Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Älä kirjoita mitään englanniksi

Cuando escribo una o dos palabras en inglés, el tráfico del blog se vuelve loco. Lamentablemente no son lectores reales y no debo emocionarme por esa enorme cantidad de vistas de página al día. Aunque no tomo tan en serio esto de escribir un blog, se siente bien cuando la gente en realidad se interesa por entrar, leer y quizás hasta comentar aquí. He tenido unos cuantos problemas técnicos, por ejemplo cuando intento compartir el post en Facebook, solo aparece el título y una imagen sin nada de texto. Eso me hace pensar que quizás los que no suelen leer blogs ni se dan cuenta de que se trata de un texto enlazado... Bueno, las fotos de hoy nada tienen que ver con esto...


Vaikkei tämä bloggailu olekaan omalta osaltani mitään kovin vakavaa puuhaa (ajoittaisista innostuspuuskista huolimatta), on silti kauhean kivaa huomata kun täällä on käyty lueskelemassa ja ehkä jopa kommentoimassakin. Bloggerin statistiikka-osiota on mielenkiintoista seurata, sillä sieltä kyllä voi päätellä monia asioita, kuten sen minkälaiset jutut lukijoita enemmän kiinnostaa. Siihen ei kyllä ole mikään luottaminen, eikä kannata hirveästi innostua jos jotain postausta onkin yhtäkkiä käyty katsomassa hirveät määrät. 

6N6A9858 6N6A9878

Oman blogini osalta olen huomannut, että jos erehdyn kirjoittamaan edes yhden sanan englanniksi, joko itse tekstiin tai vaikka kommenttiboksiin, niin eiköhän trafiikki jo sen päivän osalta tuplaannu. Olisihan se ihan hirveän kivaa, että nuo lukemat pitäisivät paikkaansa ja kyseinen trafiikki sisältäisi pelkkiä oikeita lukijoita, eikä mitään roskapostia suoltavia koneita, sillä kyllähän se aina motivoi käyttämään tähän hommaan aikaa jos joku kiinnostuu lukemaankin. 

6N6A9833 6N6A9893

Jostain Googlen sivulta luin, että nuo viime aikoina huomattavasti lisääntyneet roskapostit (jotka onneksi ohjautuvat suoraan sinne roskapostin puolelle) eivät tuohon sivunäyttöjen määrään vaikuttaisi ainakaan jos sivulla on oikeaakin trafiikkia, mutta näin minä ainakin olen päätellyt, sillä onhan minulla olemassa myös se varsinainen Google Analytics-sivu yhdistettynä blogiin, jonka lukemat ovat huomattavasti pienempiä. Sitä kuitenkin kovin harvoin edes katselen, sillä se menisi jo liian monimutkaiseksi kyttäämiseksi. Tosin eipä niitä roskaposteja nyt kuitenkaan niin paljon tule kuin mitä tuon omituisen trafiikin osuudeksi kuvittelen. 

6N6A9860 6N6A9901

Nyt kun olen kuitenkin sen Facebook-sivunkin blogille luonut, olen ehtinyt vaivaamaan päätäni yhdellä jos toisellakin asialla, kuten sillä, että miksen saa Facebookiin linkitettyä kuvan ja otsikon lisäksi pientä pätkää itse tekstistä kuten muut, sillä epäilen että pelkän kuvan perusteella monet Fb-seuraajani Dommarin päässä, jotka eivät mitään blogeja yleensä lue, kuvittelevat että kyseessä oli vain kuva, eikä mitään tekstiä missään olekaan. No, eipä täällä nyt kauheasti sitä tekstiä tosiaan espanjaksi olekaan, mutta olisi ainakin yhden kuvan sijaan liuta muita otoksia Oliverista ihailtavaksi. Minä kun en blogin ja Instagramin ohella tapaa mitään kuvia sinne suuntaan jaella, jonka seurauksena kuvia jakelee muut omia reittejään...

6N6A9834 6N6A9867

Onko joku muu huomannut samaa kuin minä? Roskaposti alkanut muutenkin täällä Bloggerissa kasvaa? Entä onko kellään neuvoja tuohon tekniseen ongelmaan Fb-jakamisen suhteen? 
SHARE:

22 kommenttia

 1. Mulla oli se Saksa-episodi, mutta juuri kurkkasin roskapostit, niin ei siellä ole vielä kertaakaan 9 kk blogihistoriani aikana mitään ollut. Olishan se kiva, että tilastot pitäisi suurinpiirtein paikkansa, niin vois tosiaan esim. katsella, että millaisista teksteistä lukijat tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oishan se kiva... hämärä tosiaan tuo sunkin saksa-juttu! Mun alkaa lukemat näyttää jo vähän hurjia piikkejä, taitaa olla Bloggeriin tullut joku paskainvaasio...

   Poista
 2. Olen huomannut roskapostimäärän lisääntyneen todella paljon. Minä en edes kirjoita mitään englanniksi satunnaisia paikan nimiä lukuunottamatta. Sen sijaan bloggerin ja google analyticsin tilastot mulla on kääntynyt niin päin, että bloggerin sivun katselut näyttää pienempää lukua kuin analyticsin. Outoa, koska ennen oli toisinpäin.

  Facebookin linkkaukseen tulee pieni määrä teksiä, kun uutta postausta kirjoittaessasi lisäät haluamasi tekstin pätkän hakukuvaus -kohtaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa kyllä!! Ehkä pitäisi unohtaa kaikki statistiikat ainakin joksikin aikaa, hah... ja hei, kiitos oikein paljon neuvosta Elina!!! Kohta testailen onnistuuko, ehkäpä onnistun tuon hakukuvaus-kohdan löytämään hih! :)

   Poista
 3. Mullakaan ei ole tullut roskapostikansioon koskaan mitään. Nyt oli oikein postauksen otsikko englanniksi, mutta ei sekään mitään kävijäryntäystä aiheuttanut - muutaman englanninkielisen kommentin, mutta nähdäkseni ihan oikeilta henkilöiltä ja johtuivat jutun linkityksestä "Communal Global"-sivustoon.

  Mutta, jos katson oman blogini liikenteen lähteitä, siellä aika korkealla sijalla oli jossain vaiheessa moldovalainen diabetes-sivusto sekä toinen hyvin oudon tuntuinen blogi, joten niissä kyllä oli jotain hämärää. Nyt tosin nekin näyttäisivät kadonneen.

  Aika monella on ilmestynyt kommentointiin jonkinlaisia "robotinestoja", joten ilmeisesti roskaposti on lisääntynyt. Mulla ei vielä ole mitään erityisiä suojauksia.

  Mutta onhan se niin, että mitä ikinä tänne nettiin kirjoittelee ja tallentaa, niitä jollain tasolla seurataan ja kontrolloidaan, eli isoveli seuraa ja saa kyllä kaivettua kaikki tiedot, jos yhtään tulee aihetta. En usko, että täällä on yhtään mikään sataprosenttisesti suojattu - edes sähköpostit. Se kannattaa aina muistaa. Elämme aika pelottavassa maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin on joskus liikkunut jotain hämäriä venäläisiä koneita näillä main... mutta onneksi tuo roskapostisuodatin toimii sen verran hyvin, että vielä ei oo tarvinnut sanavahvistuksia laittaa päälle kun mulla ne menee suoraan sinne paskalooraan...

   Ja tosiaan, kyllähän se isoveli siellä seurailee. Mä oon jotenkin ainakin toistaiseksi sinut tän yksityisyyskatoavaisuuden kanssa. Vielä ei oo kauheesti aiheuttanut ressiä... toivottavasti ei jatkossakaan.

   Poista
 4. Vaikka minä olen WordPressin päällä, niin roskapostin määrä on kasvanut sielläkin. Ja nykyisin muutamat kommentit tulevat jopa suotimen läpi, kun ovat niin oikeanlaisia.. Harmittavaa.

  Mutta hei, aivan super hienoja kuvia! Millä objektiivilla kuvasit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se vähän ärsyttävää että sellasta sontaa tarvii olemassa olla ees..
   Ja kiitos taas Nella! Objektiivi on tuon laina-Markin mukana tullut EF24-105mm f/4L IS USM.

   Poista
 5. Mä olen näissä niin huono enkä tajua puoliakaan mitä mun blogissa tapahtuu ja mistä noita kaikki tilastoja edes näkee. Mä käyn kattoo vaan sen yleiskatsauksen. Liikenteen lähteenä mullakin vilkkunut joku diabetes-sivusto (tosin luulin sen liittyvän jotenkin mun raskausdiabetekseen :D ).

  Eniten kuitenkin katson, näkyykö bloggeriiin mennesä oranssia tekstiä (kommentti saapunut teksti on aina yhtä kivaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. ehkäpä tuo diabetes-juttu on ihan oikeaa trafiikkia kuitenkin kun oot siitä aiheesta kirjoitellut. Ja kyllä, kommentit on kyllä tän hommelin suola! Kunhan ei kaikki posti oo sitä roskaa niin etteenpäin vaan!

   Poista
 6. Minulla menevät roskapostit melkein kaikki suoraan spam-kansioon ,joten en paljon vaivaa itseäni niillä,tosin käyn välillä tarkistamassa ettei sinne joudu sellaista mikä ei kuulu spammiin.
  Mulla on ruokablogiin joskus yhdistetty Analytics,mutta miten hitossa sitä käytettiinkään;D
  Kiva uusi banneri:) Ja O aina niin suloinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samoin mulla menee suoraan sinne roskikseen, eikä se oo mua pahemmin rassannut. Nyt kuitenkin nuo hurjat piikit kävijätilastoissa ovat alkaneet kummastuttamaan kun väittävät että täälläkin on käyty yli 1000 kertaa päivässä :D. Oliskin totta.
   Ja kiitos Jael! ;)

   Poista
 7. Hei ihana kun kirjoitat pieniä pätkiä myös espanjaksi! Auttaa kielen opiskelijaa kummasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei kivaa kun joku tykkää!! <3 Virheetöntä tuo mun espanjahöpötykseni ei ikinä oo... jotenkin aina onnistun laittaan jotain väärin ja sit Carlos myöhemmin huomauttelee... huoh... mutta käypähän kielitaidon ylläpitämisestä, kun tää pelkkä suullinen kommunikointi ei näytä oikeen riittävän!

   Poista
 8. Mulla rupes joskus reilu vuosi sitten blogi täyttymään roskapostikommenteista. Tykkään, että kommentit tulee suoraan sähköpostiin, joten mulla meni ihan hermo siihen, että yhtäkkiä tuli 10 roskakommenttia (ja spostia) putkeen (päivässä). Kokeilin ensin sitä "oletko robotti"-vaihtoehtoa, mutta inhoan ite, joten otin sen pois omasta blogista (ei kai se ole päällä?!? heh), mutta jätin asetukset niin, ettei enää voi anonyymina kommentoida (sääli, sillä joskus joku tietysti halusi niin tehdä), mutta siihen loppui täysin roskapostikommentit, eikä ne enää häiritse! Haamuvisiittejä silti riittää vieläkin, koska joillain postauksilla on tuhansia klikkauksia, kun realistisempi luku taitaa olla muutama sata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muakin ärsyttää ne kuvatunnistukset. Olis ees sellanen kuin joissain alustoissa että "kirjoita numeroin viisi kuusi seitsämän kuusi". Siihen mäkin kykenisin. On tosiaan vähän tylsä että anonyyminä ei voi kommentoida, mutta parempi niin ja miks ees anona tarvisi kommentoida ehh!! ;)

   Poista
 9. Mä laitoin nyt hetkeksi sen sanavahvistuksen päälle kommentti boksiin (vaikka itse inhoan sitä) koska mulle on tullut ihan hirveästi roskapostia viime aikoina ja osa on päässyt ihan läpi asti kommentiboksiin joka on tosi ärsyttävää. Mutta super kauniita kuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, näyttää siltä että ongelma on tosiaan ihan yleinen kaikilla! Mitä kuka ihme sitä paskaa oikeen syöttää?! Ähhh.... no, tarvii kai vaan hankkia munkin paremmat rillit ettei ne kuviin piilotetut kirjaimet tuottais niin paljoa vaikeuksia :D!

   Poista
 10. Minä olen oikein ihmetellyt miksei blogin puolelle ole tullut yhtään roskapostia, kunnes huomasin että minulla on juurikin tuo (myöskin inhoamani) sanavahvistus päällä. Ehkä se sitten on toiminut. :) Vaikka sanomani piti, että aivan ihania syksyisiä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän se taitaa toimia, eli ehkä sitä sit vaan täytyy sietää ja kannattaa pitää päällä... tosin mä aattelin vielä jatkaa ilman sitä kun ne roskat toistaiseksi on pysyneet siellä roskakorin puolella.
   Ja kiitos Paula! :)

   Poista
 11. Tarkat kuvat! olen huomannut tuon saman roskaposti-ilmiön. En tiedä mistä ne ovat peräisin, kaipa joku mainostaja on keksinyt muka hyvän keinon mainostaa ilmaiseksi

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig