Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 14. huhtikuuta 2012

9 elämää / 9 vidas

Tänään käydessämme lounastamassa parin tyypin kanssa, keskustelumme kääntyi työntekoon. Totesimme olevamme sen ikäisiä (tai no, minä olin porukan nuorin, mutta kuitenkin), että omista töistään olisi paree jo tässä vaiheessa tykätä, tai oppia ainakin elämään niiden kanssa. Alan vaihto alkaa olla aika rankkaa, sillä elämä on niin kallista, että töitä on pakko puskea päivästä toiseen kun on lainaa, lapsia, tai mitä tahansa paikalleen juurruttavia tekijöitä elämässään.

Myöhemmin jäinkin miettimään, että mitä tekisin, jos käytössäni olisi useampi eri elämä. Tässä elämässä olen saavuttanut montakin asiaa, joihin olen tyytyväinen, vaikken taloudellista vakautta olekaan saanut aikaiseksi. Välillä tuntuu, että se vaatisi vähän enemmän röyhkeyttä, laskelmointia, luovuutta ja egoa, kuin mitä itseltäni löytyy. Olen silti ihan sujut sen asian kanssa, että olen suuntautunut rakennus- ja huonekalualalle, sillä sitähän minä halusinkin. 


Jos nyt kuitenkin voisin herätä toiseen todellisuuteen, ottaisin hyvin mielelläni vastaan jonkun näistä vaihtoehdoista:

1. Omistaisin ison ratsutilan jossain Coloradossa tai Nebraskassa ja tekisin toimeentuloni maajussina ja ratsastuksen opettajana.


2. Tekisin tutkimustyötä luonnon tai eläinten parissa, kiertäisin eri puolilla maailmaa, asuisin vaikka teltassa keskellä viidakkoa tai napajäätiköllä pienessä tönössä, jos työnkuvaani kuuluisi valokuvausta ja raportointia paikallisista ilmiöistä. 


3. Olisin hiihtopummi, työskentelisin hiidonopettajana eri maiden laskettelukeskuksissa ja muuten tekisin mitä tahansa matkailualan duunia. 


4. Soittaisin viulua jossain isossa orkesterissa, tai vaihtoehtoisesti keikkailisin erilaisissa pienemmissä kokoonpanoissa.5. Työskentelisin elokuvabisneksessä ohjaajana, lavastusmestarina tai tuotantosuunnittelijana.6. Olisin viininviljelijä Etelä-Ranskassa.


7. Toimisin terveyskeskuspsykologina jossain pohjoismaisessa rannikkokaupungissa.


8. Tekisin kehitysyhteistyötä, toimisin koordinaattorina ja opettajana erilaisissa Keski- ja Etelä-Amerikkaan suuntautuvissa projekteissa.


9. Asuisin jossain syrjäisessä paikassa, kuten Alaskassa, Inarissa tai Tuvalulla. Kalastaisin, olisin metsänhoitaja, pyörittäisin majataloa, mitä vaan, jotta tulisin toimeen, mutta eläisin mahdollisimman rauhallista elämää, kaukana tästä kaupallisesta hullunmyllystä. (osa kuvista www.weheartit.com)

//

Hoy tuvimos una conversación interesante con unos amigos sobre la vida laboral. Estuvimos de acuerdo con que ya en la edad de nosotros (aunque en realidad ellos tienen unos cuantos años más que yo) uno debería sentirse a gusto con el trabajo o la profesión que tiene. El costo de la vida es tan cara, que empezar de nuevo a estas alturas sería muy duro... Hay que pensar en las hipotecas, los hijos o cualquier otra cosa que te hace mantener los pies sobre la tierra, levantándote temprano cada frikin' mañana para ir al trabajo. 

Yo por mi cuenta estoy contenta con lo que he logrado en la vida y me conformo con la elección de carrera que he tomado. He tenido la suerte de estudiar lo que realmente quería. A pesar de eso, la conversación de hoy me dejó pensando en todas las otras posibilidades que tendría, si pudiera tener más de una vida. Si algún día me despertara en una realidad diferente, me gustaría encontrarme haciendo por ejemplo una de estas cosas:

1. Tener un rancho de caballos en algún sitio como Colorado o Nebraska. 
2. Trabajar como investigadora en proyectos naturales, tomar notas y fotografías, pasar tiempo en las selvas o bajo el cielo del norte.
3. Ser instructora de esquí, rodar por aquí y por allá, trabajando en los centros turísticos.
4. Tocar violin en una orquestra o hacer tour con alguna banda musical.
5. Ser directora de cine o escenógrafa o diseñadora de producción.
6. Tener un viñedo en el Sur de Francia.
7. Vivir en un pueblito costeño en Escandinavia y trabajar como psicóloga.
8.  Ser coordinadora y profesora en proyectos de desarrollo en la América Latina.
9. Vivir en un lugar aislado, como Alaska, Inari o Tuvalu, vivir de la pesca, ser una guardabosque o tener un albergue, cualquier cosa para mantenerme, pero estando lo más alejada posible de este mundo tan comercial.

SHARE:

20 kommenttia

 1. Ihana postaus, sulla näitä ideioita riittää ja osaat hyvin pukea ajatukses sanoiksi. Sun tekstejä on niin kiva lukea aina!

  Meillä on kyllä paljon samaa, monet noista vaihtoehdoista kelpaisivat mullekin, mutta sisustussuunnitelijaksi on tarkoitukseni opiskella. Haha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos Nisha! <3 :):)

   Ja heih! Vähänkö kivaa! On meillä kyllä sitten paljon yhteistä :D Vaikken nyt varsinaisesti sisustusta työkseni teekään (ainakaan tällä hetkellä), niin kolleegojakin tullaan siis olemaan :P

   Poista
 2. Vähän ihana postaus! Saatan ehkä varastaa tän idean jossain vaiheessa :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! :) Varasta vaan, se olis tosi mielenkiintoista!!

   Poista
 3. Olipas hauska postaus. Ja mielenkiintoisia nuo valintasi. Vaikka ne olivat erilaisia vaihtoehtoja, niin niissä oli kumminkin jonkinlainen yhtenevä linja, punainen lanka, joka niitä juttua yhdisti: ulkomaat ja tietynlainen vapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! :) Kyllä - oot ihan oikeassa. Maailma ja vapaus olla ja mennä, se olisi parasta. Nykyisessä uravalinnassani huono puoli onkin juuri se, että se sitoo aika paljon paikoilleen ja on kovin kaupallista, vaikka muuten tykkäänkin ja voin päättää työaikani itse.

   Poista
 4. Hei tää oli tosi hauska! Taidan kompata Saria ja toivottavasti idean voi varastaa toteutettavien postauksien listalle, tätä oli nimittäin kiva lukea! Tosin 1, 2 ja 8 löytyisi kyllä munkin listasta :)

  VastaaPoista
 5. Ihania vaihtoehtoja ja Nebraskakin mainittu, hih! Mies haluaisi muuten muuttaa Coloradoon jokupaiva, vuorikiipeilijatyyppi. Itseani kiinnostaisi North Carolina (meren rannalla tietenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo... pitäis ehkä päästä joskus edes käymään siellä Nebraskassa :) ja Coloradossa myös... Tosin ehkä mäkin mieluummin asun merenrannalla kuin vuoristossa ;) ...ehkä...

   Poista
 6. Kiva postaus :). Minäkin haluan listata omani. Tässä 27:n vuoden iässä on kyllä "nautinnollista" miettiä, että mitäköhän sitä OIKEASTI haluaisi tehdä. Äh. Onnekas siinä mielessä :).

  P.s. Lähden Töölönlahdelle NYT :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitti Auli ja olis kiva lukea sunkin lista!!

   Höh. Taisin myöhästyä. Joku päivä kyllä sovitaan lenkkitreffit!! :D

   Poista
  2. Näin tehdään! Voin siinä samalla luetella listani hahah.

   Poista
  3. Selvä! Taitaa olla kävelylenkki tiedossa siis! :D Saat höpöttää koko matkan kaiken sen edestä mitä mä oon ehtinyt itsestäni täällä blogissa paljastaa... hahaha

   Poista
 7. :D oh man, siihen tarvitaan aika monta kierrosta lahden ympäri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sit voidaan tehdä monet lenkit! ;)
   Millos mennään?

   Poista
 8. Mä olen ensi viikolla vapaa ma, ti, ke ja pe, ja vappuviikolla anytime :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Mulle sopii ma, ti, pe! Eli mites ois ma? Mihin aikaan? :D
   Voit laittaa viestiä eveliinaylonen@gmail.com tai kaivaa mut facebookista ;)

   Poista
 9. Hei yritin kirjoittaa sulle viestiä fb:n kautta, mutta ei se onnistunut niin sua odottaa sitten solicitud de amistad haha :D. En uskaltanut kirjottaa sun nimeä suoraan inboxiin, kun sun nimellä löytyy muutama muukin...

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig