Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 9. lokakuuta 2014

Inspiraatiota Vuoriortalta

Kun ajattelee nykyhetkeä, saattaa ehkä tuntua ettei oikein saa mitään aikaiseksi. Sitten kun katsahtaa ajassa taaksepäin, huomaakin että ihan hurjan paljon on tapahtunut pienessä ajassa. Elämä on kuljettanut ees taas ja tuonut täysin uusia kuvioita mukanaan. 

Tasan kaksi vuotta sitten kävin Naisyrittäjyyskeskuksen järjestämää yrittäjäkurssia. Kurssin lisäksi tein päivätöitä kotoa käsin ja ravasin iltaisin puuverstaalla. Olin perustanut oman toiminimeni ja suunnittelin kovaa vauhtia oman yritykseni kehittämistä... mutta niin vain kävi, että muut asiat kävivätkin tärkeämmiksi, sillä juuri tuolloin sain tietää olevani raskaana. Henkilökohtaisessa yritysneuvonnassa kerroin asiasta ensimmäistä kertaa jollekin muulle kuin neuvolantädille. Tämä yritysneuvojani oli vilpittömän iloinen puolestani ja sai minut tuntemaan, että ajoitus oli aivan loistava kaikista urasuunnitelmistani huolimatta.

6N6A0144

Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, istun täällä kotitoimistollani, tehden taas samoja palkkatöitä samalla kun tuo pieni ihminen vetelee sikeitään oranssi pehmolelukala kainalossaan. Niin paljon on tosiaan tapahtunut, mutta oma yritykseni on edelleen lähestulkoon jäissä, vaikka päässä pyörii yhtä ja toista sormenpäitä syyhyttävää ajatusta. Jos ajoitus lapsen kanssa oli oikea, niin ehkä nyt vähitellen olisi se oikea hetki tehdä jotain niiden muiden asioiden suhteen? Yrittäjyys vaatii paljon uskallusta sekä luottamusta itseensä, varsinkin kun kyseessä ovat luovat alat. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta ja niin paljon on ihan vain itsestä ja omasta ahkeruudesta kiinni.  

Minulla taitaa olla tapana jumittua omalle mukavuusympyrälleni ja jäädä tuijottelemaan horisonttiin, sen sijaan että pistäisin oikeasti toimeksi. Onneksi kuitenkin jotkut toiset ovat itseäni aikaansaavampia, tuoden itselle lisää inspiraatiota, uskallusta, luottamusta ja positiivista energiaa. Yksi tällaisten tuntemuksien tuottaja on Vuoriortan perustaja Anni. 

6N6A0136

Tutustuin Anniin juuri tuolla samaisella yrittäjäkurssilla. Siinä vaiheessa Annilla oli visioita, suunnitelmia, useampiakin sellaisia, mutta toteutus oli vielä alkuvaiheessa. Tuon kurssin jälkeen Anni on kuitenkin ehtinyt luomaan tuotemerkin ja malliston, sekä kasvattamaan perhettään yhdellä jäsenellä, aivan kuin siinä sivussa, vaikka tosiasiassa varmasti tämä kaikki muu on luotu siinä sivussa. Vuoriortta erottuu massasta erikoisuudellaan, ollen kuitenkin juuri tätä hetkeä ja sitä mitä tiedostava kuluttaja suomalaiselta merkiltä kaipaa. Ainakin se on juuri jotain sellaista, jota itse ihailen, varsinkin siitä syystä, että tiedän mistä se on saanut alkunsa ja kuka on sen takana. Itselläni nämä kaksi vuotta ovat pyörineet vain oman perheeni arjen rakentamisessa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö moni muukin asia voisi olla mahdollista. 

6N6A0151
6N6A0130

Instagram-kuvista inspiroituneena sain vihdoinkin aikaiseksi tehdä ensimmäisen tilaukseni Vuoriortan nettikaupan kautta, jonka jälkeen Oliver ja minä olemme värittäneet syksyämme Vuoriortan tupsumyssyllä ja sukkahousuilla. Kirkkaiden värien ansioista innostuin eräänä päivänä räpsimään niistä kuvia ja siitä inspiroituneena kirjoittaa asiasta vielä tännekin. Ehkäpä onnistun vielä tässä syksyn aikana treffaamaan itse Annia ja kyselemään tarkemmin miten hän on kaikessa tässä onnistunut sillä välin kun itse olen vain tyytynyt haaveiluun!

6N6A0158

El gorrito y las medias en la fotos las compré en la tienda online de Vuoriortta, una marca finlandesa cuya creadora es una chica emprendedora llamada Anni. La conocí hace dos años en un curso dirigido a mujeres con planes de formar su propia empresa. Mientras yo después del curso me quedé en la casa, embarazada de Oliver, Anni creó su negocio y una línea de productos, pero también tuvo su bebé (en realidad su tercero si he entendido bien) en el medio de todo eso. Ella es una inspiración para mí, ya que yo todavía sigo en la face de soñar con hacer algo en vez de simplemente hacerlo!
SHARE:

10 kommenttia

 1. Vuoriortta on ihana. Nostan myös hattua yrittäjille. Erityisesti ihanille naisyrittäjille, jotka kaiken lisäksi jaksaa pitää eettisen kuluttamisen lippua korkealla ... niin ja se perhekin vielä.
  Pakko muuten mainita, että ystäväni Henna (Marakattimarssin) myy juurikin Vuorortaa Puodillaan täällä meidän kaupungissa, siksi siis nuo kuosit tuttuja. Ihana kuulla, että sielläkin hyvä tyyppi taustalla.

  Ja kuule hei, sä kerkiät vielä sata kertaa tekemään omasta yrittämisestä totta! Olepas armollinen itsellesi, ei ole ollut kevein vuosi meinaan .. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen!
   Niin ja kyllä, kerkiän varmasti, kunhan vain saan aikaiseksi ;)!

   Poista
 2. Kaksi vuotta... Kaunis kiitos ihanista sanoista <3
  Oli hauska sattuma että molemmat saatiin vauvauutisia samoihin aikoihin! :) Sulle eka, mulle kolmas :D
  Vaikka kaikki hajoilee välillä arkeen, on lapset jotenkin mielettömän inspiroivia.
  Luova työ pikkulapsiarjessa ei aina ole helpointa mutta toisaalta onko se koskaan. On vain hyvä kun ajatus katkeaa ja joudut pakostakin ottamaan etäisyyttä ja perspektiiviä tekeillä olevaan tuotteeseen. Kun hakkaa päätänsä seinään kuvion kanssa, helpottaa kummasti kun viereen karhukävelee 1v. ja hymyilee ikenet loistaen :D
  Vuoriortan salaisuus on myös lasten hyvät unenlahjat, pikku-kuopus nukkuu ed. kahdet päikyt.
  Yrittäjän työ ei tekemällä lopu mutta se antaa paljon :) Paljon mahtavia kohtaamisia, uusia ja vanhoja tuttavuuksia, uusia ulottuvuuksia, mahdollisuuksia.
  Kahta samanlaista päivää ei ole. Mutta eihän niitä ole lastenkaan kanssa :D
  Ja juu pitää nähdä!!
  Ensi viikolla mut ja Vuoriortan tapaa muuten lauantaina IloveMe-messuilla Luonnollisesti-osastolta 7 c 41. Tervetuloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Anni! <3
   Kivaa että tykkäsit jutusta, tää tuli ihan sulasta innostuksesta kun katselin Vuoriorttaa päällämme :)
   Meillä ei ihan yhtä hyvin oo onnistunut nuo päikkärit, meinaan yöt on olleet sen verran katkonaisia että yleensä mie oon itse myös unten mailla silloin kuin pikkuinenkin. Onneksi viime aikoina on vähän muuttunut kuviot niin että päikkäriaika on tosiaan hyvä hetki työskentelyyn... tai edes bloggailuun ;).
   Nähdään pian!

   Poista
 3. Hei, tykkään tosi kovasti tuosta sukkiskuvastasi, saanko linkata omille FB-sivuilleni myös tämän postauksen ja tuon kuvan? ( eli facebook.com/vilmuribyvilmawallinmaa)
  t. Vilma / VILMURI by Vilma Wallinmaa , Vuoriortan sukkisten painaja!
  ps. Anni on kyllä niin ihana innoittaja <3

  VastaaPoista
 4. Ma niin inspiroidun tallaisista hyvista yrittaja-tarinoista. Niita on ihana lukea.

  Siella on upea syksy talla hetkella, ma tykkaan ihan hirmuisesti katsella syksykuvia nykyaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla Lena! :)
   Syksykuvat on kyllä parhautta. Auttavat tosi paljon tässä pimeydessä...

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig