Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 10. joulukuuta 2012

Jos jossain niin Norjassa...


Minä olen tunnetusti yksi niistä hölmöistä, jotka aina haaveilevat asuvansa jossain muualla. Jos nyt sitten ihan oikeasti johonkin lähtisimme, niin minne?

Kaikista varteenotettavin vaihtoehto taitaisi olla Espanja. Minua ei kuitenkaan hirveästi inspiroi kyseinen vaihtoehto, koska espanjalaiset saavat minut todella herkästi hermoromahduksen partaalle (toki tunnen myös mahtavia sikäläisiä - ei siis pahalla, hih), eikä se taitaisi taloudellisestikaan olla yhtään järkevä vaihtoehto tällä haavaa... mutta jos nyt unohdetaan kielimuurit ja keskitytään vain sellaisiin seikkoihin kuten luonto, arkkitehtuuri ja mentaliteetti, niin oiva vaihtoehto olisi Norja.


P1110704

En toki voi tehdä mitään syväanalyysiä norjalaisista, mutta kyllähän sitä pohjoismaalaisena kuvittelee jokseenkin tuntevansa kyseistä kansaa. Toki sielläkin kuohuu ja kohisee, mutta suvaitsemattomuutta ja hulluutta nyt löytyy mistä tahansa... Ei ainakaan lattareille ole yhtään sen parempi vaihtoehto suunnata Espanjaan kuin Norjaan, kielestä huolimatta.

P1110706

Mitä nyt luontoon tulee - onhan siellä Norjassa nyt vaan pirun kaunista! Vuoria ja merta. Astetta päheämpää kuin Suomessa, harmi vaan. Olisinko hieman suuntaamassa talvella rinteisiin, kesällä merelle?

P1110749

Arkkitehtuurikin on yleisesti ottaen kauniimpaa kuin Suomessa - tosin missä se ei olisi. Ymmärrän toki niitä jotka rakastavat suomalaista, mutta jos nyt ajatellaan vaikka suomalaiset rannikkokaupungit vastaan norjalaiset, niin kyllä ne norskit voittaa 10 - 0. Ei sillä etteikö niitä harmaita laatikoita löytyisi Norjastakin, mutta kuitenkin... suomalaiset vaan ovat astetta tylsempiä näissä jutuissa.

P1110800

No, myönnettäköön sen verran, että Suomessa minulla ei ole kylmä kenenkään kaverini luona, mutta Oslon huudeilla asuvan ystäväni kodissa olin koko ajan aivan jäässä - siinä taisi olla vain yksinkertaiset ikkunat! Toivottavasti niin ei ole näissä Tjuvholmenin uusissa rakennuksissa.

P1110816

Jos nyt taloudellisesti asiaa ajatellaan, niin onhan siellä Norjassa aivan pirun kallista... mutta jos nyt onnistuisi löytämään suhteellisen hyvän duunin, niin kyllähän ne norjalaiset aika isoja summia vetelevät. Ehkä olisi astetta helpompi visiteerata myös meidän kotimaita. Tottakai elintason kannalta norjalaiselämä olisi kannattavampaa kuin esimerkiksi mihinkään espanjankieliseen maahan suuntaaminen.

P1110725

Ja vaikka sitä nyt naapurimaita ollaankin, niin onhan niillä norjalaisilla omat juttunsa. Siitä saisi se minun kuriositeettini uusia tapoja kohtaan rauhan ainakin muutamaksi vuodeksi. Jokin siinä vaan viehättää, että saa olla vähän ulkopuolinen, mutta silti paikallinen... ja aina kun Norjassa tulisi ikävä kotiin, niin ei olisi paha juttu lentää vaikka viikonlopuksi Helsinkiin! Maantieteellisesti siis myös aivan loistavan matkan päässä suomalaisista.

P1110717

Mutta, ei nyt kuitenkaan ihan liikaa innostuta. En minä edelleenkään oikeasti ole mihinkään lähdössä, mutta jos nyt vaikka niin hassusti kävisi, että jommalle kummalle tarjoutuisi työpaikka Norjasta (eikä vain Oslosta josta kuvat ovat, vaan oikeastaan ihan mistä vaan), niin kyllä minulle kelpaisi. Carloksesta en sitten taas tiedä...

P1110684

Sieltä löytyisi kyllä jo valmiiksi muutama ystäväkin, mutta mahtaisi olla aika rankkaa opetella toinen kamalan omituinen kieli omituisine puhekielineen ja kirjakielineen, jotka poikkeavat toisistaan niin paljon ettei mitään järkeä. Minä taas puolestani olen sen verran kielihullu, että kyseinen haaste olisi aivan tervetullut... eikä se nyt niin vaikeaa edes olisi, kyllä sinne reissatessa aina olen ymmärtänyt mistä on kyse, vaikka vastaukset ovatkin olleet rasittavaa ruotsisoppaa :D.

P1110688

Lopuksi vielä kuvia yhdestä Oslon ihanuudesta - Oopperatalosta jonka päälle voi kiivetä! Kuinka hauska idea... Olisivat voineet kaavailla Helsingin Musiikkitaloonkin jotain yhtä jännää ;).

P1110893

Puuta ja lasia ihannoivalle myös kyseisen huusin interiööri on yhtä mielenkiintoinen kuin talon katolle kipuaminen.

P1110914 P1110915 P1110916

Kaikki kuvat on otettu syyskuussa 2010.
SHARE:

7 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Norja ei kuulosta yhtään hullummalta mun silmissä, mutten ole vielä koskaan päässyt siellä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Norjassa kannattaa ehdottomasti käydä. Voi kun aika riittäis kaikkeen kivaan ni ois kiva lähteä kiertelemään siellä enemmänkin... mut joskus varmasti :)

   Poista
 2. Tervetuloa vaan Norjaan!!! Minä ainakin viihdyn täällä. Norja on ihan hyvä maa asua. Mutta talvi on täällä yhtä pitkä kuin Suomessakin... Minusta Suomessa on kaikki kallista ja ihmettelen, kuinka suomalaiset pärjäävät niillä palkoilla siellä. Palkat on täällä ihan verrattavissa hintatasoon. Norjalaiset ovat mukavia ja ystävällisiä ja suomalaisena on täällä helppoa olla. Me ollaan tykättyä työrintamallakin. Ja sitten täällä on enemmän ulkomaalaisia kuin Suomessa. Ja se on ulkomaalaiselle parempi juttu.

  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Tuula! Jes, nyt ainakin joku siellä puoltaa tätä asiaa :D
   Niin - onhan se talvi pitkä ja kylmä, mutta jotenkin mä alan tottua siihen ajatukseen että kylmässä on parempi asua ku kuumassa... ja ääh, sä oikeen inspiroit mua lisää!! :D

   Poista
 3. En ole koskaan tavannut ikävää norjalaista ihmistä ja ne maisemat, ah! Tilastojen mukaan Norja ois täydellinen paikka asua. Vaikka silti pikkasen kylmä mun makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään itseasiassa! Ainakaan muistaakseni.. mukavia ja ystävällisiä sellaisia kylläkin monta!
   Niin - ja täytyis sitten vaan toivoa että se palkka siellä olis sen verran hyvä että pääsis aina välillä lämpimäänkin ;)

   Poista
 4. Komppaan Tuulaa, tervetuloa Norjaan asumaan!!! :) Itse olen ainakin näin parin vuodenkin jälkeen vielä Norja-hurmiossa, vaikka täällä viihtyy toisaalta vain jos pääsee välillä haistelemaan vähän muitakin maita. :) Hintataso on tosiaan korkea, mutta palkat heijastavat hintatasoa. Eli ihan hyvin täällä elää ihan "normaalilla" Norjan palkallakin. Ja jos yhtään tosiaan tykkää outdoor-elämästä niin Norja on kyllä aikamoinen paratiisi!

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig