Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Surkea matkakuvaaja

Yksi parhaista asioista reissun päällä on varmasti valokuvaaminen, sillä uusissa paikoissa osaa niin paljon helpommin kiinnittää huomiota isoihin kokonaisuuksiin sekä pieniinkin yksityiskohtiin jotka näyttävät hienoilta myös kameran linssin läpi. Näin erilaisten paikkojen fiilistelyyn pääsee paremmin käsiksi, kun sitä voi jälkikäteenkin tuijotella valokuvantarkasti. Liika on kuitenkin liikaa ja arvostan myös sitä, että jotkut hetket ovat ihan vain kuvattomia muistoja varten. Yritän myös välttää sitä, että kulkisin kuin kiinalaisturisti iso tabletti naamatauluni eteen liimattuna, katsoen paikat läpi suoraan ruudulta. Sitävartenhan voisin mieluummin jäädä kotiin ja katsella matkaohjelmia kotisohvaltani käsin.


Myönnän kuitenkin syyllistyneeni ajoittain siihen, että kuvaan saman paikan sekä järkkärillä että puhelimen kameralla jotta saisin kuvan lisättyä nopeasti myös Instagramiin, somenälkääni kun taltutan nykyään lähinnä IG:n kautta. Kuvien instaselailu sopii paljon paremmin salaiseen sivusilmällä puhelimen ruudulla tapahtuvaan toimintaan  (taaperon mielenkiinnon ollessa toisaalla), kuin esimerkiksi Facebookissa käytyjen höpinöiden lueskelu. Tuo kahdella kameralla kuvailu sen puoleen on aika tuskastuttavaa sekä hölmöä puuhaa.


Tällä reissulla huomasin Instagrammailun vieneen jopa voiton itse kameran käytöstä, sillä sen jälkeen kun olin unohtanut kameran "kotiin" Ranskan retken ajaksi, en enää jaksanutkaan pahemmin koko kameraa käyttää. Tuo iso painava möhkäle kun tarvitsee niin paljon enemmän huomiota, että eihän sitä enää siinä lapsen kanniskelun ja perässäjuoksemisen ohella tahdo jaksaa.Onneksi sentään jotain kuvia tuli otettua, mutta viimeisten reissujen kuvailut ovat kyllä saaneet minut tuntemaan itseni aika surkeaksi matkakuvaajaksi. Bloggaillessa se tietenkin harmittaa jälkikäteen paljon enemmän kuin muuten, mutta eiköhän näilläkin kuvilla muutamat jutut vielä kertoilla. Barcelonan osalta turistikuvailut taisivat kylläkin jäädä tähän yhteen kertaan, kierrellessämme juhannuksena ympäri Montjuïcin kukkulaa. 


SHARE:

6 kommenttia

 1. Ja mä olen huomannut ainakin olevani tarpeeksi vanha muistelemaan niitä vanhoja filmikamera-aikoja, kun piti tarkkaan miettiä, mistä kuvia napsii, ettei tuhlannut filmiä... Siksi ei kai vieläkään ihan osaa napsia kuvia "kaikesta", vaikka huonot olisi niin helppo poistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saan koko ajan kuulla C:ltä siitä että mulla kestää ihan liian kauan kuvia ottaessa... rajaan ja säädän toivottoman kauan, ilmeisesti jäänyt myös mulla niiltä filmikamera-ajoilta päälle... ja nyt kun O:n kanssa ei pahemmin ehdi säätelemään niin kuvat onkin välillä vähän sitä sun tätä.. haha.

   Poista
 2. Samaa oon miettiny iteki monesta nappaillessani kuvat samoista maisemista kahella kameralla, että ei siinä mitään järkeä ole. Mutta niin vaan kaikesta on muka pakko saada kuvat kaiken varalta sekä blogia että ig:tä varten.

  Tuo viimeinen kuva on kyllä superkaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, niinpä.. tänään syyllistyin taas kerran tuohon samaan tuplakuvailuun.. ja aina melkeen tuntuu että joku lähistöllä tuijottaa että "onpa tolla älytöntä puuhaa".. :D
   Ja kiitos! Tuo on kyllä superkaunis paikka varsinkin auringonpaisteessa!

   Poista
 3. Ihania kuvia Montjuïcilta. Käytiin siellä just tällä vkolla perheen kanssa, mutta kuljettiin tällä kertaa ihan eri reittejä. Mä kans nykyään klikkailen aina kahdella vempeleellä, vaikka helpommin kyllä sujuu sillon kun herralla on kamera ja mä näprään puhelimen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä pitäis kyllä kierrellä vielä paremmin... eiköhän me kaikesta huolimatta sinne taas ennemmin tai myöhemmin päädytä ;). Ja täytyykin seuraavalla retkellä tai reissulla varmaan jättää kamera C:n vastuulle, se kun väittääkin ottavansa parempia kuvia kuin minä ;).

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig