Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Muutakin kuin rantamaisemaa

Tuo tämänviikkoinen postaukseni dommarilaisesta elämästä tuli hieman puskien takaa, sillä alunperin tarkoitukseni oli kirjoittaa hieman toisesta aiheesta, nimittäin kyseisen saaren mielenkiintoisista matkakohteista.

Olen huomannut, että suurin osa Suomesta Dominikaaniseen tasavaltaan suuntautuvista matkoista tehdään joko Puerto Platan tai Punta Canan alueelle. Tällä hetkellä Bávaro - Punta Canan seutu onkin maan "kuumin" turistimesta. Sieltä löytyy valkoista hiekkarantaa ja iso kasa hienoja hotelleja, sekä uusi ökyalue nimeltään Cap Cana (siitä ehkä joskus myöhemmin...). Puerto Platan suosio sen sijaan on laskenut, ja onhan se ihan ymmärrettävää, onhan ne Punta Canan rannat parempia (vaikka ympäröivä luonto ei kylläkään).

Jos nyt kuitenkin löytyy sellaisia matkailijoita, jotka ovat kiinnostuneita hieman erilaisista kohteista, sekä muutenkin siitä mitä ja millaisia paikkoja Dominikaanisesta löytyy, niin täältä piisaa. En toki lykkää niitä kaikkia tähän samaan syssyyn, enkä myöskään ajatellut koko joulunaikaa paneutua kyseiseen asiaan, vaan silloin tällöin laittaa jotain, niin löytyypähän sitten täältä, jos joku saarelle matkaava tai muuten erilaisista paikoista kiinnostunut vaikka sattuu itsensä täältä löytämään.

Ihan alkuun kuitenkin jotain aivan muuta kuin rantaa, hieman suomalaiseen silmään tavallisempaa maisemaa. Dominikaaninen tasavaltahan on vuoristoinen maa (asia, joka monilta on jäänyt väliin, koska aina puhutaan vain niistä Karibian rannoista), ja sieltä löytyy Karibian korkein vuori nimeltään Pico Duarte (3175 m). Paikalliset tekevät paljon vaellusretkiä kyseiselle vuorelle, mutta lähinnä vain joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana, jolloin polut pysyvät alhaisempien lämpötilojen ja sademäärien johdosta kuljettavina. Lämpötila vuorella saattaa laskea nollan alapuolelle, mutta lunta sieltä ei löydy, korkeintaan jäätä.

Tässä kaksi C:n serkun, Nolan Camejon kuvaamaa videota Pico Duartelta, ei tosin sieltä huipulta, vaan hieman alempaa, Valle  del Teterolta (1800 m).


Timelapse ❘ Valle del Tetero from Nolan Camejo on Vimeo.

Tämä seuraava video on ehkä hieman pitkä, enkä myöskään oikein tiedä sen varsinaista tarkoitusta, mutta löytyy siitä myös hyvin kyseistä ympäristöä kuvaavia kohtia tuon C:n serkkujen ja Nolanin kavereiden häröilyn joukosta :P. Valitettavasti matkalla satoi sen verran, että videolla näkyy vain pieni osa reittiä Teterolle.


Valle del Tetero 2010 from Nolan Camejo on Vimeo.

SHARE:

4 kommenttia

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig