Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Liimaletti?

Yli neljä viikkoa on nyt kulunut ilman shampoota ja hoitoainetta. Tarkoituksenani oli kirjoittaa reportaasia jo aiemmin, mutta oletettavasti kaikki asiasta kiinnostuneet haluavat myös nähdä todisteita siitä, ettei nuppini ole muuttunut keitetyksi spaguetiksi... Tuo omien hiuksien kuvaaminen on koitunut haasteelliseksi sen vuoksi, ettei ensinnäkään yöllä otetut tukkakuvat näytä hyvältä vaikka kyseessä olisi millainen kultakutri, mutta myöskin siksi, ettei ohuesta ja parturin saksia kipeästi kaipaavasta hiuskuontalostani todellakaan tekisi mieli julkaista mitään lähikuvia. No, näillä kuitenkin mennään... 

Eli, alkuasetelma oli se, että tahdoin testata mitä hiuksilleni tapahtuu jos tosiaan jätän kaikki normaalit pesumenetelmät pois ja siirryn luomutuotteitakin yksinkertaisempaan vaihtoehtoon: veteen, soodaan ja etikkaan.
Ensimmäisen viikon aikana olin hämmentynyt, sillä oletin pääni kiiltelevän rasvaisuuttaan heti kahden päivän jälkeen (kuten normaalisti shampoota ja hoitoainetta käyttäessäni), mutta mitä vielä! Tukka näytti ihan normaalilta vielä loppuviikostakin. 

Olen pessyt hiukseni teelusikallisella soodaa nyt neljään otteeseen, sekä myöskin pelkällä vedellä saman verran. Nämä kerrat ovat olleet luultavasti liikaakin, sillä sen sijaan että hiukseni olisivat rasvaiset, ovat ne paremminkin kuivat. Vuodenaika on luultavasti tehnyt osansa, joten en tiedä mikä olisi kokemukseni jos olisin ryhtynyt tähän kesken helteisen heinäkuun. 

Kukaan ei ole kommentoinut hiuksiani millään tapaa, luultavasti ne siis näyttävät ihan samalta (=kamalalta) kuten ennenkin, eikä oletettavasti myöskään tuoksu mitenkään pahalta. Viime kerralla taisin soodapesun jälkeen lorauttaa hieman liikaa etikkaa annokseen, sillä tunsin etikan lemun nenässäni jonkin aikaa, mutta sekin katosi kun föönasin tukkaa. 

Föönaamisesta päästäänkin sitten niihin plussiin ja miinuksiin, joita voin tämän ajan jälkeen antaa kokeelleni. Positiivisena näen ennen kaikkea koko homman ekologisuuden, kemikaalittomuuden ja taloudellisuuden. Mitä sitä turhaan käyttää miljoonaa tököttiä, jos tukka pärjää ilmankin? Niin ja säästyyhän tässä myös aikaa kun ei täydy joka välissä olla pesemässä hiuksia. Suihkussa käynti ripeytyy hieman, joka on tällaiselle vedentuhlaajalle erittäin hyvä asia. Kyseenalaiseksi tässä vaiheessa jää kuitenkin ne seikat, jotka liittyvät urheiluun ja hiusten muotoiluun. 

Helppoa olisi tietenkin olla shampooton lyhyillä hiuksilla, mutta kun omistaa hieman pitemmän version, niin päivittäinen urheilu ja pelkkä vesipesu ei kuulosta hyvältä yhdistelmältä... mutta koska minun liikuntani on näiden viikkojen aikana ollut valitettavan minimaalista, jää asia vielä pohdittavaksi. Toisena ongelmana näen tietenkin sen, että hiuksia olisi välillä ihan kiva myös laittaa jotain spesiaalimpaa tilaisuutta varten, mutta geelit ja muotovaahdot ja muut hiuksiin jätettävät hoitoaineet tuntuvat myös olevan aika poissuljettu vaihtoehto tällä haavaa... mutta jottei tämä heinikko tästä kärtsäisi kasaan näin kuivalla kaudella, täytyy ilmeisesti jotain hiusöljyä sentään ottaa kehiin latvoja varten...

Koska tämä shampoottomuus on kuitenkin ollut varsin helppoa minun tapauksessani, aion myös jatkaa samalla linjalla toistaiseksi. Lopuksi vielä todisteeksi muutama omasta päästä eilen aamulla nappaamani kuvatus:

PhotoGrid_1358286613629
SHARE:

8 kommenttia

 1. Sun hiukset nayttavat ainakin kuvissa terveilta ja puhtailta!

  Ma olen kuullut monelta, etta kookosoljy toimii hyvana hoitoaineena hiuksille. Ruohonjuuressa ainakin myydaan, mutta loytyy varmasti jostain normikaupasta halvemmallakin. Geelina taas moni tuntuu kayttavan pellavansiemenista itse tekemaansa tokottia, sille loytyy ohje ainakin taalta: http://www.wikihow.com/Make-Flaxseed-Hair-Gel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kookosöljyä, oon testaillut sitä hiuksiin aiemmin, mutta se on sen verran tuhtia kamaa, että mun piti pestä hiukset moneen kertaan ja silti ne jäi öljyisiksi... eli taidanpa testata mites on tuon pellavansiemenöljyn kanssa. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Tätä sun kokeilua on kyllä hurjan mielenkiintoista seurata! Ja ihan terveeltä ja puhtaalta näyttää leda myös mun mielestä. Sillon kun mulla oli pitkä tukka niin en käyttäny koskaan juuri mitään muotoilutuotteita, mutta kampauksiakin sai aikaiseksi ilman niitä, kun käytti vähän mielikuvistusta ja letitti tukkaa vähän erilailla. Ja hyvin pysyi ilman mitään tököttejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä minäkin kuvittelisin pärjääväni ilman muotoilutuotteitakin. Enpä mä niitä tähänkään asti ole päivittäin käyttänyt.. Pitäisi kyllä vähän enemmän käyttää mielikuvitusta, sorrun niin helposti siihen että ponnari vaan takaraivolle ja menoksi.

   Poista
 3. Ihan puhtailtahan nuo näyttää! Kannattaa kyl joo jatkaa kun kerta toimii. :D
  Kookosöljyä en suosittelis hiuksiin, sitkeänä kokeilin sitä aikoinaan kolmisen kertaa ja öljyisyys jäi päähän useasta pesukerrasta huolimatta, Siinä oli aina yhden päivän töissä/missä lie liimalettinä (ja aika vahvasti kookosen tuoksuisena) ja odotti että pääsee kotiin taas suihkuun. :S Eikä mulla ainakaan hiukset tuntuneet sen pehmeemmiltä. Mutkait sekin toisilla toimii ja toisilla ei..
  Ite tykkään Ruohonjuuren Logona- hiuksiin jätettävästä hoitosuihkeesta. Mä en sais mun hiuksia ikinä kammattua ilman sitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sama on ollut lopputulos mulla... mutta tuota Logonan hoitosuihketta en ole testannut. Täytyy tsekata.

   Poista
 4. Kokeilin tuota samaa joitakin vuosia sitten ja olin ihan yllättynyt että se toimi,mutta pidemmän päälle huomasin,että tukka kuivui,joten se jäi sitten siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jotain kosteutusta/öljyämistä tämä minunkin fledani kaipaa... jos tosin se onnistuu ilman että tarvitsisi seuraavana päivänä pestä shampoolla niin parempi :)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig