Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Ruokaa matkan varrelta

Sekä Archie Gone Lebanon-Inka että Destination Unknown-Satu heittivät minua haasteella, joka yhdistää hauskasti ruoan ja matkailun. Molemmilla oli kivoja kysymyksiä, joten päätin vastata molempiin. Sen lisäksi minun tulisi pistää kysymyksiä eteenpäin 11 kappaletta. Ajattelin, että tästä tulisi yhdellä kertaa liian pitkä urakka, joten tässäpä ensin vastaukseni Inkan kysymyksiin.

1. Mikä on herkullisin reissuihin liittyvä ruokamuistosi? Entä mikä kamalin?

Herkullisin: Chicago O'Haren laitamilla olevan Holiday Inn-hotellin ravintolan hot wingsit. Hot!! Aivan kammottava jet lag päällä parin päivän lentokenttäseilailujen vuoksi ja sairas nälkä. Kello oli jo ties mitä, mutta hotlan ravintolasta sai safkat huoneeseen. Ne jäi kyllä ikuisesti mieleen. Minä ja kaveri istuttiin sängyllä sormet kastikkeessa sillä välin kun Carlos nukkui vieressä kuumettaan pois...  

Kamalin: Tästä olen varmasti kertonut jo useampaan otteeseen: Dominikaanisen tasavallan Naguassa tietämättäni syöty uhanalainen karettikilpikonna!! Olin niin vihainen ja hämmentynyt kun sain tietää ettei se ollutkaan kanaa. En edelleenkään myöskään ymmärrä mitä kaverini vanhempien päässä liikkui (tai liikkuu) tarjotessaan kilpikonnaa ja vieläpä uhanalaista sellaista illalliseksi! 

2. Olet uudessa maassa ja menet ruokakauppaan. Piipahdatko kaupassa vain pikaisesti noutamassa ne asiat mitä tarvitset, vai kuluuko kauppareissuun tuntitolkulla sinun ihmetellessäsi ruokakaupan hyllyistä löytyviä eksoottisia asioita?

Rakastan käydä ruokakaupoissa ulkomailla! Jään aina tutkimaan hyllyrivistöjä ja ostan kaikkea kummaa kamaa mitä en kotona ikinä ostaisi. Esimerkiksi Pariisin työharjottelun aikana kävimme poikien kanssa kulman Carrefourissa lähes joka päivä tutkimassa hyllyjä ja ihmettelemässä mitä kaikkea jännää sieltä löytyi... hyvännäköisten kassatyttöjen lisäksi... Aikaa kului ehkä turhankin paljon pelkkiin kauppareissuihin ja erilaisten hummus- ja guacamolepurkkien sekä viinirivistöjen ja suihkusaippuoiden tutkimiseen. Nuo kauppareissut ovat jääneet hyvin elävästi mieleen (ja kassatytöt ovat varmasti tyytyväisiä että ne idiootit turistipojat lähtivät kotiinsa).

3. Mikä on yleisin piknik-evääsi ulkomailla? Eroaako se siitä, mitä syöt Suomi-piknikeillä?

Ensin ajattelin etten varmaan koskaan ole ollut piknikillä ulkomailla, mutta kun paremmin asiaa mietin, niin kai se lasketaan piknikiksi kun matkalla puistoon käy hakemassa safkat jostain mukaan? Eikä se itseasiassa paljoa Suomi-piknikeistä eroa, ne kun on minun tapauksessani lähes aina tällaisia ex-tempore-juttuja. Jos kaupasta jotain haetaan, niin mansikoita ja suklaata, missä tahansa!

Vienan ranskalaisia ja toasteja Sabadellin puistossa 


Subia Tynemouthin rannalla


4. Pysytkö reissussa ruoka-asioissa tutuissa jutuissa vai nappaatko ensimmäisenä ruokalistalta paikallisen erikoisuuden?

En valitse ruokalistalta sellaista mistä en tiedä mitä se sisältää. Jos joku selittää ensin mistä tuo paikallinen erikoisuus koostuu ja se houkuttelee, niin kyllä kiitos, muutoin pysyttelen tutuissa jutuissa.

5. Muuttuuko ruokailusi reissatessa? Miten?

Kyllä. Paljon ravintolaruokaa sieltä halvimmasta päästä. Ihan liikaa pizzaa.


Pizzalla Juan Doliossa

6. Onko tapanasi ostaa ruokatuliaisia? Jos on, niin mitä haalaat useimmin mukanasi kotiin saakka?

En kovin paljoa. Espanjasta ostan suklaa-turrónia ja Dominikaanisesta plataanisipsejä... muutoin välttelen ruoka-aineiden pakkaamista laukkuuni. Makkaroiden ja juustojen roudaamisen jätän suosiolla muille :D. 

7. Ostatko lennolle matkaevästä? Mitä se useimmiten on?

Todella harvoin. Jos, niin ehkä jotain karkkia. Pitäisi ehkä, koska useamman kerran olen tuskaillut nälkääni koneessa mutten silti ole viitsinyt ostaa kalliita lentokonevälipaloja... Tai sitten olen ostanut ja tuskaillut jälkikäteen kun maksoi paljon eikä edes nälkä mennyt.

8. Onko joissakin tietyissä maissa jotain ruokajuttuja, mitä sinun on ehdottomasti pakko saada joka kerta ko. maassa vieraillessasi? Mitä ne ovat?

Juu. Tämä on ehkä vähän nolo, mutta olen aivan koukussa Taco Belliin. Olen jo monta kertaa rynnännyt heti Santo Domingoon saavuttuani ostamaan näitä jenkkiversioita tacoista ja chalupoista. Mmmm... 

9. Kuinka suuressa arvossa ruoka on reissubudjetissasi, yritätkö päästä matkan aikana mahdollisimman vähillä ruokakuluilla vai onko ruoka semmoinen asia, mistä ei reissun päällä pihistellä?

Budjetti on oikeastaan aina niin pieni, että lähes aina on päädytty niihin halpoihin paikkoihin... Toki matkustaessa pitää nauttiakin ja monesti on tullut vedettyä överiksi, mutta lähinnä määrän eikä laadun suhteen. Eli eipä sitä ole siis tullut nälässäkään kuljettua. Siitä menisi vaan matka pilalle. 

10. Onko reissulla tullut vastaan jotain ruokaa, mikä on ollut niin herkullista että se on löytänyt tiesi myös kotikokkailuihin? Mitä se oli?

No, minä en pahemmin kokkaile, mutta Carlos on kyllä laajentanut menuaan monilla jutuilla joita on syöty alunperin muualla. Esimerkiksi Espanjan matkoilta on jäänyt tavaksi ostaa täällä kotonakin serrano-kinkkua sekä fuet-makkaraa. Minä en tosin ole niitä pahemmin viime aikoina syönyt, mutta niitä löytyy lähes aina keittiöstä...

11. Suosittele ruokapaikkaa jostain päin maailmaa, mikä on ollut suosikkisi?

Suosikkina tuli ensimmäisenä mieleen Santo Domingosta lentokentän suuntaan mentäessä löytyvän Boca Chica-nimisen rannan kupeesta löytyvä Boca Marina. Sikäläisille kunnon ökymesta, eurobudjetilla ehkä onnistuu. Ruokailun ja rantailun yhdistelmä. 

Barcelonan seudulla taas tykkään käydä vetämässä kunnon rasva-annoksen Vienassa

SHARE:

7 kommenttia

 1. Pakko myöntää et Taco Bell kuuluu myös mun must have listalle! Hauska lukea jonkun muun vastauksia kun itekin vastasi samoinin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No hyvä etten oo ainoa. Ja tosiaan, oli kiva lukea sun vastauksia myös!

   Poista
 2. Taco bell oli kyllä yllätys! :) Järkytys oli toi kilppari!! Whooooot!?!?!? Miltä se ees...maistui (jos kehtaa kysyä)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah.. juuh...

   Ja tosiaan, järkky toi kilppari-juttu... Se maistui kanalta, ainakin kun siinä oli jotain kastiketta :´(

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ne oli kyl parhaimmat hot wingsit mitä oon ikinä syönyt! :D

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig