Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 27. joulukuuta 2012

Miksi pitää päästä matkustamaan?

Archie Gone Lebanonin Inka heitti haasteella: Mikä saa minut matkustamaan ja mikä jäämään kotiin?

On varmaan jo aika selvää miten paljon pidän matkustamisesta, kun juttuni niin usein pyörivät kyseisen aiheen ympärillä. En kuitenkaan pidä itseäni mitenkään erityisen kovana reissaajana, niin paljon kun on paikkoja joita en ole nähnyt, matkustamiseni ollessa hyvin rajoitettua (jota se hyvin oletettavasti tulee olemaan seuraavinakin vuosina), lähinnä seuraavien seikkojen vuoksi:

1. Raha. Ainakaan tällä haavaa työni eivät tuota sellaisia rahamääriä, joilla voisi vain ottaa ja lähteä. Työnkuvaani ei myöskään millään tapaa liity matkustaminen, mutta sen verran hyvin ovat asiat, että periaatteessa voisin ottaa työni mukaan matkalle. Käytännössä se ei kuitenkaan ihan vielä onnistuisi...

2. Opinnot. Kun opiskelee ja tekee sen ohella töitä, ei matkustamiselle jää myöskään aikaa. Tämän syksyinen koulutukseni ei tosin ollut kovin intensiivistä, mutta vei kuitenkin aikaa liittyen siihen seuraavaan asiaan, nimittäin:

3. Oma yritys. Minun yritykseni pitää aika hyvin paikoillaan niin arkena kuin pyhänä. Lomat tulisi tietenkin viettää myös osa-aikaisyrittäjyyden merkeissä...

4. Koti. Oma koti olisi kiva juttu ja siihen pitäisi säästää... mutta pakko myöntää, että mieli tekisi sen sijaan säästää maailmanympärimatkaan.

Siitä päästäänkin sitten niihin asioihin, joiden vuoksi matkajalkaa aina vipattaa:

1. Oman maailmankuvan avartaminen. Asioita osaa ajatella paljon laajemmin, ymmärtäväisemmin ja kriittisemmin kun on kokenut elämää oman kasvuympäristönsä ulkopuolella.

DSC_0901 4

2. On aivan eri asia kuulla ja nähdä kuvista, kuin kokea paikan päällä. Kaikkihan nyt tietävät miltä esimerkiksi New York näyttää ja kaikilla on mielikuva siitä millaista on kävellä pitkin Manhattanin katuja, mutta sen kokeminen ensimmäistä kertaa on sen verran vaikuttavaa, että niitä kokemuksia haluaa lisää! Maapallo tuntuu paljon vähemmän pelottavalta paikalta kun sen myös näkee eri leveysasteilla.

P1120989 P1120977

3. Erilaisten ihmisten tapaaminen. On niin hienoa jakaa kokemuksia, maailmantietoa, oppia uutta, hämmästyä siitä kuinka paljon tai kuinka vähän ihmiset tietävät esimerkiksi Suomesta.
(Alla insipiroivia persoonia pariisilaisen teatterin lavastamolla, ympäri maailmaa vuosikausia haahuillut israelilainen, sekä todella kummastuttavien torimyyjien koju Tynemouthin juna-asemalla)

DSC_0472 P1120901 DSC_0361 2

4. Edellisestä kohdasta seuraa se, että ystävyyssuhteita syntyy ympäri maailman. Näitä ystäviä ei tietenkään halua unohtaa, vaan yksi suurimmista syistä matkustamiseen jatkossa on niiden kansainvälisten ystävien näkeminen. Ystäviäkin osaa arvostaa eri tavalla, kun heitä ei vaan voi nähdä joka viikko, tai edes joka vuosi.

DSCN5262

5. Luonto. Vaikka se olisi melkein samanlaista kuin kotimaassa, on se silti erilaista. Aina se vaan jaksaa ihastuttaa ja ihmetyttää.

DSC_0154 2 IMG_0658

6. Historialliset paikat ja rakennukset, ihmiskunnan luomat älyttömyydet

DSC_0059 DSC_0036

7. Erilainen ja hämmästyttävä arkkitehtuuri

DSCN5416 DSCN0326

8. Paikat joissa kokee olevansa kuin jossain fiktiivisessä tarinassa, jonka joskus luki, muttei kuvitellut sen olevan totta.

DSC_0232 - Version 2 DSC_0369 2

9. Paikat joita on aina nähnyt televisiossa ja joissa vain jostain kumman syystä pitää myös päästä käymään.

DSCN0247 DSC07470

9. Aurinko, lämpö, tai vaihtoehtoisesti lumi ja kylmyys

playa 389 DSC_0333

11. Matkustaminen tuottaa niin paljon extreme-tunnetta elämään, että arkea jaksaa paljon paremmin, kun voi muistella vaikka niitä kaikkia matkalla sattuneita kommelluksia, pimeitä juna-asemia, eksymisiä, myöhästymisiä, perille löytämisiä ja onnistumisia!

CIMG1157

Näitä matkustamaan innostavia seikkoja löytyisi vaikka millä mitalla, joten tunnen itseni hyvin onnekkaaksi siitä, että olen syntynyt maahan, jossa asiat ovat niin hyvin, että matkustaminen ympäri maailman on suhteellisen helppoa. Vielä ei ole ihmiskunta, tai siitä riippumaton luonnonmullistus saanut maapalloa sellaiseen tilaan, että matkustaminen ei olisi millään tavalla hyvä asia (siitä hiilijalanjäljestä huolimatta), joten täytyyhän siitä mahdollisuudesta nauttia, kunhan sen tekee kunnioittaen sekä luontoa että muita kulttuureita...

Minäpä haastan tähän vuorostani mukaan My life here and there-blogin Annan ja Destination Unknown-blogia kirjoittavan Satun!

REV_1968
SHARE:

19 kommenttia

 1. Ihan mielettömiä kuvia... alko tehä taas mieli lähteä vaikka minne :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavia kuvia Eveliina! Kyllä matkustaminen on vaan niin mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Yaelian!! Ja niin on... itselläni ei tosin ole yhtään reissua tiedossa, joten pitää keksiä erilaisia lähiseuturetkiä niin ei tunnu niin pysähtyneeltä :)

   Poista
 3. Ihana postaus ja hienoja kuvia! Onneksi seuraavaan matkaan enää pari kuukautta... :)

  VastaaPoista
 4. ja piti vielä sanoman, että tuo viimeinen kuva on vaan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, juu, on se kyllä mahtava, niitä on vielä monta tosi kivaa. Kiitos tuosta kuvasta tosin kuuluu kaverille joka ne nappasi ;)

   Poista
 5. Ihan huippuja vastauksia ja mahtavia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Kiva kun tykkäsit! Kiitos haasteesta <3

   Poista
 6. Puhut taas ihan minun suullani :) Sä tajuat just samalla lailla tämän mielettömän uteliaisuuden, joka ajaa minua matkalle. Useimmat ei tajua tätä. Unelma tulevasta matkasta auttaa jaksamaan arkea.

  T:Sole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Sole, että joku ainakin ajattelee juuri näin :). Tuopa olisi ollut hyvä otsikko postaukselle "uteliaisuus, joka ajaa minua matkalle"... :)

   Poista
 7. Hieno postaus ja hyviä vastauksia! Pistitpä vaikean haasteen! Ja niin kuin muutkin ovat jo kommentoineet: tuo viimeinen kuva vaan on NIIN hieno. Miten te ootte saanut ton bebenkin niin hyvin mukaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aNNa!! :) Juu, itsekin ajattelin että huih, onpas haaste, mutta vastaukset tulikin ihan automaattisesti, enemmän aikaa meni kun etsin kuvia tekstiä värittämään! :D

   Ja juu, nuo Sitgesin hyppykuvat on kyllä parhaita, kysyin jopa kaverilta joka ne räpsi että haluaako se osallistua matkakuva-kisaan yhdellä niistä, mutta laiskuuttani jätin kuvan lähettämättä, mutta kiva kun edes tänne blogiin voi laittaa ne näytille :D
   Tuo bebe, Aina, on kyllä aina mukana kaikessa, aina valmiina ;D Se teki joka hypyllä saman liikkeen käsillään kuin me :D

   Poista
 8. Kiitos haasteesta ja otan sen vastaan heti kun selviän tästä lomahorroksesta!! Upeita kuvia ja yhdyn kyllä kaikiiin näihin kohtiin. :) Ja hei, ihanaa uutta vuotta!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ja hyvää tätä vuotta sinnekin! :)

   Poista
 9. Ihania kuvia ja tarinoita tosia :) Mua jäi kaiverruttamaan, että mistä se seepia silta kuva on? ja se suolajäätikkö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Siltakuva on Durhamista, suolajäätikkö taasen ei oo jäätikkö, vaan kalkkikivimuodostuma Turkissa, paikan nimi on Pamukkale. Se on maailmanperintökohde ja tosi suosittu turistikohde, ja paikan historia on mielenkiintoinen mutta surullinen kun turismi on pilannut sitä niin huomattavasti... Ennen noissa allasmuodostumissa kylvettiin surutta (vesi on lämmintä!) mutta nykyään se on onneksi kielletty.

   Poista
  2. Löysinhän viimein vastauksenkin. Kiitti. Olin ensin katsonut, että se silta kuva olisi Prahasta, mutta tajusin sitten että ei voi olla, joten sen takia kyselin. Ja hienot on turkkilaiset kalkkikivimuodostumatkin.

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig