Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Haavematkalla

Yksi suuri syy sille, miksi lapset, omistusasunnot, autot ja kotieläimet ovat olleet tähän asti enemmänkin ei kiitos-osastolle kuuluvia asioita elämässäni on se, että olen enemmänkin haaveillut mahdollisuudesta haahuilla  maailmalla (nähdä ja kokea erilaisia paikkoja pitemmän kaavan mukaan), kuin asettua aloilleni pyörittämään normaalia perhearkea. Niin on kuitenkin käynyt minullekin, että se normielämä on ottanut otteen ja maailmanympärimatkasta haaveilu on jäänyt taka-alalle. 

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin täysin kuopannut tuon haaveen, siltikään vaikka se lapsikin on nyt tuloillaan. Sen sijaan olen alkanut miettimään, mitkä olisivat parhaat keinot löytää itsensä vielä seikkailemasta maailmalla, perheellisenä ihmisenä. Toki sen toteuttaminen on mahdollista (kuten tässä blogissa todistetaan), mutta minä en kuitenkaan taida olla niin kypsynyt tähän arkeenkaan, että haluaisin jättää kaikkea tätä peruskauraa taakseni, myydä kaikkea ja lähteä. Jos joskus olosuhteet siihen ovat otolliset, niin sitten se on menoa, mutta en toki jää katkeroimaan, vaikken vuotta tai kahta tai viittä voisikaan maailmalla kierrellä... Voihan sitä matkustaa muullakin tapaa.

Jos nyt kuitenkin otetaan sellainen hypoteettinen tilanne, että olisin lähdössä matkalle, päämääränäni tulla lännestä takaisin Helsinkiin (lentoreiteistä, kilometreistä tai mistään muistakaan käytännön asioista piittaamatta), niin reittini voisi näyttää tältä:


Etsin netistä tuollaisen merkattavan kartan ja aloin iskeä neuloja niihin paikkoihin, jotka ovat erinäisistä syistä sellaisia kohteita, joissa käymisestä olen haaveillut, mutten ole vielä päässyt käymään. Toki tältä reitiltä puuttuu monta monta kiinnostavaa kohdetta, mutta jos ryhtyisin merkkaamaan kaikki mielenkiintoiset maat ja kaupungit, saman tien voisin vain mustata lähes koko maailmankartan. 

Seuraavana googletin jokaista merkkaamaani paikkaa ja valitsin yhden kuvan havainnollistamaan kyseistä maata, kaupunkia tai kohdetta. Reittini kulkisi siis näin: 

1. Bergen, Norja. Olen jo useampaan otteeseen ollut klikkaamassa ostoskoriin halpoja lentolippuja Bergeniin, mutta syystä tai toisesta tuo kaupunki lempipohjoismaastani on edelleen kokematta... Kuvien perusteella voisin vaikka muuttaa sinne asumaan. 

1. http://ndla.no/sites/default/files/images/bergen_1.png

2. Kööpenhamina, Tanska. Myöskin Kööpenhamina on läheisestä sijainnista ja halvoista lentoyhteyksistä huolimatta vielä näkemättä... mutta, samaisista syistä, luulisin matkan näihin kahteen ensimmäiseen onnistuvan ilman sen suurempia suunnitelmia. Minulla ja Tanskalla on epämääräinen salainen yhteys, jonka vuoksi on hassua, etten ole ikinä edes Tanskassa käynyt.

http://www.nordicexperience.co.uk/sites/nordicexperience.co.uk/files/images/tour/shutterstock_61261507.jpg?1334568979

3. Lontoo, UK. Lontooseen minulla olisi ollut mahdollisuus matkustaa jo useampaan otteeseen, mutta olen yrittänyt säästää sinne menoa sellaiseen hetkeen kun pääsisimme sinne yhdessä Carloksen kanssa. Tällä haavaa tuo Schengenin ulkopuolinen paikka vaan jää aina kakkoseksi jos vaihtoehtona on myös paikkoja jonne ei tarvitse mitään viisumeita vaivautua hakemaan. 

http://www.telfordhomes.plc.uk/stratfordplaza/images/location/london/east_london_developer_shaftesbury.jpg

4. Grasse, Ranska. Grassen seutu Ranskassa on ollut haavelistallani ikuisuuden. Oikeastaanhan minä halusin yläasteen jälkeen lähteä sinne vaihto-oppilaaksi, mutta päädyinkin Dominikaaniseen tasavaltaan :D. 

http://www.globeimages.net/data/media/178/grasse_france.jpg

5. Rooma, Italia. Myös Rooma on jäänyt näkemättä hassusta syystä. Olen joskus sopinut ystäväni kanssa, joka on asunut Roomassa, että hän lähtee kanssani Roomaan, mutta koska aikataulumme eivät vielä tänäkään päivänä ole natsanneet, tässä sitä ollaan. Rooma on minulle tuttu vain kuvista. Kerran jopa välttelin tätä Rooman näkemistä ilman kyseistä ystävää lentämällä vaihtoehtoisesti Milanoon. 

http://doradelhoyo.files.wordpress.com/2011/02/foto_roma_0031.jpg

6. Kreikan saaristo. Kuvassa kuuluisa Navagion ranta Zakynthoksella, joka olisi yksi hyvin varteenotettavista vaihtoehdoista. Käytännössä kuitenkin mikä vaan nätti paikka Kreikan saaristossa kävisi. Mielellään tietenkin kiertelisin ympäriinsä useammalla saarella... 

http://de.wallpaperswiki.org/wallpapers/2012/10/Navagio-Beach-Zakynthos-Ionische-Inseln-Griechenland-900x1440.jpg

7. Baska Voda, Kroatia. Tässä pätee sama kuin edellisessä. Kroatia itsessään on kohde joka on viime vuosina nostanut pisteitään huimasti prioriteettilistallani.

http://www.travelimg.org/wp-content/uploads/2012/05/port-baska-voda-baska-voda-split-dalmatia-croatia.jpg

8. Kairo, Egypti. Ei ehkä juuri tällä hetkellä mikään paras paikka matkustaa, mutta jos nyt unohdetaan kaikki konfliktit ja Kairon ehkä harmaa ja tylsä ulkonäkö ja sen sijaan keskitytään historiaan sekä niihin värikkäisiin ja erilaisiin yksityiskohtiin joita sieltä varmasti löytää, niin löytyyhän sieltä se Kairo jossa joskus ajat sitten päätin käyväni.

http://the-journeys.com/photoes/DSC_00437741.jpg
9. Tansania. Pikkutyttönä tutustuin kahteen tansanialaiseen naiseen, jotka avarsivat pienen suomalaisen landepaukun ajatusmaailmaa aika paljon. Osasin jopa sanoa monia juttuja swahiliksi... Enää en tosin osaa edes numeroita. Afrikan maista Tansania on kuitenkin jäänyt erityisesti mieleeni ja siksi siellä pitäisi tietenkin käydä. Tämä kuva tosin on Zanzibarilta... 

http://liondogafricansafaris.com/wp-content/uploads/2011/05/Gallery-Zanzibar-3.jpg

10. Botswana. Siksi vain. Ei sen enempiä tarinoita. 

http://www.miswallpapers.net/2008-2009Walls/paisajes-y-naturaleza/Botswana_Sunset__Africa.jpg

11. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka. Maantieteellinen sijainti, historia...

http://www.mrwallpaper.com/wallpapers/South-Africa-Cape-Town.jpg

12. Malediivit. Sinne haaveilimme lähtevämme tänä tai ensi talvena häämatkalle. Oma bungalow meren päällä. No, nähtäväksi jää toteutuuko milloinkaan...

http://www.mrwallpaper.com/wallpapers/rangali-island-maldives.jpg

13. Nepal. Himalaya. Everest. 

http://1.bp.blogspot.com/-1BLbC_C-O7g/UIbwu1WBftI/AAAAAAABMa8/kbKMNlJ9UOA/s1600/tibet-mountains-1920x1200-wallpaper-monta%25C3%25B1as-de-nepal-con-nieve.jpg

14. Australia. Mikä tahansa paikka Australiassa. Kuvassa Twelve Apostoles. 

http://images5.fanpop.com/image/photos/27300000/Twelve-Apostles-Port-Campbell-National-Park-Victoria-Australia-australia-27395507-1920-1200.jpg

15. Uusi-Seelanti. Koko maa. Näin joskus varhaisteininä elokuvan, jossa kanadalainen tyttö lähti vaihto-oppilaaksi Uuteen-Seelantiin. Siitä koko idea vaihto-oppilasvuodesta sai aikoinaan alkunsa. Enpä silti olisi uskonut että toistaisin kyseisen elokuvan kaavaa ihan toden teolla, tosin toisella puolen maailmaa... :D Oli miten oli, Uusi-Seelanti nyt vaan on niin viehättävän kaukainen ja uskomattoman kaunis kuvissa. 

http://www.yeity.com/destination-images/NEW%20ZEALAND/NZ.jpg 

16. Tahiti, Fiji, Tuvalu, Nauru... Kaikki nuo kaukaiset eksoottiset saaret. Kuva on Tahitilta. 

http://1.bp.blogspot.com/_PfDz0-yAc_0/TEDN0NmipYI/AAAAAAAAAM4/ZHUr_hH0CKY/s1600/Tahiti+Tourisme+%C2%A9R.SAHUQUET_Costa+de+Tahiti+Iti_med+res.jpg

17. Galápagossaaret, Ecuador. Toisaalta ajattelen että mitä minäkin siellä teen pällistelemässä, ehkä olisi parempi jättää saaren eläimet ja luonto rauhaan, mutta tottakai minä siellä haluaisin käydä!

http://www.turismo.gob.ec/wp-content/uploads/2012/10/Lobos-marinos-Islas-Gal%C3%A1pagos.jpg

18. Peru. Machu Picchu. Sama pätee tähänkin... mutta tietenkin haluaisin tätäkin paikkaa päästä ihmettelemään! Muutenkin Perussa olisi kaikkea huisin mielenkiintoista...

http://aureliada.files.wordpress.com/2007/07/machu-picchu-peru.jpg

19. Buenos Aires, Argentiina. Kaikki puhuvat Buenos Airesista. Kai siellä sitten on erityisen "buen aire"... Pitäisi tosiaankin päästä itse kokemaan, sillä ainakaan Googlen kuvat eivät osanneet välittää sitä tunnelmaa josta kaverit ja elokuvat kertovat.


http://www.cronicasviajeras.es/wp-content/uploads/cronicas-viajeras-san-telmo-7.jpg

20. Rio de Janeiro, Brasilia. Toisaalta ärsyttää koko Rio, mutta silti.

http://todofondosdelugaresdelmundo.com/wp-content/uploads/images/51/rio-de-janeiro-3.jpg

21. Suriname. Tämä paikka on niin kiehtova siksi, että se sijaitsee maiden keskellä, joista tiedän vaikka mitä ja tunnen vaikka ketä, mutta Surinamesta en oikeastaan yhtään mitään tai ketään. Asuuko siellä kukaan? :D Sijainti Etelä-Amerikka, virallinen kieli Hollanti, asukasluku alle Helsingin ja yli puolet väestöstä aasialaisia. Varsinainen kummajainen... 

http://www.touristmaker.com/images/suriname/Suriname-South-America.jpg 

22. Kaikki Karibian saaret! Miksi oi miksi emme lähteneet risteilemään silloin kun siellä vielä asuimme? Kuvassa Saint Lucia. 

http://www.slcoffee.com/userfiles/Image/Pitons-AnseChastnet1280.jpg

23.New Orleans, Lousiana, USA. Ei kai ne hurrigaanit kaikkea sitä kiehtovaa vanhaa ole pois pyyhkäisseet?

http://blog.cheapoair.com/image.axd?picture=2011/6/nola.jpg 

24. Phoenix, Arizona, USA.. Sekä lähiseutu... luonnon vuoksi. 

http://topwalls.net/wp-content/uploads/2012/04/sunset-outskirts-of-Phoenix-Arizona.jpg

25. Oregon, USA. Rannat. Luonto. 

http://pics4.city-data.com/cpicc/cfiles5976.jpg

26. Alaska, USA. Luonto, sijainti. Siitä asti kun telkkarista tuli 90-luvulla Villi Pohjola! :D

http://2.bp.blogspot.com/-L0ohA2uL7oE/TgkuVW_Nf8I/AAAAAAAAB4o/Znrz7rDL6Ow/s1600/Alaska.jpg

27. Joku paikka keskellä ei mitään Kanadassa. Kuva ilmeisesti jostain Edmontonin huudeilta. Minä ja kuuset. Kanadalaiset kuuset.

http://www.wallsave.com/wallpapers/1680x1050/canadian-rockies/375671/canadian-rockies-national-park-edmonton-canada-north-america-hd-375671.jpg

28. Nova Scotia, Kanada. Minulla on jo pitkään ollut joku kumma fiksaatio Nova Scotiaa kohtaan. Aina joskus tuntuu siltä, että siellä minun kuuluisi elää rauhallista elämää, kulkea pitkin kallioita ja tuijottaa horisonttiin.

http://icsp12.dal.ca/images/ns2.jpg

29. Islanti. Viimeinen etappi ennen kotiinpaluuta. Tuo kummallinen mutta pelottava ja eksoottinen maa.

http://www.flero.net/wp-content/uploads/2012/08/Cliffs-of-L%C3%B3magn%C3%BApur-N%C3%BApssta%C3%B0ur-Iceland.jpg

Sellainen retki. Vähän kaupunkeja ja historiaa, enemmän luontoa ja sen ihmeellisyyden sisäänhengittämistä niin paljon että keuhkot halkeaa. Yhteen putkeen tämä kaikki saisi varmaan aikaan sellaisen ähkyn, ettei enää tietäisi miten päin olla? En tiedä. No, tämä nyt olikin vain haavematka. 
SHARE:

27 kommenttia

 1. Voi, monet noista paikoista kuuluvat omallekin haavelistalleni, varsinkin Uusi-Seelanti!

  Ja pikainen kommentti omistusasunnoista, lapsista ja matkailusta, omasta kokemuksestani. Oman kämpän saa aina (tai ainakin mahdollisesti) laitettua vuokralle tai myyntiin (molemmat on tullut tehtyä ja uusikin asunto ostettua), ja muksu on ainakin tähän asti kulkenut erinomaisesti reissussa. Mielestäni siis nuo kaikki kolme voivat kulkea käsi kädessäkin eivätkä sulje toisiaan pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että näin tulee olemaan meilläkin! :)

   Poista
 2. Niin ja autokin löytyy (ilman sitä ei täällä pärjää), mutta kotieläimille ollaan liikkuvan elämän takia sanottu ei. Vaikka mieheni kanssa vuorotellen podemmekin koirakuumetta.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, me aloitettiin autosta. Tuolla se nyt nököttää lumikasan alla :D. Mulla on aina kamala kissakuume... mutta eih.

   Poista
 3. Kiitti tästä nojatuolimatkasta! Tuommoinen maailman ympäri -reissu on kyllä semmoinen unelma, että se on jossain vaiheessa toteutettava. Tästä sun listasta voisin lisätä omaani ainakin tuon Alaskan, sillä se ja muutenkin pohjois-Jenkkilä on alkanu viime aikoina jostain kumman syystä kiehtoa.

  Ja oli lapsia, asuntolainaa, autoja tai vaikkapa niitä kotieläimiä, niin mää ainakin koitan uskoa vakaasti siihen, että jos tahtoa löytyy riittävästi niin kaikki järjestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Ja juu, niin minäkin uskon. Jos muita olisin kuunnellut niin tuskin olisin ikinä missään käynytkään. Paitsi ehkä pakettimatkalla Kanariansaarilla... :D

   Poista
 4. Hyvän reitin oot valinnu! Moni noista kiinnostaisi itseäkin ja yli kymmenessä noista oon käyny... Afrikka ja Aasia on tosin täysin kokematta. ISO aukko mun sivistyksessä, pitäis varmaan paikata jossain vaiheessa. Oon vaan nykyään niin "vanha ja väsyny", en halua olla koirasta niin pitkää aikaa erossa, enkä tiedä jaksaisinko noin pitää reissua yhteen putkeen.

  Ja mulla taitaa olla osasyy tohon Inkan pohjois-Jenkkilä huumaan viime viikon Oregon-postausten jälkeen, eli jos innostutte niin vinkkejä sinne ja Alaskan suuntaan löytyy mun tonteilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, arvaa vaan huokailinko just niitä sun Oregonin kuvia ja Alaskaa saa tulla vaikka joka päivä, en kyllästy! :D

   Poista
 5. Noiden kuvien katseleminen sai minut valtavan matkakuumeen valtaan! Sieltä löytyi paljon sellaista missä olen halunnut käydä, esim. Oregon, New Orleans (tai oikeastaan koko Yhdysvallat), Malediivit.. Ja nyt alkoi Suriname kiinnostamaan myös! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi Suriname on hassu paikka. Katsotaan vieläkö joskus tieni sinne vie.. toivottavasti! Tai no, ehkä mieluummin kuitenkin eka lähtisin sinne Malediiveille, kun siellä suunnassa ei oo tullut matkustettua..

   Poista
 6. Ihana reitti ja ihania kuvia, mutta miksi oi miksi Rio ärsyttää sua? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No ei se oikeesti ärsytä, mä oon vaan tyhmä :D. Jotkut hehkutetut paikat vaan tulee välillä korvista ulos.. kuten Bali (enkä siis vertaa Rioa ja Balia, ärsytyksestä tuli vaan Bali mieleen..hah)

   Poista
 7. Mahtava lista! Osassa noista paikoista olen ollut,mutta tuolla on monta ,joihin tekisi mieli mennä;etenkin Afrikan maihin.,Ja Argentiinaan...Ja vaikka Tahiti ja Nepal ja Australia...
  Swahilin kieli on ihana! Olen yrittänyt opetella sitä viimeisen vuoden ajan,sillä vaparipaikassani on useimmiten lapsia ,jotka eivät muuta kieltä puhukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maapallolla on ihan älyttömän monta mielenkiintoista paikkaa.. mutta olisi kiva edes joissain tämän listan paikoista päästä käymään :).
   Pitäisi varmaan vähän muistella itsekin mieleen sitä swahilia!

   Poista
 8. Ihana reitti, kuinka paljon nähtävää maailmassa onkaan!
  Rupesin juuri lukemaan kirjaa, jossa argentiinalainen pariskunta päättää lähteä vuoden 1928 autolla ajamaan Bairesista Alaskaan. Tämä tapahtui vuonna 2000, nyt pariskunnasta on tullut nelilapsinen perhe, kaikki lapset on syntyneet eri maissa ympäri maailmaa ja perhe sen kun vain jatkaa matkustelua. Minusta ei varmasti olisi tuollaiseen, mutta pääseepä sitä ainakin kirjan myötä mukaan seikkailuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mielenkiintoista! Mikä sen kirjan nimi on? Ei kyllä mustakaan olis mutta kirja olisi kiva lukea...

   Poista
  2. Atrapa tu sueño.
   http://www.argentinaalaska.com/blog/nuestro-libro

   Vaikuttaa tosi kivalta ja helpolta lukemiselta. Kirjoittelen siitä varmaan lisää kun sen luetuksi saan :)

   Poista
  3. Okei, kiitti! Laitetaan lukulistalle :)

   Poista
 9. Nonni, aloin samantien tutkimaan lentojen hintoja, listalta löytyi niin monta paikka jossa itsekin haluaisin käydä!

  VastaaPoista
 10. Tällaisia postauksia on ihana lukea, kun tällä hetkellä vain haaveilee matkailusta. Tai parempi sana olisi "odottaa", koska haluan ja aion mennä moniin noista paikoista. En muuten olisi tunnistanut Buenos Airesia tuosta kuvasta, joten ehkä kaupunki on parempi kokemus livenä kuin googletuksen perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika huonosti oli Buenos Airesia kuvattu. Paljon kivempia kuvia on näkynyt blogeissa kuin mitä nimellä googlettaessa löytyi...

   Poista
 11. onpa hassua! Mäkin olen useaan kertaan haaveillut / ajatellut, että Nova Scotiaan mun olis pitänyt syntyä! :)Ikinä en ole käynyt, mutta ehkä sinne joskus on suunnattava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä pitää kyllä ehdottomasti päästä käymään ja saada jonkinlainen varmistus asialle!

   Poista
 12. Oon ollut kunnon nettipimennossa viimeiset viikot ja nyt tulin lukemaan lemppari blogeja ja voi että miten ihana uutinen oli että oot raskaana, onnea vielä siitä ihan hurjan paljon! <3

  Pakko sanoa tuosta Surinameista, että muakin kiinnostaa. Asun Hollannissa ja täällä on tosi paljon surinamilaisia. Ruokakulttuuriin se on ainakin vaikuttanut kovasti, koska monet hollantilaisetkin luulevat että surinamilaiset ruoat ovat alkuperäisesti hollantilaisia :D
  Mun kerrostalon rapussakin on kaikki naapurit surinameista, ja mun mielestä oikein hauskoja ihmisiä :)
  Mutta ennen Hollantiin muuttoa en ollut ikinä edes kuullutkaan maasta Surinam :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos!! <3 :) Kiitos siis onnitteluista sekä myöskin siitä että oon ihan lemppariblogien joukkoon päässyt! :D

   Tosiaan, nyt kun asiasta mainitset, eräs Hollannissa asunut taisikin seukkailla yhden Surinamelaisen kanssa. Se taitaakin olla läheisin kontaktini sikäläisiin :D Haha.

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig