Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 10. toukokuuta 2012

Kämppä saaressa / Apartamento en la isla

Ymmärrän, että kaikki eivät tykkää merestä, veneistä tai tuulisesta saaristosta. 
Ymmärrän myös, ettei Suomenlinna ole mikään mahtava linnake saati sitten luonnon helmi... mutta mitä tulee asuinpaikkoihin Helsingissä, väittäisin että aikamoinen helmi olisi oma asunto tuolla pienellä saarella. 


Siksi olinkin hyvin huvittunut kuullessani anekdootin eräästä ulkomaalaisesta vaihto-opiskelijasta, joka oli hyvin pahoillaan, loukkaantunut ja suorastaan pöyristynyt siitä, että hänelle oli annettu vaihtonsa ajaksi kämppä jostain *tun saaresta!!!


No, ensinnäkin tulisi mieleen, että itse olisin varmasti ennen vaihtoon lähtöäni ollut selvillä siitä, että Suomenlinna on historiallinen aarre ja yksi suosituimmista turistikohteista Helsingissä, enkä ehkä olisi kehdannut moista asiaa julkisesti toitottaa... mutta, mites olisi? Opiskelijat pois sieltä lauttayhteyksien takaa, minulle kyllä kelpaisi moinen asuinpaikka varsin hyvin. Itse en edes kuvittele olevani niin onnekas, että voisin tuota saarta asustaa. 


Eikö olisi mahtavaa aamuisin tervehtiä Helsinkiä tästä perspektiivistä? 


 No, tottakai se ainainen lautalla kulkeminenkin alkaisi rasittaa, mutta ehkä se olisi sen arvoista. Vai olisiko? Kuka muu lähtisi Suomenlinnaan asumaan?

//

Hoy escuché una anécdota sobre una estudiante de intercambio, a la que le dieron un apartamento en la isla de Suomenlinna. Ella estuvo muy molesta, decepcionada y enfurecida de que la habían metido en una m**dita ISLA!!! Okey, bien, entiendo que a todo el mundo no les fascinan las islas y cosas marítimas, pero al mismo tiempo es tan gracioso, ya que Suomenlinna es uno de los sitios donde la gente hace fila y paga sumas extremas para vivir ahí... Se situa justamente frente al centro de la ciudad y es una vieja fortaleza, un sitio histórico y uno de los atractivos más populares de Helsinki. 
Qué cosas! 

SHARE:

13 kommenttia

 1. Minä lähtisin ja heti! Mua harmittaa aina vietävästi nämä vaihtarit ja "maailmanmatkaajat", jotka vain valittavat, kun on tuollaisia upeita mahdollisuuksia.. Katselin jotain matkailuohjelmaa upeista vuoristoista Perussa, mutta se juontaja ei tehnyt muuta kuin valittanut. Antakee mulle ne rahat ja minä menen puolesta, jos ei kelpaa. Kerpele.

  VastaaPoista
 2. Mun eka kesätyöpaikka oli Suomenlinnan hoitokunnalla vuosikausia sitten ja silloin viimeistään rakastuin Suokkiin. Unelmoin silloin (ja ehkä vieläkin), että joskus isona eläköityäni muutan siihen kylään keskelle Helsinkiä asumaan. :D

  VastaaPoista
 3. Minä, tältä istumalta! Kaveri, joka aloitti juuri hommat Ahvenanmaalla (on siellä joka toisen viikon) ja asuu pienessä mummon mökissä, kertoi, että ystävänsä oli tehnyt pari kesää töitä majakassa. Meinasin ehkä alkaa itkemään, kuin siistiä olisi!

  VastaaPoista
 4. Minä, minä, minä myös. Asuttuani ~22 kesää http://www.google.fi/imgres?q=s%C3%B6dersk%C3%A4r&hl=fi&client=firefox-a&hs=X7C&sa=X&rls=org.mozilla:fi:official&biw=1024&bih=605&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=gWMHOpPA80nn0M:&imgrefurl=http://www.ihalines.fi/niina/bastufia/&docid=IU3GWqp1T-4DjM&imgurl=http://www.ihalines.fi/niina/bastufia/Bastu-Fia_Soderskar_II_jpg.jpg&w=1273&h=952&ei=2CitT8_6JOnY4QTZvM3_Cw&zoom=1&iact=rc&dur=345&sig=103589761337225819124&page=1&tbnh=133&tbnw=178&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:10,s:0,i:91&tx=89&ty=103 tuolla, Suomenlinna sopisi mulle kuin nenä päähän :).

  Enkä muuten edes tiennyt, että Suokissa on opiskelija-asuntoja...hmmm, pitäisiköhän ne tosiaan siirtää vastarannalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, anteeksi tuo linkkihirviö :D. Nyt ei olla tosiaan facebookissa, missä kuvalinkit näkyy pikkukuvina. Hahah.

   Poista
  2. Woo! Tästä kerrot kans heti huomenna!!
   Linkkihirviöstä viis, kunhan kuva löytyy :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No, meitä on jo iso liuta! Ostetaanks yhdessä joku talo sieltä? :D:D

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig