Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 7. marraskuuta 2013

IGTravelThursday: Katalonian katutaidetta

Näin marraskuun pimeinä iltoina, mikäs sen haikeampaa kuin palata ajassa taaksepäin, takaisin lämpimiin elokuun päiviin Katalonian auringossa.


Tuon reissun aikana Instagramissani komeilivat vähän väliä mitä omituisemmat paikalliset katutaideteokset, graffitit. Suhteeni graffiteihin on kaksijakoinen. En voi sietää turhanpäiväistä töhräämistä väärissä paikoissa, kuten oman 2011 vuonna valmistuneen taloyhtiön seinässä, tai lasisessa bussikatoksessa, mutta kun kyse on seinän kokoisista ja värikkäistä kuvista esimerkiksi ränsistyneessä betonimuurissa, on niissä jotain erikoista viehätysvoimaa. 


Ainakin Barcelonan seuduilta näitä valtavan kokoisia graffitiseiniä löytyykin siinä määrin, että ne alkavat vähitellen jopa hieman ahdistaa. Mielenkiintoista olisi kuitenkin kulkea ympäriinsä varta vasten bongaamassa ja kuvaamassa mitä erikoisempia teoksia... Enkä ole ainoa joka on näin ajatellut, sillä esimerkiksi tämä Bombcelona-sivusto keskittyy juurikin Barcelonan graffiteihin.


Näiden kuvien seinät löytyvät aivan Sabadellin keskustasta. Graffititaide näyttääkin soluttautuneen sikäläiseen katukuvaan aivan eri tavalla kuin Suomessa. Vaikka siellä se herättääkin huomioni positiivisesti, en ehkä toivoisi mitään graffiti-invaasiota tänne kotihuudeilleni... mutta siksi onkin kiva nähdä muita maita ja tehdä tällaisiakin pieniä havaintoja matkan varrella. Niin - ja mikäs sen parempaa kuin Instagram, jossa näitä pieniä väripilkkuja maailmalta voi helposti jakaa muidenkin vilkaistavaksi!


Instagram Travel Thursdaysta voit käydä lukemassa lisää täältä
Suomessa järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Running With Wild Horses ja Destination Unknown.

SHARE:

4 kommenttia

 1. Ihan samaa mieltä olen graffiteistä, töhriminen ei ole OK, graffiti "taiteena" taas upeata. Tietenkin on vähän vaikea vetää raja missä menee sen taiteen ja töhrimisen raja... :) Nämä kuvat ainakin olivat upeita ja kiva kun lähdit kamppikseen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on kyllä vähän häilyväinen se raja... ja tämäkin postaus oli roikkunut jo pitkän aikaa, nyt vihdoinkin näyttää olevan taas enemmän intoa ja aikaakin kirjoitella! Täytyy yrittää taas ens torstaina uusiksi ;).

   Poista
 2. Oon täysin samaa mieltä katutaiteesta. Töherrykset pois ja tilalle lisää tälläistä oikeaa taidetta. Ihanaa, kohta mäkin pääsen Barcelonaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Barcelonaan on aina kiva palata... vaikka mä kyllä toivon että seuraavaksi päädytään johonkin ihan muualle :D.

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig