Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Lisää ruokamuistoja

Tässäpä vielä vastaukset Satun tekemiin reissuruokakysymyksiin, sekä kysymyksiä muille matkailijoille:

1
. Mitä tarjoat (tai tarjoaisit) ulkomaalaisille vierailijoille jotka tulevat käymään Suomessa?

Riippuu tietenkin hieman vierailijoista, mutta listan kärkipäässä ovat kyllä lohi ja poro, tietenkin kera perunoiden ja muiden lisukkeiden. 

2Mitkä ovat kotipaikkakuntasi ”etniset” (=ei-suomalaiset) lempiravintolat? 

Hmmm. Aika paha! Kotipaikkakuntani on nyt taas toistamiseen Espoo, mutta en kyllä muista käyneeni täällä yhdessäkään etnisessä ravintolassa (tai missään ei-etnisessäkään), jota voisin kutsua lempiravintolakseni. Suurin osa aktiviteeteista kun tapahtuu edelleen Helsingissä. Tosin eipä minulla taida Helsingissäkään olla lempiravintolaa, mutta lempiruokaani on muunmuassa meksikolainen, joten vastaan että Patrona ja Cholo. Näitä taas en voi oikeasti kutsua lempiravintoloikseni, koska olen käynyt vain pari kertaa. Choloon, tai paremminkin entisellä nimellä Cafe de Nopaliin, yritimme vähän väliä mennä, mutta tyypeillä oli tapana pitää puljua kiinni aika ahkeraan... ruoka on kuitenkin ollut hyvää!

3. Paras ruokamuisto maailmalta?

Yksi parhaimmista ruokamuistoista liittyy Antalyaan ja siellä ostettuihin jälkkäreihin. C on aika kova pullahirmu, joten leipomossa tuli käytyä joka päivä. Baklavat ja muut leivokset vedettiin sitten nassuihin läheisessä puistossa, josta oli huikeat näkymät merelle. 


4. Minne ET haluaisi matkustaa ruuan perässä?

Kiinaan. Tai Etelä-Koreaan. Syön kyllä kiinalaista aina kun muut haluavat, mutta jos itse saan päättää niin ei kiitos. Sekä kiinalainen että korealainen ruoka stinkkaa jotenkin niin epämiellyttävälle että minun ei vaan ikinä tee mieli. 

5. Tuotko matkoiltasi tuliaisina ruokaan liittyviä asioita/esineitä ja jos kyllä niin mitä?

Esineitä olen tuonut useampiakin. Esimerkiksi espressokeittimen, kattilan (caldero!) ja morttelin (pilón). 


6. Mikä maa tai maanosa on ”henkinen kotisi” mitä tulee ruokaan?

No kun kerran maanosan saa valita niin kyllä se taitaa olla P-Amerikka... siellä saa sekä nachoja että niitä hot wingsejä! 


7. Mikä on omituisin ruoka mitä olet syönyt?

Jotten joutuisi toistamaan sitä edellisissä vastauksissa kertomaani kauhutarinaa, vastaan tällä kertaa omituisuuden numero 2: ranskalainen kouluruoka! Hyi järkytys mitä ihmettä meille tarjottiin kun yhtenä päivänä söimme työharjoittelukavereitten kanssa paikallisen koulun opettajien ruokalassa! Oli siinä vaikeuksia pitää naama peruslukemilla etteivät sikäläiset opettajat olisi saaneet meistä huonoa vaikutelmaa. En edes tiedä mitä ne kyseiset lähes valkoiset makkaran näköiset mötikät sisälsivät, mutta se, sekä lautasellinen pinaattia (inhoan pinaattia) jättivät ikuisen särön minun ja ranskalaisen ruoan välille. Onneksi ne sai sentään huuhdottua punaviinillä kurkusta alas! :D

8. Kun matkustat, päätätkö jo etukäteen ainakin muutaman ravintolan missä haluat syödä, vai etsitkö ruokalat paikan päällä fiilispohjalta?

Paikan päällä fiilispohjalta. Jotten jättäisi huonoa vaikutelmaa ranskalaisista, mainittakoon että parhautta on kulkea Pariisin kujilla ja poiketa syömään mitä erilaisempiin ravintoloihin! Helposti siinä tosin käy niin, että ruoka on kaikkea muuta kuin ranskalaista. Erityisesti mieleeni on jäänyt yksi libanonilainen ravintola, sekä eräs italialainen, jossa palvelu oli niin mainiota ja ruoka hyvää, että olen yrittänyt löytää paikkaa Googlemapsin avulla uudestaan, siinä onnistumatta. Jatkossa pitäisi muistaa ottaa kuva ruoan sijaan ravintolan nimestä... 


9. Kokkaillaanko kotikeittiössäsi herkkuja joita olet alunperin maistanut ulkomailla?

Kyllä. Ottaen huomioon että kokki on ulkomaalainen, on kokkailut ehkä enemmän jotain muuta kuin makaronilaatikkoa. Sen sijaan meillä syötiin hiljattain esimerkiksi maissilaatikkoa. 

10. Oletko ollut ruuanlaittokurssilla ulkomailla, ja jos kyllä, missä, minkälaisella kurssilla ja lähtisitkö uudelleen? Tai minne haluaisit lähteä?

En ole ollut millään ruokaan liittyvällä kurssilla (ellei yläasteen kotitalouskurssia lasketa), mutta pitäisi varmasti mennä. Minä en oikein osaa laittaa rakkautta siihen ruoan valmistamiseen ja siksi kai sapuskani ovat vähän turhan usein pahoja tai mauttomia. Voisin kyllä lähteä ruokakurssille vaikka Italiaan. 

11. Mikä on suurin ravintola- tai ruokamoka jonka olet kokenut ulkomailla?

Tässäpä vähän erilainen moka, sillä mokaaja oli itse ravintoloitsija enkä minä. Olimme kavereiden kanssa muistaakseni Barcelonan Barceloneta-alueella jossain pienessä kebab-paikassa, jossa kasvissyöjäkaverini päätti tilata salaatin. Salaatti olisi muuten kai ollut ihan syötävä, mutta kas kummaa, tomaattien joukosta löytyikin euron kolikko! Hieman oli omistaja nolona, mutta meille tuosta tapauksesta jäi oikeastaan vaan huvittava muisto. Nauroimme tapahtuneelle niin paljon, että kaverini sai reissun ajaksi nimeensäkin etuliitteen "eurosalaatti". 

Tässä vielä omat kysymykseni, jotka lähtevät seuraaville matkalaisille: 1. Mitä vastaat, kun ulkomailla sinulta kysytään, että millaista on suomalainen ruoka? 
2. Missä maassa / paikassa on ollut mielestäsi omituisinta ruokaa? 
3. Entä mikä paikka on jäänyt erityisesti mieleen hyvän ruokansa vuoksi? 
4. Uskaltaudutko syömään epämääräisissäkin paikoissa hyvien ruokakokemuksien vuoksi vai pysyttäydytkö ns. varmemmissa paikoissa senkin uhalla, että jäljelle jää joku tylsä kansainvälinen pikaruoka?
5. Oletko matkustanut jonnekin vartavasten hyvän ruoan ja juoman perässä?
6. Mitä ulkomaisia ruokia kaipaat Suomessa olessa? 
7. Jos saisit tuoda Suomeen jonkun ulkomaisen ketjuravintolan, mikä se olisi? 
8. Missä maassa olet syönyt parhaimmat jälkiruoat? 
9. Mikä on mielestäsi Euroopan paras ruokamaa? 
10. Mihin maahan mieluiten lähtisit ruokamatkalle, Intiaan, Japaniin, Argentiinaan, Peruun vai Yhdysvaltoihin? 
11. Mikä on suurin ravintola- tai ruokamoka jonka olet kokenut ulkomailla? (Satulta kopioitu, sillä tämän haluan ehdottomasti kuulla!)


SHARE:

12 kommenttia

 1. Haha, tama on kylla hauska haaste! Ainut ongelma on etta nyt kylla tuli nalka tata lukiessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ai tuliko? Mä kun aattelin että mun vastaukset ei oo mitään herkullisia :D. Ja nyt sun vastauksia lukemaan (tai ainakin tuossa sivupalkissa näkyvä otsikko viittaisi siihen että oot ehtinyt ottaa haasteen vastaan, jee)!

   Poista
 2. Hauskoja juttuja, kiitos haasteesta. Tuli tosta kolikkosalaatista mieleen meidän parin viikon takainen tapasreissu. Sangriakannusta löytyi muutama metallinen kaljapullon korkki. Tajusin ennen kuin ruvettiin laseihin kaatamaan, että tää nyt ei varmaan kuulu juokkoon. Siellä ne lillui pohjassa hedelmien ja jääpalojen seassa :D Saatiin onneksi nopeasti (toivottavasti) uusi kannu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho!! Noi toi on kyllä ainakin yhtä ällöä... Yrh! Onneksi huomasit!! Meille se ukko nolona selitti että sillä oli ollut kolikoita rintataskussa ja se oli ilmeisesti kyyristynyt liikaa salaattia tehdessään.. hah.. :S

   Poista
 3. En tiedä oletko koskaan käynyt Kiinassa, mutta olen kuullut että nämä "kiinalaiset" ravintolat mitä pitkin maailmaa löytyy, vastaavat melko vähän sitä autenttista kiinalaista ruokaa jota löytyy paikan päältä :) Vaikea tietenkään mennä sanomaan, onko se aito paikallinen ruoka yhtään sen herkullisempaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin oon kuullutmyös... mulla tosin se vastenmielisyys liittyy enemmänkin siihen tuoksuun kuin itse makuun, sillä monesti se kiinalainen - se epäaito sellainenkin - on ollut ihan hyvää, mutta olisi kyllä hienoa joskus oikeesti päästä Kiinaan maistamaan ja haistamaan :D

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Vastaan tuohon kunhan kotiudun taas sinne kuumuuteen puolentoista viikon kuluttua (nyt olen Suomessa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan vastauksiasi!! :) Ja voih! Olisi ollut kiva törmätä, huomasinkin että olet liikuskellut Helsingissä...

   Poista
 5. Hauska oli lukea ja kiitos haasteesta. Vähän olinkin salaa jo toivonut, että saan tän joltakin.. ruoka on lähellä sydäntä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! Ehdinkin jo lukea vastaukset, niitä oli myöskin kiva lukea!! :)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig