig