Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Jälkeenjäänyt shoppailija

Tuntuu että nykyään kaikki ostavat suurimman osan vaatteista, kosmetiikasta, elektroniikasta, tai mistä tahansa tavaroista netistä. Toki meidänkin talouteen on ilmestynyt postin kautta sitä sun tätä, kovalevyistä proteiinijauheeseen. Silti minä taidan olla kovin jälkeenjäänyt tällä nettishoppailun saralla.

En ole ikinä ostanut netistä vaatteita tai kenkiä, enkä koskaan ole joutunut miettimään mitään tullimaksuja tai veroja. Kavereiden puheiden perusteella esimerkiksi kosmetiikkaa kannattaisi kuitenkin ostaa nettikauppojen kautta, joten olen jo jonkin aikaa miettinyt että pitäisikö minunkin vaivautua perehtymään asiaan hieman tarkemmin. Periaatteessa tykkään paljon enemmän käydä ostamassa tarvitsemani tuotteet suoraan liikkeestä sillä hetkellä kun niitä tarvitsen, kuin miettiä etukäteen mitä tulen tarvitsemaan, miten paljon kannattaa kerralla ostaa ja sitten vielä raahautua postiin niitä hakemaan.

Nyt kun olen liikkunut entistä vähemmän keskustassa (siis siellä Helsingin keskustassa), enkä kulje tuttujen liikkeiden ohitse niin usein, että voisin matkan varrella käydä nappaamassa mukaani esimerkiksi uuden kasvovoiteen, olen tullut siihen tilanteeseen, että yhtäkkiä tarvitsenkin akuutisti montaa eri juttua, joiden takia pitää lähteä kiireisesti jonnekin shoppailemaan. Tällaiset pakkoretket ostosapajille vaan tahtovat tulla niin kalliiksi, että taas palaa mieleen se sama kysymys: miksen tehnyt tilausta jostain nettikaupasta?

Näin kävi toistamiseen viime perjantaina. Tällä kertaa ongelmana oli myös se, etten löytänyt kaikkia aiemmin käyttämiäni tuotteita, vaan jouduin soveltamaan ja ostamaan jotain uutta sekä kalliimpaa tilalle.   Ostin kasvovoidetta ja puhdistusainetta, deodoranttia sekä vitamiineja. Yhteissumma näille oli 77,80 euroa. Kaikki on toki relatiivista. Toiset ostavat kasvovoidetta joka yksistään maksaa 50 euroa, mutta minulla nyt ei ole varaa sellaisiin, joten tuo melkein 80 euroa neljästä tuotteestakin kuulostaa järkyttävältä summalta.

Näistä kaikki muut paitsi nuo vitamiinit ovat itselleni uusia tuotteita. Yleensä ostan Laveran kasvotuotteita, koska olen todennut niissä olevan hyvän hinta-laatu suhteen. Isosta Omenasta ei niitä kuitenkaan löytynyt, joten päädyin ostamaan sekä Kiehl'siltä että Body Shopista niitä ainoita löytämiäni Ecocert-tuotteita.
Päätin siis ottaa selvää, mitä ostokseni olisivat tulleet maksamaan, jos olisin ostanut ne esimerkiksi iHerbin kautta. No, ei sielläkään tietenkään ollut kaikkia samoja kamoja, mutta vaihtoehtoisten tuotteiden kanssa sain summaksi postikuluineen 49,34 euroa, josta postikulujen osuus on 4 dollaria. Tämä summa siis menee käsittääkseni tullirajan yli alv-maksujen osuudelta, jolloin summaan pitää lisätä myös alvia 14% lisäravinteiden ostalta ja muilta 24%. Loppusumma? En jaksanut edes laskea.

Olisiko siis parempi lennättää tuotteita parin kappaleen paketeissa rapakon toiselta puolelta säästääkseen rahaa ja ravata hakemassa niitä yksitellen postista, ostaa iso määrä kerralla ja hoitaa erikseen tullimaksut vai ostaa vain suoraan kaupasta? Tai vaihtoehtoisesti jostain EU:n sisällä toimivasta nettikaupasta, (mistä?)?

Tässä vielä hieman vertailua tuotteiden hinnoista jenkkiläinen nettikauppa vs. kauppa Suomessa:

Prenatal Nutrients 60 tablettia Life (Iso Omena) veroton hinta 11,14 euroa
Prenatal Nutrients 240 tablettia iHerb veroton hinta 15,08 euroa

Weleda Citrus Deodorant 100 ml Life (Iso Omena) veroton hinta 13,06 euroa
Weleda Citrus Deodorant 100 ml iHerb veroton hinta 8,27 euroa


Tästä viimeisestä joku voi ehkä ihmetellä, että miksi ihmeessä ostan dödöä joka maksaa (alveineen) 16, 20 euroa, kun parilla eurollakin saisi tehokkaan dödön supermarketista, mutta teen edelleen vertailua alumiinittomista deodoranteista, enkä vieläkään ole löytänyt voittajaa (normidödöistä saan kivuliaita reaktioita, joten yritän pysyttäytyä niistä erossa)... mutta siitä ehkä sitten joskus lisää kun pääsen johonkin lopputulokseen.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Mielenkiintoista. Mä pystyn käyttämään vain Biothermin deodoranttia, koska kaikista muista kokeilemistani tuotteista kainalot ärtyy. Pitääkin kysyä sulta suosituksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa! Enpä tiennytkään että kärsit samasta ongelmasta.. No, mä oon tosiaan testannut hyvin monta, eli tästä voidaan keskustella tarkemmin ;).

   Poista
 2. Minäkin saan ihottumaa normidödöistä ja olen jo muutaman vuoden käyttänyt mineraalikividödöä,johon olen tyytyväinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuo mineraalikivi yksistään ei riitä.. Oonkin sitten joskus käyttänyt sitä plus jotain muuta puolihyvää ja yhdessä ne on toimineet ainakin vähän paremmin, hah... C:lle nuo kivet näyttää toimivan myös.

   Poista
 3. Täällä toinen joka tunnustaa, ettei vaan tule ostaneeksi juuri koskaan netistä, vaikka halvemmaksi tulisi. Meikäläiselle puolet ostamisen ilosta tulee siitä, että saan hypistellä tuotteita ja kantaa ne kotiin kauniisti pakattuna ihanassa kassissa. Hullua myönnetään.... -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle se on varsinkin vaatteiden suhteen näin. Haluan hypistellä ja koittaa niitä ennen kuin teen mitään päätöksiä! Suunnattoman rasittavaa olisi se jos niitä joutuisi sitten palauttelemaan...

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig