Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kyllästynyt kotipöksyihin

Kuusi kuukautta näyttää olevan rajapyykki monelle asialle. Vastasyntyneestämme onkin yhtäkkiä kasvanut iso vauva, joka tuuppii takapuolensa joka koloon ja löytää syötäväkseen sen yhden ainoan muovikuusesta varisseen muovineulasenkin. Niin on myös uudesta mammasta muovautunut äiti-elämään tottuneempi uusi minä, joka on saanut tarpeekseen monesta asiasta, jotka ennen tuntuivat mukavilta tai luonnollisilta. Tuo välivaihe, jolloin ei aikaa oikein jäänyt muulle kuin vauvan kanniskelulle ja imettämiselle, alkaa vähitellen olla ohi. Siitä kielii myös se, että oma räjähtänyt ulkoinen olemus on alkanut ottaa päähän ihan urakalla. Ensimmäisenä alkoi vaivaamaan se raskausmaha, josta juuri hiljattain mutisin, sen jälkeen alkoi ottaa päähän oma tukka, tai se mitä siitä nyt enää on jäljellä kaiken tämän hiustenlähdön jälkeen (argh! niitä hiuksia on ihan joka paikassa, eikä vähiten O:n suussa) ja nyt viimeisimpänä olen aivan totaalisen tympääntynyt omiin vaatteisiini... tai siihen mitä niistäkään on enää jäljellä. 

Raskausaikana kuljin muutamissa pöksyissä ja kavereilta saaduissa mammapaidoissa ja se oli ihan ok, sillä sehän nyt oli vain väliaikaista. Tämä väliaikainen vaan on venynyt hieman liian pitkälle, sillä yhtään valehtelematta olen kulkenut myös koko loppuvuoden muutamassa (imetys)paidassa, yksissä samoissa (raskaus)farkuissa, leggareissa tai kollareissa sekä kahdessa hupparissa. Kotona olen hiihtänyt lähinnä yöhousuissa ja leveäkauluksisissa aluspaidoissa. Vaateekaappini on tosin tehnyt kuolemaa jo ennen raskaaksi tulemista, sillä puuseppäilyn tuomassa "duunari-Jorman elämässä", josta kirjoittelin jo pari vuotta takaperin, ei oikein ollut aikaa hienohelmailulle. Niinpä kaappini on vähitellen täyttynyt niistä "kotivaate"-nimikkeellä kulkeneista vaatekappaleista, joista löytyy lähes jokaisesta maalitahra. Tässä vähitellen tämän vuoden aikana siivoillessa olenkin hankkiutunut näistä kulahtaneista rytkyistä eroon, jonka jälkeen jäljelle onkin jäänyt enää tällainen kasa:Näissä pinoissa sijaitsee kaikki vaatteeni, lukuunottamatta niitä kahta hupparia, jotka ovat molemmat vauvan "soseuttamina" pyykkikopassa. Näistä kun vielä otin pois kesävaatteet, epämääräiset mekot joita ei voi laskea käyttövaatteiksi, urheiluvaatteet, sekä puserot jotka eivät tällä hetkellä mahdu päälleni isomman rinnanympäryksen vuoksi, jäljelle jäikin jotain niin huikeaa kuin tämä mitätön rykelmä:Jotain on siis tehtävä, tai muuten en kohta voi edes lähteä ovesta ulos. Sen lisäksi, että tarvitsen kipeästi uusia vaatteita, tarvitsen myös erilaisia vaatteita kuin ennen. Vaikka rakastankin istua jalat ristissä kollarit jalassani, on tämä uusi aikuisempi (?) minäni vihdoinkin alkanut kaipaamaan jotain hieman siistimpää... ja ehkä se olisi jo aikakin, sillä äitiyden lisäksi eihän tässä ole enää kuin pari viikkoa aikaa, kun ikänikin alkaa kakkosen sijaan kolmosella! Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, on tämä vaateasia ollut aika kaukana yleisistä puheenaiheistani, vaikka itseäni suhteellisen esteettisenä ihmisenä ja kauniista vaatteista pitävänä tyttönä naisena pidänkin. Niinpä olin aluksi hieman hämmentynyt, kun Espritiltä ottivat minuun yhteyttä (kyllä, luit oikein) ja kertoivat nettisivuistaan... mutta koska asia ei voisi olla itselleni enemmän ajankohtainen, päätin tehdä poikkeuksen ja tarttua juttuun. 

Niinpä selasin läpi Espritin nettisivuja, löytäen jotain aivan mainiota, nimittäin Styling Studion, jonka avulla voi sovitella yhteen erilaisia vaateyhdistelmiä. Koska olen ollut aivan surkea nettishoppailija, en tiedä löytyykö tällainen lähes jokaisesta nettikaupasta, mutta minulle tämä oli ensimmäinen kerta kun vaatteiden nettishoppailu tuntui oikeasti hauskalta puuhalta! Tein yhdistelmiä yhdistelmien perään, jotka ei nyt ehkä olleet loppuun asti harkittuja, mutta aika hyvin sieltä kuitenkin löytyi se oma tyylisuunta. En tosin löytänyt tästä tyyli-koneesta kaikkia uutuuksia, tai esimerkiksi tarpeeksi kenkävaihtoehtoja, mutta yllätyin miten helppoa tämän avulla oli hahmottaa minkä malliset vaatteet tuntuivat itselle mieluisilta. Koska lapsen kanssa kaupoissa kiertäminen varsinkin näin talvella on lähinnä kammottavaa puuhaa, tuli tämä Esprit-keissi itselleni ihan tuplaten sopivaan aikaan, sillä ehkäpä minä vihdoinkin löydän itseni tältä vuosisadalta ja alan tästä rohkaistuneena shoppailla vaatteitani sohvalta käsin kone sylissäni. Ihan ensimmäiseksi tosin klikkaisin ostoskoriini ihan peruskamaa, eli puseron, housut, sekä nahkasaappaat edellisten tilalle, joista kävelin pohjat puhki ympärivuotisella käytölläni... niin ja pipon, koska olen ilmeisesti sotkenut nekin kaikki verstaalla maaliin!
SHARE:

4 kommenttia

 1. En tiennytkään että oot tuossa iässä - hauska sattuma kun sen lisäksi että meillä on melkein samanikäiset vauvat, ollaan hyvinkin samanikäisiä kans (mun synttärit oli marraskuun alussa).

  Ihan ajankohtainen aihe itsellekin... Tää äitiys on sekoittanut pakkaa jonkun verran pukeutumisessa, ja nyt sit uhkaava työhönpaluukin tarkoittaa sitä että vaatekaappi tarvitsisi päivitystä. Pitääkin kokeilla tota palvelua jos sais vaikka ideoita :) Ja saa nähdä jos vaikka itse innostun kirjoittelemaan aiheesta sit kunhan se realisoituu vähän enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heih! Luulin jo vastanneeni sun kommenttiin mutta öhh.. se taisikin jäädä joulun alla kesken... mutta enpä tiennytkään että meidän vauvojen lisäksi ollaan itsekin näin saman ikäisiä! Kiva sattuma! :)
   Ja joo! Kirjoita aiheesta! Ois kiva lukea! Tsemppiä vaatekaapin kanssa! :D Mä oon päättänyt jäädä vähän pitemmäksi aikaa kotiin, maaliskuun lopulla töihin paluu kun tuntuu vähän liian pelottavalta..

   Poista
 2. Kolmas vasemmalta näyttää tosi kivalta ja siistiltä asulta! Voisin itsekin pukeutua moiseen yhtään sen enempiä miettimättä. Pakko varmaan mennä kokeilemaan tuota tyylikonetta.... Apua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No hyvä että joku kelpais sullekin! :) Tuliko testattua vaaterekkiä?

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig