Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 9. syyskuuta 2014

Iltapusut vastaan uraputki

Mitä teen blogin ääressä tähän aikaan täällä yläkerrassa? Eihän täällä bloggailla, täällä tehdään vain töitä!

No, nyt kävi niin, että työrupeama jäi kesken, sillä eivät ne aivonystyrät vain kyenneet selvittämään sitä viivojen ja mittojen sotkua, jonka pitäisi esittää asuntoa, jossa ei näyttävästi ole yhtäkään suoraa seinää. Niin ne seinät vain kaatuivat päälleni ja työtuntien saldo näytti uloskirjautuessani 4,5. Aivan kuten eilenkin.

IMG_1012

Helppoa ei ole ollut yrittää yhdistää tätä työntekoa ja lapsenhoitoa siitäkään huolimatta, että olen niinkin onnekkaassa asemassa, että molemmat onnistuvat täältä kotoa käsin. Toisaalta juuri siinä piilee myös se hankaluus, sillä pienen on vaikea ymmärtää, että äitiä ei saa häiritä. Kipuan yläkertaan lapselta piilossa ja yritän olla välittämättä alakerrasta kuuluvista äänistä.

Päivän tunnit eivät vain tunnu silti riittävän ja yhteistä perheaikaa ei enää ole nimeksikään. Myös C yrittää pistää parastaan ja suoriutua aamulla edes tuntia aikaisemmin toimistolleen, jotta minun työaikani voisi alkaa jo iltapäivän puolella. Nähtäväksi jää miten kauan tätä kestää, saammeko uuden päivärytmin muodostumaan niin, ettei se olisi kullekaan osapuolelle liian raskas. Palkkapäivän jälkeenhän sen sitten näkee, onko tämä sen vaivan arvoista.

IMG_1014

Päiväkoti nyt vain toistaiseksi on poissuljettu asia ja pikkuisen paras on aina etusijalla. Oman urakehitykseni vuoksi en tällaiseen ryhtyisi, sillä aika lapsen ja perheen kanssa tulee arvolistallani paljon edellä kuin mitkään uraunelmat. Arvostan toki niitä ihmisiä, joille se oma ura on tärkeä, mutta niin vain on omaan päähäni iskostunut ne vanhempien ja viisaampien mietteet siitä, että loppupeleissä niillä asioilla ei ole paljoakaan merkitystä. Kuka niitä jälkikäteen muistelee? Tärkeämpiä ovat ne hetket kun lapsi oppii kiipeämään sohvalle ja pissaamaan pottaan. Niille minä mieluummin taputan kuin valmiille työprojekteilleni. Minä tosin en ole ulkoasiainministeri enkä ympäristöasiantuntija. Voisin silti kuvitella, että mieluummin hekin antaisivat lapsilleen iltapusun kuin tekisivät tärkeitä päätöksiä jossain kaukana kotoa.

IMG_1013
SHARE:

6 kommenttia

 1. Samoilla aalloilla mennään.
  Kuten sanottu, sen tietää itse mikä on tärkeää. Ja jos vain jotenkin saa järjestymään talouden niin, että vähän niukemmalla selviää, ei lapsen kanssa kotona oloa voi mikään korvata tai myöhemmin tuoda takaisin.
  Meillä oli superfiasko yö-/aamu, mutta kaiken sen keskellä ajattelin, että onpa silti kiva olla lapsen kanssa kotona. Vielä kun voi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Agaba! Toivottavasti nyt on parempi yö ja sitten myös parempi aamu! <3

   Poista
 2. Itse en myöskään palaa nyt syksyllä toimistoon, vaan töitä tehdään kotoa käsin. Meillä muksut tosin menevät tarhaan koska se on ainoa tapa millä pystyn yhdistämään täysipäiväiset työt (ja täällä asumiseen tarvittavan palkan) ja lapsiperheen arjen, mutta itse iloitsen siitä että päivässä säästyy kahden tunnin ajomatkat lasten kanssa yhdessä puuhaamisen. Sekin pieni auttaa hieman... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se pari tuntia tekee todella suuren eron! Kivaa että sinun hommat onnistuvat myös niin, vaikka välillä kotityöskentely onkin monella tapaa rasitus. Jossain vaiheessa meillekin toki tarha tulee mukaan kuvioihin, mutta sydänasia ei nyt ole vielä niin hyvällä mallilla että uskaltaisimme... muuten päiväkoti tekisi herralle varmasti hyvää, vaikkei päiväkotikypsältä vaikutakaan temperamenttinsa kanssa.. haha.

   Poista
 3. Ihana teksti ja niin kauniit kuvat! Parhaiten sen itse tietää, eikä tuossa vaiheessa voi mun mielestä tehdä "vääriä" ratkaisuja. Jokainen tekee sen minkä parhaaksi näkee, eikä siihen ole muilla sanomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! <3 Näin on. Toisille tämä ratkaisu olisi huono, mutta tässä tilanteessa meille se ainoa toimiva.

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig