Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 11. joulukuuta 2012

Testissä shampoottomuus

Luin sunnuntaina Teean blogia ja innostuin kokeilemaan shampoottomuutta. Joskus vuosi sitten siirryin luonnollisempiin hiustenhoitotuotteisiin ja olen siitä asti kokeillut kaikkea mahdollista mitä kauppojen luonnonkosmetiikkarivistöiltä löytyy. 

En vieläkään ole löytänyt suosikkiani, mutta ainakin allaolevia hoitoaineita olen käyttänyt. Kärkipäähän pääsi yllätyksekseni Santén Brilliant Care-hoitoaine. Kakkoseksi oli pakko nostaa Frantsilan yrttihoitoaine, koska kyseinen yrttisekoitus tuoksui niin rauhoittavalta, että välillä oli pakko avata korkki vain tuon tuoksun vuoksi. Samankaltainen efekti oli myös Mádaran tuotteilla. Ne tuoksuivat ihanasti kesäiselle heinikolle, mutta valitettavasti muuten eivät olleet kovin hyvä vaihtoehto omille hiuksilleni. Kaikista huonoimmat kokemukset minulla on alarivistön Urtekramin tuotteista. Niitä olen silti kiireessä ostanut useammankin kerran, koska perusmarkettien hyllyiltä ei oikein muita luomushampoita/hoitoaineita löydy.

Pesen hiuksiani ihan liikaa ja täten käytän myös shampoota ja hoitoainetta hullut määrät... Niinpä päätin, että nyt otan testivuoroon vielä naturellimman vaihtoehdon: vesipesun. Toki avuksi tarvitsee soodaa ja etikkaa, mutta mielenkiinnolla odotan millainen liimaletti minusta seuraavien viikkojen aikana kehkeytyy, kun pesen tukkaani mahdollisimman vähän ja mielellään pelkällä vedellä. Kuulema kuudessa viikossa päänahan pitäisi tottua. We'll see.

http://www.korres.com/default.aspx?page_id=691
http://www.helunanetti.com/sante-brilliant-care-hoitoaine-p-1341.html 
http://www.biodelly.com/Urtekram-hoitoaine-No-Parfym   
http://www.biodelly.com/Urtekram-hoitoaine-Aloe-Vera 
http://kauppa.jolie.fi/product/121/madara-colour--shine-hoitoaine 
http://www.yourhealthfoodstore.co.uk/body-and-hair-care/hair-products/conditioner/urtekram-birch-conditioner 
http://www.frantsila.com/product/yrttihiustenhoitoaine/ 
http://www.alarashop.com/wp-content/uploads/2011/10/lavera-orange-milk-shampoo-for-fine-hair.jpg http://m.drugstore.com/logona-hair-conditioner-wheat-protein/qxp36219
SHARE:

11 kommenttia

 1. Ois mielenkiintoista lukea, jos kirjoittaisit tuloksista myöhemmin.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä kokeiluun! Meillä oli tässä kaverin kanssa joskus keskustelua aiheesta ja se on vissiin nyt ollu shampoottomalla vuoden, ja hyvin tuntuu toimivan. Tosin se on poika eli tukka on superlyhyt. Ite en ehkä uskaltais lähtä koklaan vielä lyhyellä ledalla, sillä käytän aika paljon muotoilutuotteita mutta ehkä sitten ku on pitkä tukka jota ei tartte myrkyttää kaiken maailman aineilla! Minäkin ootan mielenkiinnolla tuloksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin vähän mietin tuota että jos ois sellanen parin sentin tukka ni ois paljon helpompaa... mut mä käytän niin vähän mitään muotoilutuotteita että ehkä mä pärjään.. laitan tuloksia varmasti myöhemmin! :)

   Poista
 3. hei, kannattaa kokeilla myös semmoista juttua kuin shampoopala! Ihan tavalliselta saippuapalaselta näyttää, mutta vaahtoaa ja pesee hyvin. Yks pala maksaa jotain 7 euron hujakoilla ja kestää ainakin mulla melkein vuoden päivät. Kun shampoopalaa alkaa käyttää, hiukset saattavat tuntua aika tahmaisilta, mutta tahmaisuus häviää muutaman pesukerran jälkeen. Shampoopalan lisäksi olen käyttänyt joko sellaista hiushuuhdetta tai sitten tuota Santén Brilliant Care -hoitoainetta. Oiskohan ollu joku Flow kosmetiikka tuotemerkiltään tuo mun shampoopala ja sit se hiushuuhteluhomma, suomalainen vieläpä. En kyllä siirtyisi enää tavan shampoolla läträämiseen, shampoopalalla tulee ihanan sileät ja vahvan tuntuiset hiukset ja on kai se ekologisempaakin :) mutta siis suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Kiitti vinkistä, pitää tutkia noita! :) Tota Flowta en oo koittanut, mutta huomasin sen itseasiassa just kun kaivoin jotain kuvia noista muista merkeistä..

   Poista
 4. Eiiiih älä... olen joutunut haistelemaan tämän kokeilijoita ja voin kertoa että sun shampootttomuuden voi "aistia" metrien päähän. Letti dunkkaa ihan järkyltä ja just semmoiselta pesemättömältä...
  mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi ei!!! No, onneksi mulla on toi yks tuossa kertomassa heti jos tukka haiskahtaa! En mä kyllä aio likasena kulkea... ainakaan tietoisesti :P

   Poista
 5. Uijui, mäkin innolla ootan et mitä mieltä oot vesipesuista! Oon miettinyt tota monesti myös mutta mulla rasvoittuu hiukset niin äkkiä etten oo uskaltanut.. Olis pitänyt kokeilla sillon kun oli lyhyet hiukset.
  Ja kiitti tosta Santén Brilliant Care- vinkistä, sitä en oo vielä testannut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerron heti ku jotain tuloksia tulee.. tai no, sen verran voin jo sanoa, että oon vähän hämmentynyt, koska munkin on pakko pestä tukka joka toinen päivä, mut nyt on viimeisestä shampoopesusta mennyt jo viis päivää eikä nää oo vieläkään rasvaset. Vedellä pesin kerran ja hieroin päänahkaa urakalla... mut saa nähdä..

   Poista
  2. Mitä ihmettä.. Kokeilen tota kans joululomalla kun ei tartte käydä missään! :D

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig