Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 23. lokakuuta 2014

Oliverin kielellä

On se vaan niin mukavaa kun tuo pieni ihminen alkaa vähitellen olla niin suuri ja viisas, että hänen kanssaan voi jo käydä jonkinasteista keskustelua, jossa molemmat osapuolet ymmärtävät toisiaan. Välillä ovat kuitenkin sanat tai ymmärrys hakusessa, niin lapsella kuin äidilläkin. 

Muistan kuinka aikoinaan ihmettelin ystävieni lasten puhetta, tai siis lähinnä sitä, että miten ihmeessä siitä voi saada selkoa, kun itse en ymmärtänyt puolikasta sanaakaan. No, nyt olemme itse siinä vaiheessa kun saan päivittäin olla tulkkaamassa pikkuisen tahtojan vaatimuksia. Vielä on sanavarasto kuitenkin kovin yksitoikkoista, mutta siitä olen enemmän kuin innoissani, että tuo pieni ihme ihan selkeästi ymmärtää asiat yhtä hyvin molemmilla äidinkielillään ja jopa sanoo asioita sekä suomeksi että espanjaksi, vaikka suomi väkisinkin on ottanut etumatkaa. 

Neuvolassa käydessämme neuvolantäti on jo pariin otteseen kysynyt että mitä sanoja O on jo oppinut ja aina olen vastannut että monia sanoja tulee jo, mutta kun niitä alan kertomaan, niin sillä hetkellä ei mieleen meinaakaan tulla paljon mitään. Niinpä minulle tuli mieleeni kirjoittaa niitä tänne blogiin, niin tuleepahan kirjoitettua johonkin muistiin. Samalla olisin hyvin kiinnostunut siitä, miten erilaiselta tai samanlaiselta teidän muiden lapsien ensimmäiset puheet ovat kuulostaneet!

Tässäpä siis kielinerouksia a la Oliver: 

Mamma (äiti), dädä (isä) papa (isä), mummu, pappa, tyttö
Pää, tukka
Paita (paita tai mikä vaan kangas), ukka (sukka), vaaipa (vaippa)
Hau hau (koira), Kopkopkoo (hevonen), kää (käärme), koo (krokotiili), kukko, muu (lehmä), pupu, ka (kala, kirahvi, pingviini!) jne... 
Poppa (kuuma), au au (sattuu, myös äidin tukka on au au koska äiti huutaa au kun sitä revitään.. ja sitähän pitäisi aina saada repiä)
Gagua (vesi eli agua), maii (maissi), puu (puuro), ka (kana), pa (leipä eli pan)
Ota ota (uudestaan eli otra vez) 
Aa aa (ylös tuolille istumaan)
Tätä (Tehdään tätä tai anna tätä haluan sitä juuri nyt heti minulle)
Kakka (pissa, kakka tai Herra Hakkarainen)
Pu (lamppu), pa (pallo) ko (kello), kukka, kaakuu (keinu), pumpu (rummut), kauppa 
Brum brum (auto, juna, laiva, lentokone, traktori...)
Hola (moi), alo (haloo), pois
Popou (haluan katsoa videoita Youtubesta, etenkin Po Pow Pay:tä)
Pappa (myöskin Muumit ovat pappa)


No niin, nyt riittää ennen kuin alan toistamaan samoja tavuja. Niin monet asiat kun ilmoitetaan kuitenkin jonain kakka-sanan variaationa... ja kun tarkemmin ajattelee, niin siltähän se suomi ulkomaalaisenkin korvaan kuulostaa! Kakaaakaaakkkkkkakakakaaa (tai näin minulle on ainakin useaan otteeseen todettu)!

Ja tässä ollaan sitten päästy itse asiaan eli popoun pariin. Olemme niin pulassa tämän yksivuotiaan videoaddiktin kanssa. Puhelimia ja tabletteja piilotellaan siis aika ahkeraan!Ya está hablando mucho Oliver! Aquí va una lista de sus primeras palabras... casi todas en finés... pero no se preocupen que el español lo dominará también, ya que lo entiende igual! Algunas palabras siempre las dice en español, sin importar con quien esté hablando: gagua (agua), pa (pan), ota ota (otra vez) y hola! 
SHARE:

9 kommenttia

 1. Ihana lista ja pitkä noin pienelle miehelle! Puheliasta sorttia taitaa olla. :)
  Puhutko itse Oliverille vain suomea vai sekä että?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kaipa tuo jokseenkin puheliasta sorttia taitaa olla... tai kun on niin kovasti niitä tahtoja niin pakkohan niitä on päästä ilmaisemaan! :D
   Puhun Oliverille suomea, mutta kun olemme kolmistaan niin puhumme lähinnä espanjaa... jotkut jutut tosin tulee aina suomeksi, kuten "vaihdetaan vaippa", myös C:n suusta ;).

   Poista
 2. Ihanaa, vaikka kuinka paljon jo! Meidän pitää siis ruveta vahvistamaan sitä epsku-puolta C:n tueksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on kyllä hyvä jos on usein sellaisia espanjantäytteisiä päiviä! :) Millos nähdään taas?

   Poista
  2. Mä oon tän vkonlopun muualla.. long story. Mutta ens viikolla ehdottomasti, jos ei viikolla, niin sitten tulette viikonloppuna tsekkaamaan kämpän! :)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig