Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Mitä maksoi mennä naimisiin?

Olen jo muutaman kuukauden ajan yrittänyt tehdä postausta tästä kyseisestä aiheesta. Joka kerta olen kuitenkin jättänyt aloittamatta, koska itsellemme ominaiseen tyyliin emme pitäneet mitään tarkkaa kirjaa yllä kuluista, emmekä loppujen lopuksi halunneet edes tietää paljonko koko hommaan meni rahaa.
Nyt saimme kuitenkin aikaiseksi istua hetkeksi alas ja miettiä että miten paljon oikeastaan sitä rahaa tuon elokuun aikana kului.

IMG_3921

Ennen hääsuunnittelun alkua mietinkin, että mitäköhän tuo kyseinen lysti mahtaa maksaa, mutta netistä en ainakaan meidän tapaukseen kelpaavia vastauksia oikein löytänyt... tosin enpä sitä olettanutkaan. Toki sain kuulla muutamien ystävien kokemuksista kymppitonnin budjeteista, jotka ovat räjähtäneet käsiin aika reilusti.
Suomalaisethan yleisesti ottaen ovat kovin vaitonaisia raha-asioistaan, mutta tällä kertaa minä tuumasin, että mikä jottei, miksen sitä täällä kertoisi miten paljon meillä tähän mahtavaan hääjuhlaamme upposi.

IMG_4014

Ensimmäisenä tulee ottaa huomioon, että kyseessä oli ns. destination wedding, vaikkakin kyseessä oli Carloksen sekä hieman myös minunkin toinen kotimaa. Matkakulut olivat siis ensimmäisenä huolenamme.
Olimme päättäneet säästää lentokuluissa ja ostimme standby-liput C:n veljen kautta. Budjettimme oli n. 1500 euroa, mutta kaikkien kommelluksien ja vastoinkäymisten johdosta lentolippuihimme upposi lopulta 2100 euroa. Jos olisimme ajoissa ostaneet normaalit lentoliput, olisimme hyvin voineet pysyäkin tuossa 1500 eurossa.

IMG_4016

Noh, sentään saimme matkustaa business-luokassa ja saimme kokea kaikkea huvittavaa matkan aikana... Näistä kommelluksista johtuen jouduimme myös yöpymään hotelleissa, joihin minulta ja Carlokselta kului noin 235 euroa. Siitä hyvästä Carlos sai visiteerata matkan aikana myös Riikassa, Pariisissa, Barcelonassa ja Chicagossa sekä San Juanin, Dallasin ja Madridin lentokentillä ja minä Chicagossa, Miamissa ja New Yorkissa (kyllä, jouduimme matkustamaan yli puolet matkasta erillämme, Carlos menomatkalla isäni seurassa, minä äitini, paluumatkalla Carlos ystäväni kanssa, minä vanhempieni kanssa).

IMG_3610

Hääjärjestelyihin, tuoleihin, pöytäliinoihin, koristeisiin, kukkiin, karkkeihin ym. ym. meiltä ei kulunut pennin pyörylää. Kaiken tämän meille järjesti Carloksen ihana Mayra-täti. Todellista tarkkaa tietoa näistä kuluista minulla ei ole, mutta kuulemani mukaan ainakin noin 1700 euroa.

IMG_3606

haakuvia4

Tällä summalla saatiinkin kyllä kasaan aivan älyttömän kauniit häät, mutta kyllä se vaati tuon rahasumman lisäksi Mayran monet päivät ja yöt sekä monet kädet auttamaan, jotta juhlapaikka olisi ajoissa valmiina. Kaikki tuoleja lukuunottamatta kun kuljetettiin Santo Domingosta maan halki pohjoisrannikon Playa Bonitalle asti.

IMG_3115

haakuvia3

IMG_3093

IMG_3579

IMG_3589

Hääpuvut olimme päättäneet hankkia vasta Santo Domingosta. Tämä oli aivan oikea ratkaisu, sillä minun ja Carloksen pukukustannukset kenkineen olivat yhteensä vain 360 euroa! Tuolla rahalla en olisi saanut suomalaisesta hääpukuliikkeestä edes puolikasta mekkoa. Sormuksiin rahaa meni 212 euroa, joka tosin sisältää vain Carloksen sormuksen, sillä olimme asialla niin myöhään, että minä en enää saanut sellaista sormusta kuin halusin (se olisi pitänyt teetättää), joten minut vihittiin kihlasormuksellani. Olemme tosin tehneet jo sikäläisen kultasepän kanssa diilin, että tuo kyseinen sormus teetetään seuraavalla matkallamme Santo Domingoon ja siellä siksi, että haluan siihen larimar-kiveä. Muita ulkomuotokuluja kertyi yhteensä 180 euroa, sisältäen minun tukkalisäkkeet, hiusten värjäyksen, parit meikkipuikot ja magic bra:t :D.

IMG_3751

IMG_3732

Hääpaikkana toimi pieni boutique hotelli, jonka henkilökunta kuului hintaan, kun varasimme hotellista kaikki huoneet hääyöksi, sekä osan huoneista häitä edeltäväksi yöksi. Häälahjojen sijaan olimme pyytäneet häävierailtamme, että jokainen maksaisi oman hotellihuoneensa, joten meidän osuutemme hotellimaksusta pysyi suhteellisen pienenä. Oma huoneemme oli lahja hotellin väeltä, mutta loppupeleissä osa huonemaksuista jäi toki meidän maksettavaksemme, luultavasti noin 400 euroa, kun koko summa oli 2078 euroa. Osa vieraista nukkui viereisessä hotellissa, joten todelliset yöpymiskustannukset olivat hieman enemmän.

haakuvia2

Hääjuhlien tarjoiluihin, sisältäen coctail-tarjoilun, illallisen, kakut ja kaikki juomat meni yhteensä 2995 euroa. Ruoka oli todella hyvää (dorado-kalaa ja katkarapuja passionhedelmäkastikkeella) ja juomaa kului sen verran, että rommi loppui kesken ja vaihtui viskiin jossain vaiheessa yötä. Täytyy tosin mainita, että muutamat vodka- ja rommipullot saapuivat paikalle vieraiden mukana Santo Domingosta käsin.. hah.

haakuvia1

Viranomaiskulut, sisältäen vihkimisen (jonka toimitti lasterrenaslainen tuomari noin viidessä minuutissa), seremoniatoimituksen (pyysimme santodomingolaista ex-tuomaria suorittamaan hieman pidemmän kaavan vihkitoimituksen) sekä paperiasiat ovat vieneet tähän asti noin 500 euroa. Sanon tähän asti siksi, että vihkitodistuksemme haukkoo edelleen happea hyllyn päällä, odottaen käännöksiä ja virallistamista täällä Suomen päässä. Eli täkäläisittäin emme oikeastaan vielä edes ole naimisissa. Huh. Jospas tämän tekstin kirjoittaminen nyt toisi asiaan vähän vipinää...

IMG_3809Tässäpä siis ne tärkeimmät kulut. Olimme hyvin onnekkaita, sillä valokuvauksen ja videokuvauksen suorittivat Carloksen serkut Laura, Nolan ja Juan Miguel, harjoitusillalliset järjestimme tuttujen huvilalla, jonne ruoat kustansi Mayra-täti, eikä suinkaan tule jättää mainitsematta, että hääkampauksen, meikkauksen ja muut pikkujutut hoitivat ystäväni sekä ääni- ja videotehosteet Carloksen serkut, seremoniamestarina toimivat kaaso, kakkoskaaso ja Carloksen äiti ja dj:nä eräs ystävä, jolle tarjosimme yöpymisen hääpaikalla. Näihin summiin ei myöskään ole laskettu mukaan mitään bensakuluja, joita tuli koko matkan aikana hyvin paljon, eikä myöskään muita kustannuksia, jotka koituivat siitä, että toki halusimme näyttää Dominikaanista tasavaltaa Suomesta matkustaneille muutenkin kuin hääviikonloppuna. Noh, yksi menoerä olivat toki puhelinlaskut, joita kertyi yhteensä noin 400 euroa matkan, tai lähinnä matkustamisen aikana... Hups.

IMG_3733

Täten meidän omat hääkulut olivat yhteensä noin 4605 euroa ja matkustuskulut 2735 euroa.
Jos lasketaan kaikki tiedettävät hääjuhlan kustannukset hotelliyöpymisineen yhteensä, tuli niitä noin 8025 euroa.
Not bad, ottaen huomioon miten kauniit ja kivat häät saimme!

Huh. Tulipas sepustus... jaksoikohan kukaan tätä edes lukea? :D

SHARE:

15 kommenttia

 1. Tosi kiva, että viitsit kertoa näin yksityiskohtaisesti. Ei tuo kuulosta ollenkaan pahalta, sillä teidän häät olivat niin satumaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ollut paha summa, mutta olihan tuon matkan koko kustannukset meille vähän liian isot, kun ei oltu saatu säästettyä häitä varten oikeastaan yhtään ja mä olin omalomalla kuukauden :D... Koko syksy meni vähän penniä venytellessä... mutta oli se sen arvoista :)

   Poista
 2. ihania kuvia! ja niin kauniin näköiset häät...

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, että jaoit tietoa, jota on tosi vaikea löytää internetistä tai edes kysymällä. Ihania ja todella taitavia ihmisiä on ollut teillä auttamassa! Melkein uskomatonta, että tuolla rahalla sai noin kauniin mekon. Parasta on, että kuvista päätellen kaikilla näytti olevan hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosin tästä meidän tapauksesta ei taida kovin monelle olla hyötyä, :D Ja oli tosiaan, aivan mahtavaa porukkaa kyllä Carloksen perhe ja suku! Ja tuo mekko... niinpä, älyttömän halvalla sen sain, mutta ompelijan tyttö oli sairaalassa juuri sinä aikana kun oltiin sovittu että hän tekee sen, joten etuosa jäi tosi losähtäneeksi kun ei ehditty sitten keskittymään kuin siihen minun toivomaani takaosaan :D

   Poista
 4. Hei olipa kiva postaus, kiitti! Varsinkin tässä elämänvaiheessa kun iteki pitäs alkaa pikkuhiljaa hahmotella sitä omaa hääbudjettia.

  Mitä muuten on standby -liput? Meikältä menny ihan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että tykkäsit! Joko ootte päättäneet missä häät järjestetään?
   Standby-liput on siis niitä joilla sulla ei oo paikkaa koneeseen ennen kuin kaikki normaalimatkustajat ovat koneessa. Jos paikkoja jää vapaaksi, ni sitten pääset lennolle. Aika rasittavaa puuhaa varsinkin elokuussa kun kaikki matkustaa, mutta sit taas jos lentää off season-aikaan niin ihan loistavaa. Standby:nä joutuu matkustaan esim. jos myöhästyy omalta lennoltaan, mut meidän tapauksessa Carloksen veli on American Airlinesilla töissä ja ne lentelee millon huvittaa standby:na ja saa myydä jonkun tietyn määrän niitä vuodessa kenelle huvittaa, maksaen lentoyhtiölle siis vain lentokenttäverot. Eli, jos joku kaveri on töissä lentoyhtiöllä, niin siinäpä oiva matkakaveri ;)

   Poista
  2. Kiitti tiedosta! Nyt pitää sitten vaan hankkia semmonen kaveri, joka on töissä lentoyhtiöllä... :D

   Ja ei olla! Tai siis joo Oulun huudeilla mutta ei olla saatu varattua vielä paikkaa, joten kaikki on vielä auki. Mut onneks ei oo kiire vielä! :)

   Poista
 5. Ei todellakaan paha summa kun ajattelee,miten ihanat häät teillä oli.Suomessa tuohon olisi kulunut paljon enemmän rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se nyt on ihan selvää että tuolla summalla Suomessa ei oltaisi saatu läheskään noin ihania häitä! Mä vähän kammoksuinkin sitä että meidän häät olis jossain epäviehättävässä juhlatilassa (ja jäykkään suomalaistyyliin, haha).. sen verran se mun sisustussuunnittelija-minäni vaati että pitää olla niin nättiä että voin vaan huokailla koko päivän katsellessani ympärilleni, joten ranta-häät oli ehdottomasti hyvä ratkaisu :D

   Poista
 6. Todella mielenkiintoista. Kuten Irina kommentoi, uskomatonta, että sait noin upeen puvun tolla hinnalla. Ja olin kyllä tosi yllättynyt loppusummasta. Kuvittelin paljon isomman summan! :) Jälleen ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä! Tosin sitä ei missään liikkeessä teetetty, vaan tutun ompelijan takapihan kopperossa. Hyttyset söivät elävältä kun kävin mekkoa sovittelemassa... ja kuten jo yllä mainitsin, oli se ihana, vaikkakin edestä jäi vähän hölmöksi.. mutta siinä vaiheessa se oli viimeinen asia mikä mua kiinnosti, kun häihin oli enää pari päivää :D.

   Poista
 7. No hei täähän oli tosi mielenkiintoinen postaus!

  Ja en voi muuta kuin haukkoa henkeäni kun kuulin sun hääpuvun hinnan!!! Yksi kauneimmista puvuista ja niin halvalla selvisit...
  Muutenkin näyttää, että olette onnistuneet säästämään hienosti suurissa kustannuksissa :)

  Meillä oli aikoinaan mun miehen kanssa häät ulkomailla, Etelä-Euroopassa. Emme kummatkaan asuneet kyseisessä maassa, eikä meillä ollut sukulaisiakaan siellä. Joten paljon varmaan jouduttiin maksamaan siitä, ettei meillä ollut niitä "suhteita".
  Järjestimme siis häät 15 henkilölle ja jos budjetista otetaan pois vieraiden yöpymiset ja matkustuskulut, niin häiden kokonaisbudjetti oli 11 000 euroa :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa että moni on tykännyt tästä! <3

   Heheh, yllä vähän kommenttia hääpukuun liittyen. Siitä tapauksesta voisinkin kyllä tehdä ihan oman postauksensa :D.
   Ja kyllä, säästettiin todella paljon, kun saimme Carloksen tädin hoitamaan lähes kaikki asiat! Hänen tuttu oli se puvun ommellut nainenkin ;)
   Ja tosiaan, jos me ei oltais tunnettu kokonaista joukkiota häähulluja tätejä ja serkkuja paikan päällä, niin en osaa edes kuvitella miten paljon rahaa noihin juhliin olisi uponnut, eli ihan hyvällä summalla tekin pärjäsitte mielestäni! Teillä oli siis ihan kunnon destination wedding.. Voih, olisi kiva joskus osallistua jonkun kaverin sellaisiin :)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig