Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 16. tammikuuta 2014

30+

Nyt se sitten on todellisuutta. Kolmekymppisyys. 

Muistan useampaan otteeseen todenneeni jollekin tuon saman rajapyykin ylittäneelle, että nyt ne elämän parhaat vuodet vasta alkavat. Kaksikymppisenä kun on vielä joihinkin asioihin liian nuori ja neljäkymppisenä taas jo vähän liian vanha. Totta tai ei, niin minä en ainakaan haikaile takaisin niitä levottomia kaksikymppisen vuosia. Siitäkään huolimatta, että välillä peiliä katsoessa tunnenkin itseni kaikkea muuta kuin nuoreksi (tässä taitaa tosin olla osansa jo vuoden kestäneillä huonosti nukutuilla öillä). 

Jos mietin asioita, joita joskus yli vuosikymmen sitten kuvittelin saavuttavani tähän mennessä, niin eipä minulla asiat niin kovin huonosti ole. Olen valmistunut kahteen ammattiin, nähnyt vähän maailmaa, mennyt naimisiin, saanut lapsen ja ennen kaikkea löytänyt sisäisen rauhan. En enää haikaile kaikkea ja kaikkialle, vaan olen onnellinen niistä asioista joita minulla on. Etenkin rakkaudesta. Varsinkin kaikki viimeisten kahden vuoden tapahtumat ovat muuttaneet aika paljon perspektiiviäni. Iso osa omaan napaan tuijottelua on vihdoin karissut pois. 

En tietenkään väitä, etteikö minulla edelleen olisi kaikkia hulluja haaveita ties mistä asioista, jotka tuskin koskaan toteutuvat. Haaveiluhan on ihan tervettä ja pitäähän se oma napa myös pitää puhtaana. On myös asioita, joiden varmasti kuvittelin olevan jo tässä vaiheessa hieman toisin. En ole vieläkään löytänyt paikkaani työelämässä, olen roikkunut kiinni samassa huonossa työsuhteessa vuositolkulla, opiskellut lisää, perustanut yrityksen ja lopulta jättänyt senkin holdille tultuani raskaaksi, saavuttamatta minkäännäköistä taloudellista vakautta. Sen vuoksi myös oma asunto on edelleen vain haave, joka tuntuu vähitellen karkaavan käsistä kokonaan, ellen pian ryhdistäydy. 

Kaikki ei siis ole mennyt putkeen, mutta näistä ja monista muista tekemistäni virheistä huolimatta tunnen eläneeni tarpeeksi hyvin, jottei minun tarvitse enää haikailla takaisin nuoruusvuosiini. On ihan hyvä olla ihan oikeasti aikuinen. Kolmekymppinen. 

Eikä nuo työelämässä saavuttamani asiat myöskään mitään niin huonoja ole, sillä mikäs sen motivoivampaa kuin juuri tänään saamani puhelu eräältä kaimaltani, joka kysyi pääsisikö minulle työharjoitteluun! 

Synttärini siis olivat jo viime perjantaina, eikä niitä vietetty sen suuremmin kuin koskaan ennenkään. En tiedä onko tämä kaikkien alkuvuodesta syntyneiden kiusana, mutta minusta on oikeastaan aina tuntunut, että synttärini ovat vähän kuin joulun ja uuden vuoden krapula. Toisinsanoen kukaan ei oikein ole juhlafiiliksissä. Tällä kertaa tosin päätin että tasavuosien kunniaksi jotain on tehtävä, joten hurautimme Kirkkonummelle Långvikin kylpylä-hotelliin, jotta saisin edes hieman rentoutua. Edit: Sainpas vielä suoritettua blogiarvonnan! Onnetar suosi tällä kertaa Johannaa! Viestiä on lähetetty, toivottavasti saapui perille! Kiitos kaikille osallistujille! :)
SHARE:

30 kommenttia

 1. Paljon onnea! Nyt ne elämän parhaat vuodet vasta alkavat :D. ps. taloudellinen vakauden saavuttaminen työtä tekemällä tai varma työpaikka on nykyään vain illuusio, ja se oma asunto yleensä pankin oma, joten asiasi ovat oikein hienolla tolalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Ja niinpä - hyvin totta, joten ei aihetta huoleen :D.

   Poista
 2. Hurjan isot onnittelut kolmekymppisista, feliz cumple! Mun mielesta sun tilanne kuulostaa oikein hyvalta ja olet varmasti kymmenen vuotta kypsempi kuin kaksikymppisena, vaikkei sita aina muistakaan. Yhdyn myos Hanneen mita tulee noihin taloudellisiin asioihin. Vahan kornisti sanottu, mutta Suomessa ei koskaan ainakaan nalkaan tai kylmaan kuole, tavaranpuutteeseenkin harvemmin :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut,vaikkakin myöhäiset.Ja 30 on hyvä ikä sanoo nimimerkki olispa vielä kolmikymppinen;D

  VastaaPoista
 4. Onnea paljon! Mullakin tuli hetki sitten kolmekymppiä täyteen ja vähän samoja ajatuksia täällä. Eniten ehkä muakin mietityttää toi työelämä, ei rahan takia vaan sen, että pelkään koulutukseni valuvan hukkaan jos en pian löydä sitä paikkaa missä voisin itseäni ja osaamistani toteuttaa. Itseasiassa juuri viimeisimmässä blogini postauksessa pohdiskelin näitä asioita kun tuntuu, että viime aikoina on alannut ahdistamaan vähän turhankin paljon! Ei kai tämä nyt ole sitä kuuluisaa kolmenkympin kriisiä?! Mutta, iloisena eteenpäin ja yritetään nauttia meidän "aikuisuudesta" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SanaRiimu! :) Juu, ihan sama mulla.. mutta tosiaan, nautitaan nyt näistä parhaista vuosista! ;)

   Poista
 5. Paljon onnea ja tervetuloa kolmikymppisten kerhoon! Olen hyvin samoilla linjoilla kanssasi, tämä on hyvä ikä :)

  Ja kiitos vielä arvontavoitosta, ihan mahtava yllätys!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna! :)
   Ja eipä kestä, oli ilo arpoa ylläri! <3

   Poista
 6. Onnea vielä jälkikäteen myös täältä! Musta tuntuu että vasta kolmekymppisenä on tienny kunnolla kuka itse oikein on ja mitä elämältä haluaa! Tervetuloa joukkoon. t. kohta jo 35... IIK!

  VastaaPoista
 7. ¡Feliz cumple! Pääsit nyt meidän kolmekymppisten joukkoon! Ihanalta näyttää nuo synttärikuvat, toivottavasti oli rentouttava reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias Menninkäinen! :) Oli ihan rentouttava, vaikka aika nopeastihan se oleilu siellä valui ohi... mutta kivaa vaihtelua arkeen!!

   Poista
 8. Onneksi olkoon synntäreiden johdosta! Mun mielestä olet kokenut ihania asioita elämässäsi, eikä mitään syytä siis stressailla niistä asioita, joita et ole vielä saavuttanut. Paras ikä on yleensä juuri tämänhetkinen ikä. :)

  VastaaPoista
 9. Paljon paljon synttarionnea! Ja tervetuloa kolmikymppiseksi :) Tuliko muuten se mobile purse perille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sugar!! :) Ja tuli perille, laitoinkin viestiä viimein! ;)

   Poista
 10. Oi, paljon onnea! Ehkä minäkin tämän tekstin luettuani osaan ottaa lähenevän 30 rennommin.. sisäinen rauha kuulostaa hyvältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! Ja rennosti vaan, 30 on hyvä ikä! ;)

   Poista
 11. Lueskelin pitkästä aikaa sun Banana Republic blogia :) Pakko vaan sanoa miten hyviä juttuja siellä olikaan ja vaikka oon ne joskus kaikki lukenu niin jaksaa kyllä lukea uudestaan, aaah! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, Kiitos Krista!! Täytyis varmaan itekin käydä lueskelemassa kun en oikein enää ees muista mitä siellä on! Oot ihana! <3

   Poista
 12. ONNEA ONNEA! Tässä kun on menty kolmatta kymppiä jo jokunen vuosi niin täytyy sanoa että hyvältä tuntuu, eikä kovinkaan paljon aikuisemmalta kuin aikaisemminkaan... Onneksi neljään kymppiin on kuitenkin vielä hetki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu! :) Muistankin että juteltiin silloin kerran näistä ikä-jutuista.. ja että ihan oikeasti unohdin oman ikäni :D... eli eipä sillä iällä taida enää niin hirveästi olla merkitystä, vuosi sinne tai tänne, sama se, kun on hyvä olla!

   Poista
 13. Oikein paljon onnea sulle ja koko perheelle, koska heillä on varmasti maailman paras ja sopivin äiti ja vaimo. <3 Mä odotan omia pyöreitä jo aika kovasti, sillä oon varma, että tästä se tasapainoisuus vaan kasvaa ja oon varma, että parhaat vuodet ovat vielä edessä.

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig