Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 8. elokuuta 2013

Uusi harrastus?

Nyt, kun elämässäni on alkanut uusi vaihe ja arkirutiinit ovat jotain aivan muuta kuin ennen, olen alkanut kaipaamaan myös jotain muuta uutta, kuten uutta urheiluharrastusta, joka toimisi ikäänkuin terapiana tämän vauva-arjen keskellä. Ihan vielä en taida olla valmis lähtemään harrastuksien pariin (iltahuudot ovat vielä toisinaan aika intensiivisiä, vaikka toivoa on että koliikkivaihe olisi jo helpottamassa), mutta kieltämättä kroppani huutaa liikuntaa!


Kaikista helpointa olisi vain alkaa taas lenkkeilemään, pyöräilemään ja uimaan, sitä samaa triatlonia joka on aina kuulunut harrastuksiini, mutta nyt kaipaisin jotain uutta ja haasteellisempaa, jotain joka olisi ehkä hieman vuorovaikutteisempaa kuin kyseiset yksilölajit. Kuntosalilla käynti olisi myös ihan ok, mutta sekin on ainakin yksin niin pirun tylsää, että helposti sitä vaan jää kotiin jumittamaan jumppakassi lattialla... Jalkapallo, capoeira ja tanssi on jo koettu, eikä niistä mistään tainnut olla minun lajeikseni, mutta olisihan niitä vaikka mitä, kunhan vain uskaltaisi ja saisi aikaiseksi. Olisi kiva löytää joku juttu, jonka tämmöinen ruostunut muka-urheilija voisi vielä tässä iässä aloittaa ja päästä silti niinkin syvälle että siitä voisi tulla ihan vakituisesti osa elämää... mutta mikä? Itsepuolustusta tai kenties miekkailua? Löytyykö sieltä joku jonkun ehkä hieman erikoisemman lajin harrastaja? Suositteluja otetaan vastaan! 
SHARE:

17 kommenttia

 1. Ei ehka kannata viela kokonaan hylata tanssia, koska sita on niin monenlaista ja opettajiakin kaikenlaisia. Muhun ei ainakaan iskenyt esim. napatanssi, mutta helpot lattarit (liian vaikeet saa tuntemaan itsensa mammutiksi) ja afrotanssi teki hyvaa mielelle ja keholle ja niissa on myos vuorovaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä kyllä edelleen rakastan lattaritansseja ja noh, kaikkia tansseja oikeastaan, mutta minusta ei kuitenkaan ole yksin tanssijaksi ja kun C:tä ei tanssilattialle saa muuta kuin omissa häissä ja humalassa, joita kumpaakin tapahtuu hyvin hyvin harvoin, niin minulta on valitettavasti kadonnut into tanssitunteihin. Viime vuonna oli tarkoitus mennä salsatunneille omia häitä varten, mutta loppujen lopuksi minä kävin yksin salsaamassa... ja se nyt vaan on vähän tylsää tanssia jonkun random-äijän kanssa jossain tunneilla. Juhlissa ehkä eri asia.. Afrotanssia oon kokeillut myös.

   Poista
 2. Roller derby on upea laji (hehe tietenkin omaa (vanhaa) lajia pitaa mainostaa), mutta se on Suomessa viela aika aluillaan, eli liigoja on vaikea loytaa. Helsingista ainakin loytyy, jos jaksaa sinne asti harjoituksiin ajella :)

  Crossfit on taalla hyvin suosittua. Haluaisin itsekin sita kokeilla, mutta jasenyydet saleille jotka sita tarjoavat on alyttoman kalliita. Nayttaisi myos silta, etta hinnat on korkeat myos Suomessa.. esim. "CrossFit Central Helsinki" pyytaa 300€ kolmelta kuukaudelta. Huh!

  Etta niin. Mun suosikkilajit on vahan huonoja ehdotella kenellekaan, haha. Jokin itsepuolustuslaji saattaisi olla hyva, silla ne eivat ole yleensa liian kalliita ja kursseja/seuroja loytyy useita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuota roller derbyä olenkin miettinyt, niin kuin varmaan kommentoinkin silloin aikoinaan sun blogissa, mutta loppujen lopuksi tulin siihen päätökseen että se on ehkä hieman liian tapaturma-altista ja intensiivistä mun makuuni. Luulen, että mulla ei ehkä hirveen hyvin synkkaisi lajin hc-harrastajien kanssa.. tai en tiedä, mutta siltä tuntuu...
   Tuo crossfit on kyllä mulle vielä aika tuntematon juttu, mutta se tuntuu jotenkin tylsältä.. mutta täytyy ehkä perehtyä paremmin.

   Poista
 3. Komppaan Irinaa, sillä yhtään huono opettaja voi pilata uuden lajin heti alkuun tanssissa. Salsa hyvän opettajan johdolla on helpohkoa ja hauskaa, kunhan antaa itselleen armoa. Jouduin pakottamaan itseni tunneille ensimmäisen kuukauden tai kaksi, mutta lopulta se alkoi sujua ja nyt en voisi kuvitella eläväni ilman lattarirytmejä :) Joogan uudelleen lämmittely harrastukseksi ohjatussa muodossa on itselläni syksyn ohjelmalistalla. Ihan alkeiskurssilta ajattelin mennä taas aloittamaan, että saa liikeradat varmasti taas oikeanlaisiksi. Ja onhan noita tosiaan vaikka mitä lajeja ja kursseja syksy pullollaan :D -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon itseasiassa tykännyt aina opettajista, vaikka pari onkin ollut ehkä hieman liian innokkaita hinkkaamaan reiteä reittä vasten, hahah, mutta oon aina inhonnut sitä random-jurojukkien kanssa tanssimista... Dommarissa oli vähän eri kun tyypit joiden kanssa tanssi, osasi hommansa niin hyvin ettei tarvinnut ku pysyä jalat höllinä niin toinen vei.. mutta loppujen lopuksi mä oon kyllä liian tönkkö tanssijaksi. Tarttisin ihan yksityistunteja varmaan ainakin vuoden verran että mun tanssista sais hyvän näköistä.. :D
   Joogaamaan oon aina halunnut mennä, mutta en vaan jotenkin oo saanut aikaiseksi ainakaan yksin. Minne oot menossa kurssille?

   Poista
  2. Ah, siksi mä jorailenkin soolona, niin saa olla ihan oma tönkkö itsensä ja keskittyä sen kehittämiseen. Eikä tarvii miettiä muiden reisiä :D Joogahommia kelasin et voisin kokeilla sellaisessa kuin Moola. Niillä on Punavuoressa yks sali ja toinen keskustan sali avataan tässä kuussa Eerikinkadulle. Sinne mukaan vaan! Niil on nyt tarjouskin tän viikon voimassa, jossa saa alkeiskurssin ja 5 krt kortin hintaan 65€. -Milla

   Poista
 4. Miekkailu on mahtavan monipuolinen laji, jossa varmasti hyödynnät tanssitaustaasi. Se vaatii tekniikkaa, taktiikkaa, taitoa ja kuntoa. Se on kamppailua ilman väkivaltaa.

  Lisää miekkailusta voi lukea täältä:

  http://www.fencing.fi/main/index.php?id=80

  Alkeiskursseja alkaa syksyllä monessa paikkaa, niitä löytyy täältä:

  http://www.miekkailu.fi/foorumi/viewforum.php?f=5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon näistä vinkeistä! Tää miekkailu on nyt oikeasti alkanut kiinnostamaan ja oon melkein ilmoittautumassa, mutta vielä vaan mietin että ehdinkö Helsingin puolelle tunneille joka viikko....

   Poista
 5. Onko kulmilla seinäkiipeilysalia? Se on koukuttavaa. Miekkailu tosiaan on hieno laji, mutta minulta se jäi valitettavasti siihen, etten kestänyt miekanpistoja. Se ihan oikeasti sattui, vaikka päällä oli millaista suojausta. Myönnän että olen herkkähipiäinen ja heti itken, kun vähänkin sattuu. Kamppailulajit eivät siis minulle sovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh.. sitäpä tuo Carloskin sanoi että se miekkailu sattuu, mutta katsotaan, pitäisi silti varmaan uskaltautua edes kokeilemaan! Seinäkiipeilyä olen myös kokeillut ja se on ihan jees, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi inspiroivaa kai...

   Poista
 6. Miekkailu muuten on ihan älyttömän hauskaa! :) Mä harrastin sitä aikani, mutta se jäi ajanpuutteessa. Seinäkiipeily on kans kivaa, tosin kivempaa sit kun pääsee sitä harrastamaan ulkoilmaan kallioille. Tekis itsekin alkaa taas liikkumaan, nyt kun toi kävelykin alkaa pikkuhiljaa tuntumaan normaalilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siekin oot tykännyt!! Ja hyvä että liikkuminen alkaa tuntua normaalilta.. mäkin kyllä vielä vähän pelkään että paikat hajoaa jos nyt jo lähden urheilemaan, mutta kaipa sitä pitää vaan liikkeelle lähteä!

   Poista
 7. Huomaan että ihana vauva teille syntynyt minun blogitaukoilun aikana, onnea! :)

  VastaaPoista
 8. Noniin, eipä tämmöistä postausta voi ohittaa mainostamatta omaa lajia! Taekwon-Do on tietysti tosi mielenkiintoinen ja vähintään maailman paras laji, jonka voi alottaa ihan minkä ikäisenä ja kuntoisena vaan! Ja monipuolisuuttakin löytyy, jalka alkaa nousta, kropan hallinta paranee ja parasta on tietysti se kun pääsee purkamaan turhautumisiaan siihen, että muksii muita treenikavereita. :D

  Espoon seurassa on hyvä porukka ja loistava taso, ja kurssitki on tietysti sopivasti alkamassa. Niin, ja siellä on ainakin yks pienen lapsen äiti reenaamassa! Lisätietoa löytyy http://www.teamespoo.com. Sillon ku minä aloitin lajin, painelin peruskurssille suoraan sohvanpohjalta, eikä mulla ollu sillon minkäänlaista peruskuntoa. Hyvin on kuitenki menny, joten ei paineita sen suhteen!

  Sori tästä mainoksesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Otan tän harkintaan! En oo vieläkään päättänyt mitään ja alkaa tulla kiire... saa nähdä jääkö aloittaminen ens vuoden puolelle :/

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig