Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Suomivieraista ja ensi kesän erikoisesta esikoistilanteesta (+ kuvavinkkejä turistikierroksille)

Nyt seuraa liikaa tekstiä ja ihan liikaa kuvia. Sori! :DNäiden neljän vuoden aikana, jotka olemme ehtineet Suomessa asustaa, olemme saaneet tehdä useammat turistikierrokset pitkin Helsinkiä ja lähiseutua. Vieraiden "ulkoiluttaminen" on mielestäni todella antoisaa puuhaa, mutta samalla myös vähän rankkaa. Minä kun niin haluaisin, että vieraani todella viihtyisivät ja pitäisivät näkemästään, joten vaatiihan se myös suunnittelua ja väkisin myöskin normaalia päivärutiinia enemmän rahaa, jotta vierailusta tulisi mahdollisimman hauska ja mielenkiintoinen. Siihen kun lisää sen, että vieraat tietenkin punkkaavat omassa kodissa, niin johan siinä on tekemistä ruokailujen järjestämisessä ja siisteyden ylläpitämisessäkin. Varsinkin, kun vieraat tuppaavat tulemaan sellaiseen aikaan, kun itsellä ei juuri lomaa ole.


Hengailua merenrannalla ilta-auringossa piknikkeillenToki on erityyppisiä vierailijoita. Toiset ovat kokeneita maailmanmatkaajia tai jo toistamiseen näillä seuduilla vierailevia, kun taas toiset ovat ensimmäistä kertaa tällä puolen palloa. Jokainen on kuitenkin omalla tavallaan haastava vieras.

Peruskierroksella Mannerheimintien varrella. Kiasma, Eduskuntatalo...


Eduskuntatalo, Kansallismuseo...

Finlandia-talo...

Kaukaa tuleville ja vähän matkustaneille on helppo keksiä aktiviteetteja, sillä jopa itselle täysin normaalit jutut, kuten ratikassa matkustaminen, saattaa olla toiselle elämys itsessään. Myös vuodenaikojen vaihtelu, kylmyys, tai vaikka pienet keväänvihreät lehdet puissa tuovat oman osansa uuden paikan ihasteluun. Silti tällaiset kaukomatkalaiset ovat omalla tavallaan haastavampia, sillä he tuppaavat olemaan astetta avuttomampia pärjäämään yksinään vieraassa ympäristössä, joten turistioppaana toimimisesta tulee ihan täyspäiväinen duuni.
Kokeneet matkustajat tai uudelleenvierailijat ovat taas vaikeampia siinä suhteessa, että ihan mikä tahansa aktiviteetti ei heitä välttämättä inspiroi. Kun kaikki itsestäänselvät paikat on jo koluttu tai täkäläiset maisemat eivät niin kovin ihmetytä, on astetta työläämpää keksiä jotain mielekästä puuhaa useammalle päivälle.

Kävelyä Helsingin eteläkärjestä Tähtitorninmäen kautta Kauppatorille
Toki jokaisesta visiitistä olemme selvinneet kunnialla, mutta väkisinkin toisista on jäänyt hauskemmat muistot kuin toisista. Negatiivisimpana asiana olen kokenut sen, kun on töiden lomassa yrittänyt järjestää kaikkea kivaa sekä juosta suoraan työpaikalta ties minne suuntaan, jolloin lopputuloksena on lyhyet yöunet ja täysin räjähtänyt ilme joka ikisessä yhteisportretissa. Silti en voisi ikinä sanoa innokkaalle kotimaahani matkustajalle että ei, juuri nyt ei käy, koska minulla on paljon duunia. Toki tuon ilmi sen, että aikani on rajallinen, enkä ehdi koko ajan olemaan seurana, mutta ystäväni ovat aina enemmän kuin tervetulleita käymään!


Terasseilla istuskelua!

Hesperianpuiston halki...

Olympiastadionille asti...

ja sieltä Linnanmäelle!


Tänä kesänä meille on tiedossa taasen pari paketillista vieraita. Osa uusia, osa samoja tuttuja kävijöitä. Tällä kertaa oma todellisuutemme tulee kuitenkin olemaan hieman erilainen. Ensimmäistä kertaa olen ollut huolissani siitä, onko vieraat oikeasti tervetulleita.

Kävely pitkin Kaivopuistonrantaa...

Kahvittelua merimaisemissa (Ursulassa)


Vaikka kyseessä olisi kuinka läheisiä ihmisiä, vieraat ovat aina vieraita ja stressilukemani nousisivat varmasti turhan korkeisiin lukemiin, jos samaan aikaan joutuisin miettimään kuinka vierailla olisi mahdollisimman mukavaa, kun itse opettelen esimerkiksi imettämään, tai jospa en vaikka kykene edes kävelemään. Niinä hetkinä kuvittelisin kaipaavani myös C:n huomiota sataprosenttisesti, joten jos tämän keskittymiskyky kuormittuu liikaa vieraiden puolelle, seurauksena olisi hyvin oletettavasti tuplamäärä maailmanlopun aineksia.

Frisbee-golffia Meilahden ryteikössäNiinpä olen alkanut kaavailemaan tulevia vierailuja jo näin hyvissä ajoin etukäteen ja yritän parhaani mukaan vaikuttaa niiden ajoitukseen mahdollisimman pitkälle loppukesään, sillä tiedän, että vaikka kyseiset vieraat kuvittelisivat olevansa hyvinkin omatoimisia niin yöpymis- kuin muidenkin järjestelyjen suhteen, kyllä kaikilla varmasti olisi mukavempi olla, jos meidänkin vauva-arki olisi ensin hieman ehtinyt rutinoitua.

Eräjormailua keskellä kaupunkia Seurasaaressa

Makkaranpaistoa yleisellä grillipaikalla

Oravien ja vesilintujen överisyöttämistäSamalla toki toivon, etten vaikuta astettakaan liian vastahakoiselta vieraiden suhteen, sillä tietenkin haluan heidän tulevan, varsinkin juuri siitä samaisesta syystä, eli vauvan syntymän vuoksi. Varmasti vielä surkeampaa olisi, jos ketään ei edes kiinnostaisi ajoittaa vierailuaan niin, että pääsisi näkemään tuon pienen ihmeen!

Sadepäivänä kauppakeskusshoppailua ja pulikointia Flamingon kylpylässä


Vähitellen myös totuttelen ajatukseen, että ei olisi niin kauheaa, vaikka Carloksen äiti ja ehkä isäkin olisivat täällä juuri nyytin syntymän aikoihin, sillä onhan sekin totta, että varsinkin C:n kulttuurissa tämmöiset asiat ovat hyvinkin tärkeitä hetkiä kokea yhdessä, jonka vuoksi ymmärrän että Carlos kokisi sen surullisena asiana, jos hänen perheensä ei saisi olla osallisena pikkuisen syntymää yhtä paljon kuin minun perheeni.

Päiväretki Tallinnaan!

Se, että heidän täällä olonsa tuottaisi ylimääräisiä järjestelyjä ja ylimääräistä avoimuutta minun kohdallani, on vain asennekysymys. Eikä kuitenkaan ole kyse ihmisistä, joiden seurassa kokisin itseni epämukavaksi tai millään tavalla vieraaksi. Ehkä minun vain tulee psyykata itseni niin, etten ota yhtään paineita sen suhteen, mitä kaikkea ympärilläni tapahtuu, vaan olen vain onnellinen siitä jos kaikki on niinkin hyvin, että nyytti on kainalossani ja saamme kaikki olla häntä yhdessä pällistelemässä. Alun epävarmoista otteista ja toimista huolimatta. Kunhan vain kukin tajuaa olla puuttumatta liikaa mihinkään mitä tuon  kyseisen huuto+kakkakoneen "oikeaoppiseen" hoitoon tulee :D.

Aikaa ollessa yllin kyllin kahden päivän risteilyreissu Tukholmaan!


SHARE:

4 kommenttia

 1. Voi vitsit miten mahtavia kesäkuvia! Pakko on järjestää mahdollisuus nauttia Suomen kesästä tulevana kesänä :)
  Ymmärrän täysin sun vierashuolet. On se niin ihanaa, että ihmisiä tulee, mutta samalla vähän haastavaa. Varsinkin, jos siihen kuuluu 24/7 tulkkina työskenteleminen myös.
  Vauvakuviot tuovat varmaan ylimääräisen haasteen mukaan, mutta tosiaan asenteestahan se on kiinni. Sitäpaitsi, sulla on sitten oiva tekosyy saada myös omaa rauhaa ja "levätä" vauvan synnyttyä.. joten familia políticasta voi olla apua ruuan laitossa, siivouksessa ja vauvan hoidossa. Näin ainakin opin Argentiinassa cuñadan ja suegran tapausta viereltä seurattuani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti ensi kesästä tulisi aurinkoinen ja lämmin.. oih ja voih..
   Ja juu, kyllä nuo tulevatkin vierailut varmasti ihan hyvin menee, uskoisin kaikkien viihtyvän vaikka meno olisikin aika kotipainoitteista! Minun suegra nyt varmasti on enemmän kuin mielissään jos pääsee auttelemaan kaikessa mahdollisessa ;) Raporttia siis seuraa :D
   Tuo tulkkina toimiminen on kyllä todella uuvuttavaa puuhaa välillä.. hah.

   Poista
 2. Moikka,

  Löysin blogisi äskettäin sattumalta ja hujauksessa luin abouttiarallaa jokaisen postauksesi! Ihana blogi, tykkään kovasti! Itse olen lattareille sydämeni menettänyt ja kovasti kaipaan takaisin. Parhaillaan opiskelen niska limassa espanjaa ja mielenkiintoista olisikin tietää, miten sinä olet kielen oppinut? Miten opiskelit kieltä, milloin huomasit osaavasi, milloin ihmiset luulivat (vai luulivatko) sinua natiiviksi jne? Ihan kaikki aiheesta kiinnostaa, eli jos kaipaat joskus ideoita postauksiin niin tässä olisi yksi toivepostaus valmiina :)

  Eipä sen kummempaa, kiitos kivasta blogista ja ihanaa kevään (ja vauvan) odotusta :)

  T. Elena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elena! Kiitos kivasta kommentista! On ihan huisia kuulla että joku jaksaa näitä höpinöitä jälkikäteenkin lueskella! Mahtavaa! :D
   Tuosta kieliasiasta voisinkin tosiaan kirjoittaa ihan oman postauksensa vaikka viikonloppuna ;)...

   Tsemppiä kieliopintoihin ja toivottavasti jaksat käydä täällä jatkossakin lueskelemassa!

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig