Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Felicidades "itos"!

Carlos ja sen isoveli, Alejandro, ovat syntyneet samana päivänä, 21. lokakuuta. Sen vuoksi näitten "veikkosten" (veljet = hermanos - hermanitos - itos) synttäreitä ollaan yleensä juhlittu hieman isommalla kokoonpanolla. Kivaa, mutta toki Carlosta silloin pikkupoikana otti päähän kun ei ollut "omaa" synttäriä, vaan sekin piti jakaa veikan kanssa :D.


Näin vanhempana se on kuitenkin molemmille huvittavaa ja on hauskaa nähdä, miten veikat muistavat toisiaan. Ale soittaa Carlokselle tänne "tulevaisuuteen" joka vuosi heti kun täällä päivä vaihtuu synttärin puolelle. Santo Domingossa synttärijuhlinnat jatkuvat tänäkin vuonna sukukekkereinä, mutta Carlos puolestaan on saanut viime vuodet viettää hyvin rauhallista ja sateista synttäriä minun kanssa kaksistaan (kun ei ketään saanut tälläkään kertaa kutsua edes kylään). Yleensä käymme jossain syömässä, mutta tällä kertaa päätimme kokkailla kotona.
 

Carlokselle oli jostain iskostunut päähänsä, että hänen on pakko saada calzone! Siitä se oli jo puhunut useamman päivän, mutta kun täällä ne halvemman puoleiset pizzeriat keskittyvät lähinnä siihen perinteiseen pizzaan, niin päätimme tehdä calzonet kotona (no, saahan Kotipizzasta jotain Kotzonea, mutta se ei ihan aja asiaa). Calzonessa ainekset on täysin piilossa taitetun ja suljetun pizzataikinan sisällä. C:n lempparicalzone sisältää enimmäkseen ricottaa, mutta kun sitäkään ei kolmesta (!) lähimmästä ruokakaupasta löytynyt, saivat mozzarella, raejuusto, parmesaani ja kinkku kelvata. Päälle vielä kasa tuoreista tomaateista tehtyä tomaattikastiketta, niin johan oli hyvää! Synttärisankari sai tosin itse toimia keittiömestarina...

...mutta sain minäkin sentään jotain aikaiseksi! Väänsin ihan kunnon täytekakun alusta loppuun. Carloksen synttärit taitaakin olla ainoa päivä vuodessa, jolloin ehkä saan jotain niinkin hurjaa tehtyä. Parempi olisi ehkä olla kertomatta, että tällä viikolla sain jopa työkaveriltani helpon reseptin, jotta olisin voinut yllättää Carloksen, mutta lopulta minun osuus jäi siihen, että laitoin puhelimella kuvan reseptistä ja istuin valmiiseen pöytään kun tulin kotiin...Kakkukynttilä ei käynyt mielessäkään ennen kuin jo istuimme pöydässä kakkupötykkä edessämme, joten tuikku sai kelvata.


Eipä se synttärisankari muistanut mitään toivoakaan, joten se siitä. Sen pituiset ne synttärit :D.


//

Felicidades mi amor y Felicidades Alechucho!

Un día de estos vuelvo a escribir en español, si es que hay alguien por ahí a quien le hacen falta mis traducciones. Lo dejé de hacer para ver si alguien decía algo, pero hasta ahora nadie se ha manifestado (aparte de A)... :P

Tässä vielä Bunburyn biisi "21. lokakuuta", jonka sanat eivät kyllä ole sieltä iloisemmasta päästä, mutta päivämäärä ei voisi olla parempi ;).. (ja tätä nyt ei voi ihan klassikoksi kutsua, mutta ei kai se mitään).

Y aquí la canción de Bunbury "21 de octubre". Las letras no es que sean las más alegres, pero la fecha es perfecta ;).

SHARE:

10 kommenttia

 1. Onnea Carlokselle! Ja hienon kakun teit, en itse varmaan osais edes tehdä sitä kakkupohjaa. Ps. Musta oli kiva kun kirjoitit myös espanjaksi :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carlos kiittää! Ja noh, hieman epäröin minäkin että tuleeko siitä kakkupohjasta mitään, mutta kyllä se ainakin kasassa pysyi :D Kakkuvuokaahan meiltä ei löydy, mutta neliskanttinen uunivuoka ajoi asian... ja ihan hyvää siitä kakusta tuli ;)

   Poista
 2. Felicidades a Carlos!
  Tiedän tuon tunteen;siskoni nimittäin syntyi 10 syyskuuta kun taas minä
  9 syyskuuta,mutta meidän synttäreitä vietettiin aina yhdessä,Ja kun hän syntyi,niin synttärini unohdettiin täysin;D Mmm,namin näköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muchas gracias, dice Carlos!!!
   No voihhh.. hehe... No, itseasiassa mun omat synttärit on aina jääneet joulun ja uuden vuoden jalkoihin, mutta joo, sentään se on "mun päivä" :D

   Poista
 3. Ootte te kyllä aikamoisia, siis vallan ihastuttavia :). Felicidades a Carlos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carlos kiittää ;) ja voi vai ollaan me ihastuttavia? etkai sä pilkkaa? :D:D

   Poista
 4. Nam, mitä synttäriherkkuja! Tänään 21. päivä vietetään ainakin Argentiinassa äitienpäivää. Missä kuussa sitä vietetään Dominikaanissa tasavallassa? Sehän vasta pilaiskin aina synttärit, kun tiettyinä vuosina veljen lisäksi äiti ja mummot veis huomion! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dommarissa äitienpäivä on toukokuun viimeinen sunnuntai, eli ei sentään, sepä nyt vielä puuttuisi :D En tiennytkään että Argentiinassa sitä vietetään tälleen syksyllä!!

   Poista
  2. Tai no joo, keväthän siellä on :D Äitejä kuuluu ilmeisesti juhlia keväällä...

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig