Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 2. syyskuuta 2014

Aikamatkustusta kartanoelämään

Viime sunnuntaina löysimme tiemme Mustion Linnaan. Paikka oli juurikin niin hieno, kuin miltä se nettisivujen perusteella oli vaikuttanut. Kerrankin, vihdoinkin löytyi kartano, jolle edes Carlos  ei amerikkalaisena suuruudenhulluna pöhistellyt (yleensä siis nämä Suomen mittakaavan linnat ja linnoitukset saavat hänet pettymään kun ne eivät nimestään huolimatta olekaan mitään keskieurooppalaisia hienouksia)! Mikä parasta, paikka on niin lähellä kotiamme, että sinne voi pyrähtää vaikka iltapäiväkävelylle, kuvittelemaan itsensä aateliselämään parin vuosisadan taa, puutarhassa sipsuttamaan, sulhasehdokkaan seuratessa paria marmoripatsasta taaempaa... 

DSC_0182

Kartanon museona toimivan päärakennuksen ympärillä on useita kauniita rakennuksia, joissa pyöritetään hotellia sekä ravintolaa. Maistelimme ravintolan antimia mitä mielenkiintoisempien jälkiruokien muodossa (omani sisälsi kuusenkerkkäsorbettia, mäntymoussea sekä koivugranitén), mutta erikoisista jälkiruoista huolimatta päähuomion paikassa vei kuitenkin sen mahtava puutarha lummepolkuineen.

DSC_0225 DSC_0218 DSC_0230 DSC_0231

Lummepolun ohella puutarhasta löytyi huvimajaa, siltaa, mielenkiintoisia puita sekä kasveja ja niin - niitä patsaita. Päivä oli mitä kaunein ja aika tuntui loppuvan ihan kesken luonnosta nauttiessa. Päätimme, että tuonne kyllä suuntaamme vielä uudestaan ennen kuin lehdet putoavat puista! Tuonne lähtisin kyllä mielelläni hotelliinkin nukkumaan ja esimerkiksi pienelle hevosretkelle lähimaastoon, maksimoimaan ympärillä vallitsevan menneen maailman tunnelmaa.

DSC_0197 DSC_0199

Se huvimajassa odotteleva sulho taisi vaan olla hieman modernimpaa mallia kuin se ympärilleni kehittämä Ylpeys ja ennakkoluulo-kuvitelma, mutta hyvä niin - ja ehkä ensi kerralla sitten edes nahkatakin sijaan palttoo päälle ja tukka korvien taa... haha.

DSC_0207 DSC_0215
SHARE:

8 kommenttia

 1. Olen ollut tuolla joitain vuosia sitten ja omia kuvia aikoinaan kommentoin juurikin Ylpeys ja Ennakkoluulo -sanoin. :)
  Ihana paikka.
  Myös yöpyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, no mahtavaa että samat fiilikset löytyivät!! :)

   Poista
 2. Enpä ole käynyt, tosiaan ihan kuin jostain 1920-luvulle sijoittuvasta leffasta!

  Onko teillä seurattu koripalloa; eilen mielenkiintoinen Suomi - Dommarit... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sopisi myös sinne kakskytluvulle!

   Ja tuo toinen puolisko kyllä katsoi, minä oon vähän laiska kattomaan moisia... ;)

   Poista
 3. Ihanan näköinen paikka! Tuolla on pitänyt käydä vierailulla, mutta jostain syystä en ole ikinä saanut aikaiseksi. Onko tuo pelkästään kesänähtävyys, vai luuletko, että tuolla kannattaisi vierailla talvellakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä varmasti talvellakin on hienoa käydä!! Täytyypä tehdä sitten talvella pieni kuvauskierros myös!

   Poista
 4. Upeita kuvia, mutta juuri noin ihanalta siellä näyttää. Aina Mustiossa käydessäni käyn nauttimassa linnan puutarhan tunnelmasta. Siellä on kaunista vuodenajasta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Olen kyllä itsekin päättänyt nyt ottaa tavaksi käydä siellä useamminkin nautiskelemassa! :)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig