Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 23. helmikuuta 2013

Ylivoimainen 11

Sain Lauralta 11 asian haasteen, jonka tehtävänanto kuuluu näin:

Haasteen tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa. 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista.Olin innoissani kun sain pitkästä aikaa haasteen, minä kun tykkään kaikennäköisistä kysymyksiin vastailuista, mutta uuh.. Tämä haaste olikin aika vaativa! Lauran kysymyksiin oli helppo vastata, mutta sitten vielä pitäisi luritella 11 muuta asiaa itsestäni ja keksiä 11 kysymystä eteenpäin... Lähdin kuitenkin käyntiin siitä helpoimmasta osiosta, eli tässä vastaukset minulle osoitettuihin kysymyksiin: 

1. Minne haluat matkustaa seuraavaksi?


Oi! Minne vaan!!! Tässä on tullut jo pönötettyä kotimaan kamaralla viime elokuusta asti.. ja ainakin sinne seuraavaan elokuuhun asti tulen täällä myös pysymään. Toivotaan että kaikki menee pikkuisen kanssa hyvin ja pääsisimme myös tekemään jonkun reissun vielä tämän vuoden puolella (jos nyt tulojen katastrofaalisesta tippumisesta ja menojen kasvusta selviän). Ykköskohteena ovat taas kerran samat vanhat Norja ja Espanja, kavereita kun olisi niin kiva päästä moikkaamaan... mutta sen lisäksi olisi kiva vihdoinkin käydä Kööpenhaminassa. 


2. Millä kulkuvälineellä matkustat mieluiten - lentokone, auto, juna vai bussi? Miksi?


Lentokone. Sen pelottavuudesta huolimatta. Ne on ne lentokentät, maisemat yläilmoista (en ikinä unohda esimerkiksi laskua Saint Martinin lentokentälle.. trooppista merta molemmin puolin minipituista kiitorataa..) ja se tunne kun saapuu yläilmoista toiseen maahan.http://www.airlinereporter.com/wp-content/uploads/2012/08/St.-Marteen-Airport-016.jpg3. Mikä on lempi tv-ohjelmasi? Kantsiiko munkin alkaa katsomaan sitä?Koukutun aina johonkin HBO-sarjaan. Nyt odotan innolla Game of Thronesin seuraavaa tuotantokautta! Jokin niissä henkilöhahmoissa ja siinä George R.R. Martinin luomassa maailmassa vaan koukuttaa, kaikesta siitä julmuudesta, raakuudesta ja kieroudesta huolimatta! Olettaisin viehättävyyden piilevän siinä, että sitä suuremmalla syyllä sitä samaistuu niihin muutamiin kauttaaltaan hyviin henkilöhahmoihin ja toivoo että ne selviäisi sen hullunmyllyn keskellä. 

Suosittelen toki, vaikka ymmärrän että eeppinen fantasia ei oo ihan kaikkien juttu. Itsellänikin tekee tiukkaa lähteä lukemaan sitä varsinaista kirjasarjaa, vaikka ensimmäisen osan olenkin ostanut. 


http://images4.fanpop.com/image/photos/23800000/Game-of-Thrones-game-of-thrones-23883756-1920-1200.jpg
4. Montaako blogia luet päivittäin? Jaa meillekin jokin hyvä blogivinkki!

Riippuu siitä kuinka aktiivisia bloggaajat ovat päivittämään.. mutta ainakin viisi päivitystä tulee päivittäin ja silloin kun on enemmän aikaa luen vähän laajemmalta listalta. Seuraan varmaan jotain 30 blogia. Maailmanympärimatkastasta haaveilevana luen esimerkiksi itseäni melkein 10 vuotta nuoremman tytön reissublogia nimeltä Tuntemattomaan ja takaisin. Tällä hetkellä Laura liikkuu Etelä-Amerikassa. Erityisesti on jäänyt mieleen Lauran jutut Indonesian Sulawesilta, joka on paikkana minulle täysin tuntematon. 


5. Miksi aloitit bloggaamisen?


Kaverin ehdotuksesta joskus vuonna 2003, muutettuani Santo Domingoon. Tarkoitus oli kertoilla arkipäivän kuulumisia sieltä kaukaa. Harmittaa kun niitä juttuja ei ole enää tallessa, en ainakaan pääse enää kirjautumaan Diarylandiin enkä löydä koko blogia. Tämän blogin alkuosa taas on Vuodatuksessa nimellä Banana Republic ja aloitin sen vuonna 2008, pähkäillessäni muuttaisimmeko opintojeni päätyttyä Suomeen vai jäisimmekö Santo Domingoon. Suomeen tultuani siirtyi blogikin tähän uuteen osoitteeseen. 


6. Jos saisit vaihtaa ammattiaisi, mihin vaihtaisit sen? Tai vaihtoehtoisesti: jos saisit vaihtaa opiskelu-alaa, mihin vaihtaisit?


Uh äh! Minä haluaisin aina vaihtaa ammattiani! Tykkään niin monesta jutusta, että on kamalaa valita vain yksi tai muutama juttu jota tehdä työkseen koko elämän... Tosin jos nyt olisin taas juuri valmistunut lukiosta, mutta hieman viisaampi kuin silloin, hakeutuisin opiskelemaan taidealojen sijaan jotain sellaista, jossa ei tarvitsisi myydä mitään. Taidealojen lisäksi lukiossa tykkäsin eniten psykologiasta ja se olikin ainoa "järkevä" vaihtoehto joka oli listallani sisustusarkkitehtuurin, graafisen suunnittelun ja valokuvauksen lisäksi. 


Jos taas nyt voisin aloittaa ihan nollasta, kävisin kaikki mahdolliset fysiikan, kemian, matikan, biologian ja maantiedon kurssit ja opiskelisin jotain luonnontiedettä ja hankkiutuisin tutkijaksi. Ihmisen kiinnostuksen kohteet voivat siis muuttua aivan täysin. Matikassakin olin hyvä aina silloin kun minua jaksoi kiinnostaa. Harmi vaan niin ei ollut lukiossa, jolloin skippasin tunnit aina kun mahdollista ja menin kaverin kanssa ostamaan karkkia ja puistoon ottamaan aurinkoa. En käynyt yhtään fysiikan, kemian tai maantiedon kurssia edes (kuvislukiossa oli aika vapaata). Ääliö.


Tosin who knows, jos olisin tehnyt niin, nyt kuitenkin istuisin jossain laboratoriossa loisteputkivalon alla merkkaamassa numeroita Exceliin ja miettisin miksi ihmeessä en opiskellut jotain taidealaa... Sentään tesikseni aihe oli jotain missä sain kirjoittaa luonnon ja rakennuksen yhteistyöstä ekotalon muodossa...


7. Mikä on lempikaupunkisi?


Pariisi, so far... Mielelläni kyllä löytäisin jonkun pikkukaupungin, jonka tuntisin niin omakseni, että voisin löytää siitä uuden lempikaupunkini. 
8. Mitä toivot kesältä 2013?

Rentoja ja aurinkoisia päiviä, mahdollisimman itkuttomia öitä ja että asiat yleensäkin menisi ongelmitta vauva-arkeen totuttelun kanssa...

9. Mikä on paheesi?


Salmiakki ja asioiden hoitamisen siirtäminen aina vaan myöhemmälle (kuten laskujen maksaminen)


10. Mikä ilahduttaa sinua tällä hetkellä?


Pitenevät päivät, lähestyvä loma ja muutto uuteen asuntoon


11. Jos saisit tehdä maailmanympärysmatkan, mutta vierailla vaan 10 maassa, missä kävisit? Miksi juuri ne? 


Tästä aiheesta kirjoittelinkin jo hiljattain, mutta jos nyt ajatellaan maita kokonaisuutena eikä yksittäisiä paikkoja, niin lista voisi olla vaikka tällainen:


Kreikka, Nepali, Indonesia, Australia, Uusi-Seelanti, Argentiina, Peru, Meksiko, Yhdysvallat ja Kanada. 


Nämä siksi, että näissä maissa voisin helposti kuvitella viettäväni pitemmänkin aikaa, kiertää hiljalleen paikasta toiseen kyllästymättä. Ja tässä tulee 11 asiaa itsestäni, satunnaisena tajunnanvirtana, ensimmäiset asiat jotka mieleeni juolahtavat: 


1. Olen todella laiska käyttämään mitään koruja. Viime elokuussa otin korvistani pois korvikset, joiden takaosia oli lähes mahdotonta saada enää ilman pihtejä auki. Tilalle laitoin häitä varten ostamani korvikset, jotka olivat sen verran isot, että pari päivää myöhemmin otettuani ne Carloksen vanhempien luona pois korvistani, unohdin ne vessan hyllyllä olleeseen lasipurkkiin, josta ne katosivat teille tietämättömille. 

Katoamista ennen olin ehtinyt Suomesta käsin varmistaa, että korvikset ovat edelleen purkissa. Kyllä olivat.  Otti hieman päähän kun sain kuulla niiden hävinneen, mutta sen sijaan että alkaisin syytellä joko Carloksen veljeä joka kävi katsomassa onko ne edelleen siellä purkissa (ha ha) tai taloudenhoitajaa (kuinka inhottavan kliseistä ja silti valitettavan yleistä), päätin antaa asian olla. Sinne menivät minun something new ja something blue2. Koska valkokultainen kihlasormuksenikin alkaa näyttää enemmänkin suklaamunasta tulleelta ja "hieman" osumia saaneelta tinasormukselta, on ehkä ihan hyväkin ettei minulla edelleenkään edes ole erillistä vihkisormusta. Häitä varten kihlasormukseni kerran jo rodinoitiin uudelleen, mutta nyt se näyttää ihan yhtä kamalalta. Syytän siitä puutöitä, mutten viitsi sitä poiskaan ottaa muualla kuin kotona, koska sitten kuitenkin unohdan ja kadotan senkin johonkin. Onhan se kuitenkin kallein omistamani koru. 
3. Olen suhteellisen tarkka äänentoiston laadun suhteen. En kestä jos musiikki tai vaikka elokuva on liian kovalla tai hiljaisella tai jos siinä on liian vähän bassoa tai mitä vaan tai jos kaiuttimet ovat muuten vaan liian huonot. Olen mieluummin kuuntelematta musiikkia kuin kuuntelisin sitä räjähtäneistä kuulokkeista.


4. Olen muutenkin yliherkkä joillekin äänille, kuten esimerkiksi Carloksen siskon ja siskontyttöjen puheäänelle, joka on niin kova ja korkea että se jää korviin soimaan. Muistankin kun siskon Suomi-vierailun aikana pyörin kaikki bussimatkat puolihermoissani penkissäni kun en olisi kehdannut joka välissä pyytää puhumaan vähän hiljempaa, vaikka bussissa raikuikin tuppisuisten kanssamatkustajien iloksi tuo innokas ja nauruntäytteinen puheääni.... Kun eihän siinä nyt mitään vikaa ole. Minä ja monet muut suomalaiset kun vaan satutaan olemaan tällaisia... herkkiä... tai jotain.

5. Minusta tuntuu että blogini keskittyy niin suurilta osin vain juuri kaikkeen tälläiseen hömppään itsestäni ja elämästäni, että tuntuu että olen jo joskus kertonut kaikesta mitä mieleeni tulee nyt kertoa. Joskus tekisi mieli kirjoittaa vähän pohdiskelevampiakin tekstejä, mutta todella harvoin viitsin vaivaitua, koska en jaksa paljon miettiä kirjoittamaani.

6. En taida kovin paljon luottaa itseeni, tai mihinkään tekeleeseeni. En ajattele että minulla olisi huono itsetunto, mutta kaikessa luovassa toiminnassa olen kovin epävarma. Ei mikään hyvä yhdistelmä kun ottaa huomioon ammattini...

7. Olen kova puolustamaan muita ihmisiä ja osaan pistää vastaan kun joku muu on mielestäni kokenut vääryyttä, mutta sellaisten tilanteiden sattuessa omalle kohdalleni, menen todella helposti yliherkkään tilaan ja alan itkeä.

8. Kyynelkanavani ovat muutenkin todella herkät. Siis ihan fyysisten olosuhteiden vuoksi. Pienikin tuulenvire tai kirkas auringonpaiste saa silmäni vuotamaan. Minulla onkin melkein aina illalla ripsarit ympäri naamaa (no ei nyt ihan...).

9. Rakastan nurmikkoa. Sen tuoksua ja sen leikkaamista. Sekä nurmikolla makoilua ja yksittäisten ruohokasvustojen kiskomista maasta niin etteivät ne katkea.10. Olen istunut tässä varmaan tunnin saamatta aikaiseksi kirjoittaa yhtäkään asiaa enempää. Viimeisin olikin oikein kunnon revelaatio. Rakastan nurmikkoa. Ou jee. Yleensä en luovuta helpolla, mutta tällä kertaa tämä saa kyllä jäädä tähän. :D En kykene miettimään enää vastauksia enkä kysymyksiä, nukahdan muuten taas istualleni, joten tällä kertaa en jaa tätä eteenpäin... Sori!

11. Ai niin, numero 11. Tähän minulla oli jo vastaus valmiina. Lempinumeroni on 11. Asuin lapsena talossa numero 11 ja joskus silloin kai vain päätin että se on lempinumeroni. Hah.
SHARE:

11 kommenttia

 1. Hahaha mä oon aatellut viime aikoina ihan samaa lukiosta, että voi miksi en keskittynyt enemmän kemiaan ja matikkaan ja lähtenyt taidealojen sijaan opiskelemaan luonnontieteitä. Ois meiänkin pitänyt vaan kiltisti pysyä siellä matikan tunneilla vaikka ulkona paistoikin aurinko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh... voi eiiii... No, mut sulla on kuitenki parempi saldo oman alan harjoitteluissa ja kilpailuissa ja ties missä, joten paremmat mahikset ku mulla saada joku tarpeeks hyväpalkkainen kiva duunikin, eli don't give up! ;)

   Poista
 2. Hei, olihan kiva katsoa kuva Maholta ja lentojen laskeutumisesta! Kiinnostaisi, että minkä takia olit täällä SXM?T: yksi suomalainen SXM:ltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti mun kokemukset saarelta rajoittuu lentokenttään :( Juuri noiden Air Francen lentojen vuoksi. Se oli sillon 10 vuotta sitten paras reitti Santo Domingoon... mutta vielä joku päivä me tullaan siellä käymään, lupaan sen :)!
   Asutko siellä ihan vakituisesti?

   Poista
 3. Mäkin haastoin sut tähän, kun en ollut huomannut että joku muukin oli ehtinyt! Hahaha :D

  http://rememberdreamoutloud.blogspot.fi/2013/02/11-asian-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah! Voi ei... No mut kiva kun haastoit kuitenkin! Katotaan joskos joku päivä tässä vastailen sunkin kysymyksiin, ne oli kivoja :)

   Poista
 4. Hahahaha. Nyt on pakko lohduttaa teitä. Nimenomaan olen matkalla tutkijaksi luonnontieteiden alalta ja hakkaan jatkuvasti päätäni seinään miettien, miksi oi miksi en pyrkinyt graafiselle alalle / puusepäksi / sisustussuunnitteluun / ekotaloihin erikoistuvaksi arkkitehdiksi... :) Tutkijan arki on myös ympäripyöreää päivää pätkätyösuhteissa ja jatkuvaa rahoituksen kanssa painimista. Valitkaa te paremmin.

  Blogistasi kuuluu läpi henkilö, joka olisi ilo tuntea. Kiitos näistä lukuhetkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän se on, nuo rahoitusten hakemiset ei kyllä kuulosta kovin houkuttelevilta... mutta harvat ne taidealoiltakaan löytää sitä vakinaista hyvää ansiotuloa.... ja ekotalojen, tai minkä tahansa talon, rakentaminen on _paskaa_ , pikkutarkkaa paperiduunia ja pieniä tylsiä teknisiä yksityiskohtia täynnä :D Eli joo, samaa se kai on olisi missä tahansa, ruoho näyttää aina vihreemmältä siellä aidan toisella puolen :D Mutta, tsemppiä, pitää vaan uskoa että se oma hyvä juttu löytyy olisi millä alalla tahansa, kunhan vaan jaksaa nähdä sen eteen vaivaa!

   Ja eipä kestä, ihanaa kuulla!! Kiitos kun luet!!Ehkä me vielä tavataan! ;)

   Poista
 5. Ääniyliherkkyyden lisäksi myös valoyliherkkyys :D?

  Mä voisin myös vaihtaa ammattia joka vuosi, niin paljon kaikkea mielenkiintoista! En vaan jaksaisi opiskella montaa vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taitaa olla :D

   Niinpä, ei se opiskelu kyllä muakaan kovin inspiroi...

   Poista
  2. Tai no, opiskelu itsessään on ihan jees mutta ne kaikki kurssitehtävät.. argh.

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig